• Kategorie
  • Szukaj
  • Profesjonalne marynowarki gastronomiczne

w takim procesie marynata przenika mocno wgłąb mięsa, przez co jest ono delikatniejsze i smaczniejsze proces marynowania jest bardzo szybki - trwa ok. 10 -15 min...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
13180.00
13180.00
samodzielne urządzenie służące do marynowania mięsa za pomocą ultradźwięków w takim procesie marynata przenika mocno wgłąb mięsa, przez co jest ono delikatniejsz...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
13170.00
13170.00

Marynowanie produktów

Aby nadać produktom takim, jak mięso lub warzywa dodatkowego smaku i aromatu przed dalszą obróbka termiczną, często stosuje się ich marynowanie. Produkt zalewa się kwasem organicznym, takim jak ocet z dodatkiem przypraw. Składniki mają dzięki temu możliwość przeniknięcia w strukturę danego składnika spożywczego i nadania mu pożądanego przez nas smaku. Bardzo często do marynat dodaje się takich składników, jak ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, cebula, papryka, czosnek, czy też imbir lub cynamon. Wielu z naszych czytelników marynowanie może kojarzyć się z domowym sposobem przygotowywania potraw, lecz jest ono stosowane również w profesjonalnych kuchniach. Jak łatwo się domyślić, przygotowując duże ilości dań w lokalach gastronomicznych, zamarynowanie wystarczającej ilości produktów spożywczych może być bardzo wymagające i czasochłonne. Problem ten rozwiążesz, stosując w swojej restauracji nowoczesną metodę marynowania przy pomocy profesjonalnych marynowarek, czyli wyjątkowych urządzeń do marynowania. Zobacz, dlaczego warto postawić na nowoczesność w swojej kuchni.

Profesjonalne marynowarki – nowoczesne urządzenia do marynowania

Jest nam niezmiernie miło zaprezentować naszym klientom profesjonalne marynowarki. Są to sprzęty, które zmienią Twój sposób myślenia o marynowaniu i na zawsze odmienią Twój sposób pracy w kuchni. To maszyny cechujące się wyjątkową innowacyjnością i zastosowaniem najnowocześniejszych technologii stosowanych w kuchniach. Marynowanie w nich odbywa się bowiem przy pomocy ultradźwięków. Dzięki temu marynata przenika znacznie głębiej do środka produktów niż ma to miejsce w przypadku tradycyjnych metod marynowania. Nie oznacza to jednak żadnego mechanicznego naruszenia marynowanego mięsa lub innych składników, ponieważ ich struktura pozostanie w idealnym stanie. Mięso będzie dzięki temu delikatniejsze i smaczniejsze oraz zyska aromat, którego nie osiągniesz w żaden inny sposób. O skuteczności tych urządzeń do marynowania świadczy fakt, że waga marynowanego mięsa w wyniku procesu marynowania zwiększa się o 7-15 %. Oprócz nienaruszania struktury produktów oraz niezwykłej skuteczności warto w przypadku marynowarek wspomnieć o ich wydajności. Cały proces marynowania trwa bowiem zaledwie 10-15 minut, a urządzenie ma pojemność kilkunastu litrów. Daje to w praktyce możliwość przygotowywania znacznych ilości produktów do dalszej obróbki i wykorzystywania w serwowanych potrawach. Skuteczne i aromatyczne marynowanie mięs lub warzyw nie będzie w żaden sposób spowalniać pracy Twojej kuchni nawet w zatłoczonym lokalu, regularnie odwiedzanym przez duże liczby gości.

Wypróbuj marynowarkę w swojej kuchni

Nowoczesne marynowanie ultradźwiękami jest dostępne również dla Twojego lokalu gastronomicznego. Wypróbuj tę metodę również w swojej kuchni i zachwyć wszystkich gości wyjątkowym aromatem marynowanych potraw. Skorzystaj z naszej atrakcyjnej oferty profesjonalnych marynowarek do kuchni gastronomicznych.