• Kategorie
  • Parametry
  • Utrzymywanie ciepła

W tej kategorii znajdują się profesjonalne urządzenia do utrzymywania ciepłej temperatury potraw zarówno w formie stałej jak też płynnej. Wszystkie dostępne urządzenia zrobiono i zaprojektowano tak aby zaspokoić potrzeby zarówno pracowników gastronomii jak też gości oczekujących na ciepły i apetyczny posiłek w każdych warunkach!

Jakie urządzenia elektryczne do utrzymywania ciepła dla gastronomii posiadamy?

W naszej niezwykle szerokiej ofercie znajdują się urządzenia mające na celu zachowanie wysokiej temperatury wielu potraw jak też wody. Oferujemy urządzenia o różnej pojemności, które sprawdza się w dużych jak i małych gastronomiach. Są to m.in:

  • Warniki do wody o dużej pojemności, które sprawdzą się w wielu okolicznościach. Urządzenie dają możliwość przyrządzenia kawy, herbaty lub innego napoju zarówno na bankietach, przyjęciach jak i konferencjach oraz szwedzkich stołach.
  • Podgrzewacze stołowe na pastę lub elektryczne podgrzewające: parówki, mięsa, sosy, dania z ryżem oraz inne pokarmy stałe wymagające zachowania wysokiej temperatury przed długi czas. Idealnie sprawdzą się podczas bankietów, konferencji oraz spotkań firmowych organizowanych przez catering. Idealnie sprawdzą się także w agroturystykach i innych hotelach serwujących obiady i śniadania w formie szwedzkiego stołu. 
  • Kociołki elektryczne do zup o różnych pojemnościach, które pozwalają na podawanie gorącej zupy nawet w trudnych warunkach. Kociołki są przy tym bardzo estetyczne i nadają obiadowi niecodziennego klimatu
  • Witryny grzewcze o różnych kształtach i eleganckim wyglądzie
  • Czajniki bezprzewodowe o dużej pojemności, przydatne podczas spotkań wielu ludzi
  • Termosy na dania płynne i stałe
  • Bemary elektryczne o różnych pojemnościach i kształtach
  • Dzbanki, grzałki, Ekspresy, Lampy serwisowe, Płyty grillowe, opiekacze i inne podgrzewacze
  • Pasty oraz inne specyfiki służące do otrzymywania ciepła w inny sposób niż za pomocą prądu takie jak świeczki lub paliwo do podgrzewaczy

Oraz wiele innych ciekawych rozwiązań, które posłużą zarówno w restauracyjnej kuchni jak też podczas bankietów, śniadań, przyjęć, wesel, konferencji, obiadów pracowniczych, pikników, imprez plenerowych oraz pokazów kulinarnych w hotelach, restauracjach i innych miejscach.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze warników elektrycznych do kuchni? 

Z pewnością warto przewidzieć jaki typ jedzenia chcemy serwować i jaką ilość potraw chcemy utrzymać w ciepłej temperaturze. Warto więc przejrzeć dostępne warniki i zdecydować czy potrzebujemy opcji pojedynczej czy też dużego zestawy warników wraz z pokrywami. 

Duże warniki są przeznaczone przede wszystkim do kuchni domowych, stołówek oraz barów mlecznych lub lokali serwujących jedzenie na wagę. Bemary na kółkach umożliwiają szybki transport gorących potraw z kuchni na salę gdzie są one podawane gościom. W przypadku gdy chcemy aby nasza lada w stołówce była jeszcze bardziej efektowna można zdecydować się na elegancką witrynę grzewczą. W naszej ofercie posiadamy również bemary z praktycznym kranem, który umożliwia bezpieczne i szybkie nalewanie podgrzanych płynów. 

Zapraszamy!