
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Urządzenia
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice i naleśnikarki
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece gastronomiczne
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety
- Termosy
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody, zaparzacze
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawy chłodnicze
- Saladetty
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Marynowarki
- Maszynki do mielenia mięsa
- Maszyny do świeżego makaronu
- Mieszalniki, miksery, roboty kuchenne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki, rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Suszarki i polerki
- Szatkownice do warzyw i tarcze
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Akcesoria
-
Bar
-
Meble gastronomiczne
-
Wyposażenie pizzerii
- Wyposażenie kebaba
-
Higiena
- Promocje
-
- Kategorie
- Parametry
-
Marynowarki
Marynowanie produktów
Aby nadać produktom takim, jak mięso lub warzywa dodatkowego smaku i aromatu przed dalszą obróbka termiczną, często stosuje się ich marynowanie. Produkt zalewa się kwasem organicznym, takim jak ocet z dodatkiem przypraw. Składniki mają dzięki temu możliwość przeniknięcia w strukturę danego składnika spożywczego i nadania mu pożądanego przez nas smaku. Bardzo często do marynat dodaje się takich składników, jak ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, cebula, papryka, czosnek, czy też imbir lub cynamon. Wielu z naszych czytelników marynowanie może kojarzyć się z domowym sposobem przygotowywania potraw, lecz jest ono stosowane również w profesjonalnych kuchniach. Jak łatwo się domyślić, przygotowując duże ilości dań w lokalach gastronomicznych, zamarynowanie wystarczającej ilości produktów spożywczych może być bardzo wymagające i czasochłonne. Problem ten rozwiążesz, stosując w swojej restauracji nowoczesną metodę marynowania przy pomocy profesjonalnych marynowarek, czyli wyjątkowych urządzeń do marynowania. Zobacz, dlaczego warto postawić na nowoczesność w swojej kuchni.
Profesjonalne marynowarki – nowoczesne urządzenia do marynowania
Jest nam niezmiernie miło zaprezentować naszym klientom profesjonalne marynowarki. Są to sprzęty, które zmienią Twój sposób myślenia o marynowaniu i na zawsze odmienią Twój sposób pracy w kuchni. To maszyny cechujące się wyjątkową innowacyjnością i zastosowaniem najnowocześniejszych technologii stosowanych w kuchniach. Marynowanie w nich odbywa się bowiem przy pomocy ultradźwięków. Dzięki temu marynata przenika znacznie głębiej do środka produktów niż ma to miejsce w przypadku tradycyjnych metod marynowania. Nie oznacza to jednak żadnego mechanicznego naruszenia marynowanego mięsa lub innych składników, ponieważ ich struktura pozostanie w idealnym stanie. Mięso będzie dzięki temu delikatniejsze i smaczniejsze oraz zyska aromat, którego nie osiągniesz w żaden inny sposób. O skuteczności tych urządzeń do marynowania świadczy fakt, że waga marynowanego mięsa w wyniku procesu marynowania zwiększa się o 7-15 %. Oprócz nienaruszania struktury produktów oraz niezwykłej skuteczności warto w przypadku marynowarek wspomnieć o ich wydajności. Cały proces marynowania trwa bowiem zaledwie 10-15 minut, a urządzenie ma pojemność kilkunastu litrów. Daje to w praktyce możliwość przygotowywania znacznych ilości produktów do dalszej obróbki i wykorzystywania w serwowanych potrawach. Skuteczne i aromatyczne marynowanie mięs lub warzyw nie będzie w żaden sposób spowalniać pracy Twojej kuchni nawet w zatłoczonym lokalu, regularnie odwiedzanym przez duże liczby gości.
Wypróbuj marynowarkę w swojej kuchni
Nowoczesne marynowanie ultradźwiękami jest dostępne również dla Twojego lokalu gastronomicznego. Wypróbuj tę metodę również w swojej kuchni i zachwyć wszystkich gości wyjątkowym aromatem marynowanych potraw. Skorzystaj z naszej atrakcyjnej oferty profesjonalnych marynowarek do kuchni gastronomicznych.
Ten produkt jest aktualnie niedostępny |
Ten produkt jest aktualnie niedostępny |

|
I dowiedz się pierwszy o promocjach! |
|