Telefon: 12 307 11 81 | e-mail: sklep@gastroprofit.pl

S

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | Ł | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z

 

Schładzarka szokowa (szybkoschładzarka szokowa, szokówka) -  urządzenie przeznaczone do szybkiego schładzania i konserwowania potraw umożliwiające zachowanie naturalnego koloru, aromatu i waloów smakowych potraw. Urządzenia są przystosowane do pojemników gastronomicznych GN, co umożliwia wygodne i szybkie przełożenie pojemnika bezpośrednio z pieca konwekcyjno-parowego czy piekarnika do schładzarki szokowej. Szokówki polecane są szczególnie do restauracji, sal weselnych i firm cateringowych.

Sterylizator do jaj i noży (naświetlacz do jaj) - profesjonalne urządzenie do dezynfekcji jaj i sztućców gastronomicznych, wyposażone w lampy UV. W ciągu 2-3 minut w cyklu naświetlania ginie do 100% bakterii Salmonella, E.Coli, ziarenkowców, laseczek tlenowych, pałeczek okrężnicy i grzybów z powierzchni skorupki

Stół chodniczy - urządzenie chłodnicze przeznaczone do wszelkiego rodzaju obiektów gastronomicznych, takich jak restauracje, bary, pizzerie, kebaby, stołówki, fast-food'y. Urządzenie posiada najczęściej komorę chłodniczą umożliwiajacą przechowywanie produktów oraz stalowy lub granitowy blat roboczy. Uzupełnieniem może być nadstawka chłodnicza znajdująca się w górnej części urządzenia, wykonana najczęściej w standardzie GN 1/4 lub GN 1/3. W ofercie GastroProfit.pl znajdą Państwo szeroki wybór stołów chłodniczych do gastronomii.

Stal nierdzewna - odporność na rdzewienie w pierwszej kolejności stal zawdzięcza metalowi stopowemu, jakim jest chrom (Cr), który tworząc tlenek chromu na powierzchni stali sprawia, że stal w kontakcie z wodą lub wilgotnym powietrzem nie rdzewieje. Już stosunkowo niewielka zawartość Cr (od 10,5%) wystarcza, aby chronić stal. Gdy warstwa tlenku chromu ulegnie zniszczeniu w sposób mechaniczny lub chemiczny, stal traci odporność na atak korozji. Warstwa ochronna odtwarza się sama pod warunkiem dostępu tlenu. Im wyższa zawartość chromu w stali, tym lepsza odporność na korozję. Odporność ta ulega podwyższeniu po dodaniu molibdenu. Czy stal nierdzewna może rdzewieć? Odpowiedź brzmi - tak. Przede wszystkim stal nierdzewna, niszczeje w kontakcie z żelazem. Wrogiem stali nierdzewnej jest żelazo, dlatego nie wolno używać do obróbki stali nierdzewnej narzędzi, którymi obrabiana była stal czarna. Oprócz tego należy unikać kontaktu stali czarnej ze stalą nierdzewną w transporcie, magazynie, a przy montażu używać wyłącznie śrub i nakrętek wykonanych również ze stali nierdzewnej. Rdza pojawi się również w przypadku, gdy zastosowano nieodpowiedni gatunek stali do warunków, w których przetrzymywany jest wyrób lub doszło do kontaktu z roztworami soli, chlorem i kwasami z żywności, które nie zostały usunięte. Bardzo ważna jest więc odpowiednia pielęgnacja środkami chemicznymi, przeznaczonymi do stali nierdzewnej. Właściwa eksploatacja i konserwacja zapewnią długie i bezawaryjne użytkowanie wyrobów nierdzewnych. Jaka jest różnica między stalą AISI 430, a AISI 304? Stal ferrytyczna typu AISI 430 (1.4016) zawiera tylko chrom (Cr 16-18%), podczas gdy stal typu AISI 304 (1.4301) posiada oprócz chromu (Cr 18-20%) dodatek niklu (Ni 8-10,5), co sprawia, że uzyskuje strukturę austenityczną – stal austeniczna.

Stół gastronomiczny ze stali nierdzewnej - mebel przeznaczony do profesjonalnej gastronomii, wykonany ze stali nierdzewnej, tzw. kwasówki. W ofercie naszej firmy znajdują się stoły do pracy wykonane w standardze AISI 430 i AISI 304. Rozróżniamy stoły do pracy sprawane lub skręcne, polecane szczególnie do miejsc, w których mała ilość miejsca utrudnia wniesienie mebla. Wewnątrz blatu roboczego znajduje się laminowana płyta wodoodporna. Poziomowanie stołów gastronomicznych do pracy odbywa się za pomocą regulowanych stopek. W zależności od potrzeb stoły mogą posiadać półki, szafki, szuflady, zlewy. W ostatnim czasie coraz większą popularność zdobywają gastronomiczne stoły wiszące. 

Syfon do bitej śmietany - urządzenie służące do samodzielnego wyrobu butej śmietany. Wykonany z aluminium lub stali nierdzewnej, najczęściej o pojemności 0,5l lub 1,0l. Przeznaczony do użytku z nabojami (wkładami) N2O. Jeden nabój do syfonu pozwala na ubicie około 0,5l bitej śmietany. Przygotowanie deseru polega na wlaniu śmietany kremówki do butli, posłodzeniu jej za pomocą syropu lub cukru pudru, wbiciu naboju i wstrząśnięciu urządzeniem.

Syfon do wody sodowej - urządzenie służące do przygotowywania gazowanej wody lub smakowych napojów. Wykonany z aluminium lub stali nierdzewnej. Najczęściej pojemność butli wynosi 1l. Jeden nabój CO2 pozwala na przygotowanie około 1l gazowanej wody.

Szafa chłodnicza (lodówka gastronomiczna) - urządzenie chłodnicze przeznaczone do profesjonalnej gastronomii. Urządzenie wykonane ze stali lakierowanej proszkowo lub ze stali nierdzewnej. W zależności od potrzeb, dostępne są szafy chłodnicze 1-drzwiowe i 2-drzwiowe. Agregat urządzenia może być umieszczony na dole lub na górze. W ofercie www.gastroprofit.pl znajdą Państwo szeroki wybór profesjonalnych szaf chłodniczych o różnych pojemnościach, zawsze w atrakcyjnych cenach.

Szatkownica gastronomiczna - profesjonalny sprzęt gastronomiczny służący do szatkowania, cięcia, krojenia dużych ilości warzyw, owoców i grzybów. Doskonale sprawdza się również w pizzeriach do krojenia sera. Dzięki wymiennym tarczom, z krojonego produktu można uzyskać plastry, wiórki, słupki, kostki, frytki i wiele innych kształtów. BT TRADE Bartłomiej Trenda organizuje bezpłatne pokazy szatkownic przeznaczonych do cięcia dużych ilości produktów.

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie