• Schładzarko-zmrażarka szokowa 12x GN 2/1 LAINOX NEOG122

Symbol: NEOG122
Brak w magazynie
143000.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 14-21 dni
Cena dostawy od 0
Kurier 0
Odbiór osobisty w sklepie 0
Kurier pobranie 20
Dostępność Brak towaru
Masz pytanie?

OPIS:

NEO – to seria najnowszych urządzeń wielofunkcyjnych firmy LAINOX, łącząca cechy użytkowe kilku urządzeń:

  • szybkoschładzarki
  • szybkozmrażarki
  • urządzenia do rozmrażania
  • urządzenia do garowania i rozrostu ciasta
  • urządzenia wolnego pieczenia 
  • urządzenia do regeneracji
  • urządzenie wdmuchuje do komory powietrze o minimalnej temp. -40°C
  • automatyczne wyłączenie gdy sonda w produkcie osiągnie temp. -18°C

Dzięki swojemu różnorodnemu zastosowaniu idealnie nadają się do restauracji, cateringu, szpitali, stołówek itp.

 

FUNKCJA SZYBKOSCHŁADZARKI:

Proces ten powoduje szybkie obniżenie temperatury wnętrza produktu do +3°C, zmniejsza naturalne parowanie przy zachowaniu wilgotności i zapobiega namnażaniu się bakterii po gotowaniu/pieczeniu. Funkcja schładzania do temperatury dodatniej umożliwia planowanie przygotowania potraw z wyprzedzeniem, zwiększenie wydajności, zachowanie niezmienionego smaku, barwy, zapachu i gramatury oraz eliminuje ryzyko skażenia czy ogranicza ilość odpadów żywnościowych.

 

FUNKCJA SZYBKOZMRAŻARKI:

Proces ten umożliwia szybkie obniżenie temperatury we wnętrzu produktu do -18°C przy zachowaniu niezmienionej struktury i konsystencji produktu. Schładzanie do temperatury ujemnej daje możliwość serwowania produktów świeżych, dojrzałych nawet poza sezonem ich występowania. Dzięki przepływowi powietrza o temperaturze -40°C właściwości świeżego produktu można zachować w czasie.

 

FUNKCJA ROZMRAŻANIA:

Kontrola nad procesem rozmrażania produktu oznacza zachowanie niezmienionych właściwości produktów i optymalizację zapasów, redukując tym samym ilość odpadów. Rozmrażanie odbywa się w warunkach maksymalnego bezpieczeństwa żywności, poprzez wolną reabsorpcję mikrokryształków wody w żywności. Jest to idealny cykl dla produktów serwowanych na surowo lub na zimno, np. ryb albo pieczywa, ponieważ nie uszkadza ich struktury molekularnej.

 

FUNKCJA GAROWANIA:

Zapewnienie elastyczności produkcji „JUST IN TIME”, czyli na czas, to najlepszy sposób na optymalizację zasobów, zarządzanie czasem pracy restauracji podczas i poza godzinami szczytu. Garowanie można ustawić bezpośrednio albo zaprogramować: wystarczy przygotować, pozostawić do wyrośnięcia, zatrzymać rozrost i wybrać program fazy pieczenia. Pozwoli to dokładnie sterować wilgotnością i uzyskać idealne rezultaty.

 

FUNKCJA WOLNEGO PIECZENIA:

Sterowanie temperaturą i utrzymywanie jej w wyznaczonym zakresie wartości umożliwia przygotowanie żywności w sposób gwarantujący nie tylko aromat i smak, ale także wilgotność i miękkość potraw. Jest to funkcja idealna do podtrzymania temperatury żywności w trakcie obsługi, co pozwala usprawnić przygotowanie potraw i ich serwowanie.

 

FUNKCJA PODTRZYMYWANIA TEMPERATURY:

Urządzenie Neo można łatwo przekształcić w szafę podtrzymującą temperaturę gotowych potraw, która w połączeniu z piecem konwekcyjno-parowym Lainox Naboo zapewnia doskonałe przygotowanie i serwowanie potraw.

 

PARAMETRY:

  • Odległość między półkami 60 mm
  • Schładzanie szokowe +90 / +3 °C
  • Głębokie mrożenie +90 / -18 °C
  • Wydajność na cykl: +90 / +3 °C (72 kg); +90 / -18 °C (48 kg)
  • Moc chłodzenia 9,986 kW
  • Moc podgrzewania 1,6 kW
  • Zużycie energii: chłodzenie 5,8 kW, podgrzewanie 1,9 kW 
  • Pojemność: 12x GN 2/1
  • Odległość między prowadnicami 60 mm
  • Wymiary 1100x1050x(H)1800 mm
  • Napięcie 400 V
  • Kod: NEOG122


WYPOSAŻENIE STANDARDOWE

  • Sonda igłowa ogrzewana
  • Prowadnice na pojemniki
Atest do gastronomii Tak
Napięcie 400 V
Pojemność 12x GN 2/1
Wymiary (mm) 1100x1050x(H)1800
Odległość między prowadnicami 60
Schładzanie szokowe +90/+3°C
Wydajność na cykl +90/+3°C 72 kg +90/-18°C 48 kg
Głębokie mrożenie +90/-18°C
Imię i nazwisko
E-mail
Zaproponuj swoją cenę