• Wyposażenie kawiarni i cukierni

Wyposażenie kawiarni

Aby prowadzić lokal gastronomiczny, którego profil działalności jest nastawiony na desery, kawy, lody, ciasta itp., niezbędne jest profesjonalne wyposażenie kawiarni. Podstawowymi akcesoriami przydatnymi w codziennej pracy są wszelkiego rodzaju noże, szpatuły, łopatki. Dzięki nim możliwe będzie precyzyjne i estetyczne pokrojenie ciast, które są podstawą w tego typu obiektach gastronomicznych.

 

Istotnym elementem wyposażenia kawiarni i cukierni są również talerze, filiżanki, kubki, szklanki oraz sztućce. Kiedy posiadamy już podstawowe wyposażenie, kolejnym krokiem jest zakup urządzeń wspomagających pracę personelu. Przede wszystkim są to miksery ręczne i planetarne, które pozwolą na przygotowanie mas, z których następnie są robione ciasta.

 

Kolejna grupa urządzeń, które powinny znaleźć się na liście wyposażenie kawiarni są blendery barowe. Tego typu urządzenia, przeznaczone do pracy w gastronomii, cechują się zwiększoną wytrzymałością, mocą, pojemnikami (kontenerami) o dużej pojemności oraz stosunkowo cichą pracą. Blender gastronomiczny to bardzo uniwersalne urządzenie, które pozwala na przygotowanie wielu rodzajów drinków, koktajli itp., a jednocześnie w wielu modelach, dzięki wytrzymałej konstrukcji może służyć jako kruszarka do lodu. Oczywiście w lokalach, które serwują dużą ilość drinków lub napojów do których używa się lodu, przydatna będzie kruszarka do lodu o dużej wydajności. Żeby jednak mieć co kruszyć, potrzebna będzie kostkarka do lodu, czyli urządzenie produkujące kostki lodowe.

Wyróżniamy trzy podstawowe rodzaje kostkarek barowych:

  • kostkarki produkujące lód metodą zalewową
  • kostkarki chłodzone powietrzem
  • kostkarki chłodzone wodą.

 

Pierwszy z wyżej wymienionych rodzajów urządzeń jest odpowiedni do niewielkich lokali, w których zapotrzebowanie na lód nie jest duże lub do lokali, w których nie ma możliwości podłączenia urządzenia do źródła wody oraz odpływu. Kostkarki chłodzone powietrzem oraz kostkarki chłodzone wodą wymagają podłączenia do wody oraz odpływu (najlepiej kanalizacji). Kostkarki chłodzone wodą to urządzenia o największej wydajności, dzięki którym możliwe jest produkowanie do nawet kilkuset kilogramów lodu na dobę.

Sercem każdej kawiarni jest profesjonalny ekspres do kawy.

 

Co w ofercie?

W ofercie GastroProfit.pl znajdą Państwo urządzenia 1-grupowe, 2-grupowe oraz 3-grupowe. Ponadto przydatnym sprzętem do kawiarni jest młynek do kawy.

Posiadając wyżej wymienione rodzaje urządzeń, wystarczy jeszcze piec piekarniczo-cukierniczy, dzięki któremu możliwe będzie przygotowanie pysznych ciast, które podawane na świeżo zawsze zwiększają liczbę gości w lokalu. Tego typu inwestycja zwraca się w krótkim czasie. Nasi doradcy pomogą Państwu obliczyć szybkość zwrotu inwestycji w profesjonalny sprzęt do kawiarni, który przy dobrym planowaniu jest bardzo szybki, gwarantując wymierne korzyści w krótkim czasie.

 

Wyposażenie cukierni

W naszej ofercie znajdą Państwo wyposażenie cukierni, dzięki któremu praca personelu będzie łatwiejsza, szybsza i bardziej wydajna. Posiadamy zarówno drobne wyposażenie cukiernicze, takie jak szpatuły, łopatki, znaczniki, poprzez akcesoria cukiernicze jak na przykład gałkownice, łyżki do lodów, nabieraki, a skończywszy na syfonach do bitej śmietany zwanych również dekoratorami cukierniczymi (posiadamy także naboje N2O do bitej śmietany) oraz maszynach do produkcji bitej śmietany i lodów.

Jaki asortyment polecamy?

Oferta GastroProfit.pl to także szeroki wybór profesjonalnych pieców cukierniczych, piekarniczych zwanych też piekarskimi. Posiadamy zarówno urządzenia sterowane manualnie jak i piece sterowane cyfrowo, które umożliwiają wypieki wyrobów cukierniczych w precyzyjnie dobranych waunkach, które gwarantują wyśmienity smak ciast oraz powtarzalność całego procesu produkcyjnego. W GastroProfit.pl znajdą Państwo wiele urządzeń różnych marek, dzięki czemu nasi doradcy pomogą dopasować odpowiedni sprzęt dla Państwa potrzeb. Mamy także możliwość udostępnienia niektórych modeli pieców piekarniczych do testów. Nasz przedstawiciel może przyjechać do Państwa lokalu, pomoże ustawić odpowiednie parametry urządzenia w taki sposób, by mogli Państwo wypróbować jego pracę na własnych wyrobach. Dzięki temu, możemy zagwarantować pełne zadowolenie z zakupu. Istotną kwestią jest zapewnienie pełnego serwisu gwarancyjnego i pogwarancyjnego na sprzedawany sprzęt. Dzięki umowom serwisowym w największymi firmami gastronomicznymi w Polsce, możemy zapewnić szybką reakcję technika na zgłoszenie z dowolnego zakątka Polski. Mają Państwo pewność, że ewentualna usterka zostanie naprawiona błyskawicznie, dzięki czemu można zminimalizować wszelkie niedogodności związane z przestojem w pracy. Każda cukiernia to trochę inna filozofia pracy, dlatego nasi doradcy są otwarci na Państwa potrzeby. Do każdego klienta podchodzimy w indywidualny sposób, starając się dobrać wyposażenie cukierni w taki sposób, aby sprostało ono założeniom nawet najbardziej wymagających klientów.