• Schładzarko zamrażarka szokowa Lainox NEO 5x GN 1/1 | GRAFEN

Numer katalogowy: NEOG051
Moc 230 W
Napięcie 230 V
Wymiary (mm) 790x720x(H)850
Brak w magazynie
33823.77
Wpisz swój e-mail
Wysyłka 2-14 dni
Dostawa od 0
Odbiór osobisty 0
Kurier 0
Dostępność Brak
Masz pytanie?

NEO:

Seria najnowszych urządzeń wielofunkcyjnych firmy LAINOX, łącząca cechy użytkowe kilku urządzeń: szybkoschładzarki, szybkozmrażarki,  urządzenia do rozmrażania, urządzenia do garowania i rozrostu ciasta, urządzenia wolnego pieczenia, urządzenia do regeneracji.

Urządzenie wdmuchuje do komory powietrze o minimalnej temp. -40°C. Automatyczne wyłączenie gdy sonda w produkcie osiągnie temp. -18°C. Dzięki swojemu różnorodnemu zastosowaniu idealnie nadają się do restauracji, cateringu, szpitali, stołówek itp.

FUNKCJA SZYBKOSCHŁADZARKI:

Proces ten powoduje szybkie obniżenie temperatury wnętrza produktu do +3°C, zmniejsza naturalne parowanie przy zachowaniu wilgotności i zapobiega namnażaniu się bakterii po gotowaniu/pieczeniu. Funkcja schładzania do temperatury dodatniej umożliwia planowanie przygotowania potraw z wyprzedzeniem, zwiększenie wydajności, zachowanie niezmienionego smaku, barwy, zapachu i gramatury oraz eliminuje ryzyko skażenia czy ogranicza ilość odpadów żywnościowych.

FUNKCJA SZYBKOZMRAŻARKI:

Proces ten umożliwia szybkie obniżenie temperatury we wnętrzu produktu do -18°C przy zachowaniu niezmienionej struktury i konsystencji produktu. Schładzanie do temperatury ujemnej daje możliwość serwowania produktów świeżych, dojrzałych nawet poza sezonem ich występowania. Dzięki przepływowi powietrza o temperaturze -40°C właściwości świeżego produktu można zachować w czasie.

FUNKCJA ROZMRAŻANIA:

Kontrola nad procesem rozmrażania produktu oznacza zachowanie niezmienionych właściwości produktów i optymalizację zapasów, redukując tym samym ilość odpadów. Rozmrażanie odbywa się w warunkach maksymalnego bezpieczeństwa żywności, poprzez wolną reabsorpcję mikrokryształków wody w żywności. Jest to idealny cykl dla produktów serwowanych na surowo lub na zimno, np. ryb albo pieczywa, ponieważ nie uszkadza ich struktury molekularnej.

FUNKCJA GAROWANIA:

Zapewnienie elastyczności produkcji „JUST IN TIME”, czyli na czas, to najlepszy sposób na optymalizację zasobów, zarządzanie czasem pracy restauracji podczas i poza godzinami szczytu. Garowanie można ustawić bezpośrednio albo zaprogramować: wystarczy przygotować, pozostawić do wyrośnięcia, zatrzymać rozrost i wybrać program fazy pieczenia. Pozwoli to dokładnie sterować wilgotnością i uzyskać idealne rezultaty.

FUNKCJA WOLNEGO PIECZENIA:

Sterowanie temperaturą i utrzymywanie jej w wyznaczonym zakresie wartości umożliwia przygotowanie żywności w sposób gwarantujący nie tylko aromat i smak, ale także wilgotność i miękkość potraw. Jest to funkcja idealna do podtrzymania temperatury żywności w trakcie obsługi, co pozwala usprawnić przygotowanie potraw i ich serwowanie.

FUNKCJA PODTRZYMYWANIA TEMPERATURY:

Urządzenie Neo można łatwo przekształcić w szafę podtrzymującą temperaturę gotowych potraw, która w połączeniu z piecem konwekcyjno-parowym Lainox Naboo zapewnia doskonałe przygotowanie i serwowanie potraw.

DANE TECHNICZNE:

  • pojemność 5x GN 1/1
  • odległość między prowadnicami 60 mm
  • wymiary 790x720x(H)850 mm
  • schładzanie szokowe +90/+3°C
  • głębokie mrożenie +90/-18°C
  • wydajność na cykl +90/+3°C - 18 kg, +90/-18°C - 12 kg
  • moc chłodzenia 1,43 kW
  • moc podgrzewania 0,5 kW
  • zużycie energii: chłodzenie – 1,1 kW, podgrzewanie – 0,6 kW
  • napięcie 230 V

W STANDARDZIE:

  • Sonda igłowa ogrzewana
  • Prowadnice na pojemniki
  • Gniazdo USB

Zadzwoń: 12 307 11 81 

Doradcy są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 8-17.


Napisz e-mail: sklep@gastroprofit.pl

Na wszystkie wiadomości odpowiadamy zwykle w ciągu kilku godzin w dni robocze.

Imię i nazwisko
E-mail
Zaproponuj swoją cenę