
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Urządzenia
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice i naleśnikarki
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece gastronomiczne
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety
- Termosy
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody, zaparzacze
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawy chłodnicze
- Saladetty
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Marynowarki
- Maszynki do mielenia mięsa
- Maszyny do świeżego makaronu
- Mieszalniki, miksery, roboty kuchenne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki, rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Suszarki i polerki
- Szatkownice do warzyw i tarcze
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Akcesoria
-
Bar
-
Meble gastronomiczne
-
Wyposażenie pizzerii
- Wyposażenie kebaba
-
Higiena
- Promocje
-
-
Wyposażenie cateringu
Na GastroProfit.pl znajdą Państwo szeroką ofertę sprzętu, który można określić jako wyposażenie cateringu. Posiadamy w swojej ofercie wyposażenie cateringu, takie jak:
- piece cateringowe,
- warniki do wody,
- zaparzacze do kawy (perkolatory),
- bemary grzewcze z pojemnikami,
- wózki transportowe ze stali nierdzewnej,
- przybory takie jak chochle, szczypce, noże, widelce i wiele innych,
- termosy transportowe do żywności,
- termosy do transportu płynów,
- torby termoizolacyjne.
Wyposażenie cateringu – piec cateringowy
Piec cateringowy to urządzenie, które posiada funkcjonalność zbliżoną do profesjonalnego pieca konwekcyjno parowego, ale w jego konstrukcji uwzględniono ograniczone możliwości podłączenia do źródła energii elektrycznej oraz wody. Ten rodzaj pieców, będących istotnym elementem wyposażenia cateringowego, jest zazwyczaj zasilany z gniazdka 230V, dzięki czemu możliwe jest jego podłączenie praktycznie wszędzie. W przeciwieństwie do pieców konwekcyjno parowych dedykowanych do kuchni restauracyjnych czy hotelowych, nie jest również wymagane stałe podłączenie do wody. Wystarczy pojemnik z wodą lub uzupełnienie zapasu w zbiorniku pieca (zależnie od modelu), a odpływ można wyprowadzić do wiaderka bądź bezpośrednio do kanalizacji. Oczywiście piece cateringowe mają mniejsze możliwości w porównaniu do pieców konwekcyjno-parowych stacjonarnych, ale są uniwersalne i mogą być używane w czasie np. imprez plenerowych.
Sprzęt do gorących napojów
Inną grupą wyposażenia cateringowego są zaparzacze do kawy i warniki. Te pierwsze są również nazywane perkolatorami i służą do parzenia kawy, herbaty, ziół itp. Warniki z kolei służą do gotowania i utrzymywania temperatury wody, dzięki czemu możliwy jest stały dostęp do wrzątku. Najpopularniejsze pojemności warników do gotowania wody to 10l, 20l, 30l. Coraz większą popularnością w ostatnim czasie cieszą się warniki o podwójnych ściankach. Mimo nieznacznie mniejszej pojemności, dzięki dodatkowej izolacji zdecydowanie szybciej nagrzewają zawartość, a także wolniej wytracają temperaturę cieczy, dzięki czemu są bardziej energooszczędne. Zaparzacze do kawy mają najczęściej pojemność 6l, 10l lub 15l. Większość zaparzaczy do kawy dostępnych na rynku jest wyposażona w filtr grubo mielonej kawy. W niektórych modelach możliwe jest także stosowanie dodatkowych papierowych filtrów do kawy drobno mielonej.
Wyposażenie cateringowe – pozostałe urządzenia
Wyposażenie cateringowe to również bemary grzewcze, dzięki którym możliwe jest utrzymywanie stałej, z góry określonej i ustawionej za pomocą termostatu temperatury. Do bemara wlewa się niewielką ilość wody, a następnie wkłada się do niego pojemnik lub pojemniki GN, w których przechowuje się podgrzewane jedzenie.
Ważnym elementem wyposażenia cateringowego są również wózki transportowe, dzięki którym możliwe jest szybkie, wygodne i bezpieczne transportowanie dań lub zastawy, wszelkie akcesoria służące do serwowania potraw w trakcie imprez z cateringiem oraz termosy transportowe służące do przewozu gotowych dań, w tym również specjalistyczne termosy do transportu zup i innych płynów.
W ofercie GastroProfit.pl zajdą Państwo szeroki wybór profesjonalnego wyposażenia cateringowego. Nasi doradcy z chęcią odpowiedzą na każde Państwa pytanie oraz pomogą w doborze odpowiedniego sprzętu.