• Kategorie
  • Parametry
  • Garnki, rondle, patelnie

W tej kategorii oferujemy Państwu bardzo szeroki wybór niezastąpionych w kuchni produktów, jakimi są profesjonalne garnki oraz patelnie. W naszym asortymencie znajduje się niezliczona ilość tych profesjonalnych naczyń wysokiej jakości. Są one ważne w każdej kuchni, która serwuje dania takie jak sosy, zupy oraz inne produkty smażone, duszone oraz gotowane. Proponujemy zarówno ogromny garnek ze stali, który sprawdzi się do ugotowania dużej ilości zupy w restauracji, jak i malutką patelnię na jedno jajko albo rondel do przygotowania kremowego sosu. Warto wybrać naczynia z wielowarstwowym dnem i nienagrzewającymi się uchwytami, które będą gwarancją bezpiecznej i przede wszystkim wygodnej eksploatacji. Polecamy wyroby marki Stalgast czy Hendi.

Jakie profesjonalne naczynia kuchenne posiadamy w swojej ofercie? 

Oferujemy zarówno duże jak i małe naczynia, które są odpowiednie do każdej kuchni. Są to m.in:

  • Patelnie żeliwne, które mogą być używane zarówno na kuchenkach gazowych jak i wewnątrz piekarników. Jest to niezastąpiony produkt, jeżeli chcemy wstępnie obsmażyć mięso do sałatki, kanapki lub obiadu i następnie “dopiec” je w piekarniku lub piecy konwekcyjnym. Cała konstrukcja wykonana ze stali jest idealna do wysokich temperatur i odporna na uszkodzenia.
  • Patelnie telfonowe z nieprzywierająca tytanową powłoką, która idealnie sprawdza się podczas przygotowania wielu potraw smażonych.
  • Patelnie grillowe wykonane zarówno ze stali jak i innych surowców. Idealnie sprawdzą się podczas przyrządzania steków, grillowanych filetów oraz ryb i warzyw.
  • Małe patelnie żeliwne i rondle odpowiednie do przyrządzania sosów, podgrzewania małych ilości potraw podczas serwisów oraz innych czynności związanych z obróbką termiczną pojedynczych sztuk jedzenia. 
  • Garnki nierdzewne, które występują u nas w niezliczonej ilości rozmiarów. Umożliwiają  one przygotowanie zarówno małych jak i dużych porcji jedzenia. 
  • Duże patelnie do paelli, które mogą być użytkowane zarówno do tego dania jak i innych dań z użyciem ryżu, makaronów i nasion strączkowych
  • Patelnie stalowe dla fanów odpornych materiałów
  • Garnki płaskie do gotowania ryb w ergonomicznych kształtach
  • Zestawy profesjonalnych garnków w wielu rozmiarach
  • Patelnie do ryb oraz warianty z powłoką ceramiczną
  • Garnki aluminiowe w wielu rozmiarach idealne do zup, sosów oraz gotowania warzyw, mięs i innych dań
  • Praktyczne i kompatybilnepokrywki, które są dopasowane do naczyń

Oraz wiele innych produktów idealnie uzupełniających profesjonalne wyposażenie każdej kuchni zarówno w restauracji, cateringu, hotelu, barze, stołówce oraz innych miejscach gdzie przygotowywane są posiłki dla większej ilości osób. 

Na co zwrócić uwagę przy wyborze profesjonalnych naczyń kuchennych? 

Przede wszystkim dopasujmy naczynia do menu jakie mamy w naszym lokalu. Jeżeli w głównej mierze zajmujemy się smażeniem ryb  - siła rzeczy ważnym elementem będą patelnie. W stołówkach i barach przydadzą się duże garnki, które pomieszczą duże ilości zupy oraz sosów i gulaszy. W ofercie śniadaniowej przydadzą się niewielkie patelnie, które mogą pomieścić jedno jajko oraz propozycje do smażenia naleśników. Weźmy również pod uwagę sposób w jaki przygotowujemy dania, a następnie dopasujmy akcesoria do tego jak powstają. Jeżeli nasza chlubą są kanapki z pysznym kurczakiem - wybierzmy patelnię żeliwną, którą po wstępnym obsmażeniu można wstawić do pieca.