WhatsApp
Brak w magazynie

Garnek Ze Stali Nierdzewnej Średni 11l ⌀280x170 Chef De Cuisine

Kod: 831250
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
126.19
126.19
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
20
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier 20
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
  • Naczynia kuchenne Chef de Cuisine zostały wykonane z wysokiej klasy kwasoodpornej stali chromowo-niklowej (18/10)
  • Technologia produkcji jest oparta na innowacyjnym systemie Dynamic Impact – uderzeniowego łączenia, co oznacza, że trójwarstwowa powłoka, służąca jako dno w każdym z profesjonalnych naczyń, wykonana jest metodą uderzeniową pod naciskiem 2500 ton
  • Kute dno termiczne ma specjalnie wyprofilowany spód, który pod wpływem temperatury zmienia kształt do idealnie płaskiego, co sprawia, że nawet przy bardzo wysokich temperaturach zachowuje zdolność do równomiernego gotowania i smażenia
  • Ergonomiczna rączka ograniczająca nagrzewanie jest trwale połączona z garnkiem przy pomocy wielopunktowych nitów 
  • 10 lat gwarancji

 

Chef de Cuisine na bazie swojego długoletniego doświadczenia w branży połączonego z zaawansowana technologia wyspecjalizował się w produkcji naczyń ze stali nierdzewnej 18/10 o najwyższej wytrzymałości i parametrach przystosowanych do profesjonalnych zastosowań. Technologia produkcji jest oparta
na innowacyjnym systemie Dynamic Impact – uderzeniowego łączenia, co oznacza, ze trójwarstwowa powłoka, służąca jako dno w każdym z profesjonalnych naczyń, wykonana jest metodą uderzeniowa pod naciskiem 2500 ton. Kute dno termiczne ma specjalnie wyprofilowany spód, który pod wpływem temperatury zmienia kształt do idealnie płaskiego, co sprawia, ze nawet przy bardzo wysokich temperaturach zachowuje zdolność do równomiernego gotowania i smażenia.
W dnie naczynia, pomiędzy dwiema warstwami stali kwasowej CrNi, umieszczono warstwę aluminium o grubości, w zależności od rozmiaru do prawie 10 mm (stal CrNi 0,7 mm + Al 8,0 mm + stal CrNi 1,2 mm). Wykorzystany materiał cechuje się niewielką porowatością powierzchniowa, co zapewnia łatwe czyszczenie, odznacza się wyjątkową odpornością na uszkodzenia, a jednocześnie nie wchodzi w reakcje z pożywieniem zabezpieczając przed działaniem kwasów.
Dno zatrzymuje, ale również szybko i równomiernie rozprowadza ciepło, co pozwala zaoszczędzić około 60% energii w porównaniu do garnków wykonanych zwykła technologia lutowania.

 

Technologia sztywnego rantu uzyskana dzięki odpowiedniemu profilowi obrzeza, ściśle określonemu składowi stali 18/10 oraz dobranej laboratoryjnie grubości ścian bocznych (do 1,2 mm) zapobiega odkształceniom w skutek szokowych zmian temperatur. Dla wygody użytkowania naczynia wyposażone zostały w ergonomiczne uchwyty nitowane punktowo do 10 punktów, co dodatkowo zapewnia największą wytrzymałość.


Garnki Chef de Cuisine mogą być użyte na wszystkich możliwych typach kuchenek (gazowe, ceramiczne, elektryczne i indukcyjne), można je również myć w zmywarce.

Dostępne są również pokrywki do garnków ze stali nierdzewnej, które należy dopasować do odpowiedniej średnicy garnka lub patelni.

Parametry:
Materiał:
stal nierdzewna
Rodzaj produktu:
garnek średni
Producent:
Chef de cuisine
Średnica mm:
280
Długość mm:
280
Szerokość mm:
280
Wysokość mm:
170
Pojemność l:
11
Kolor.:
srebrny

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Chef de Cuisine
Al. Jerozolimskie 200/2/0
02-486 Warszawa
Poland

22 120 2000
info@finedine.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: