WhatsApp

Maszyna do naleśników, naleśnikarki gastronomiczne

Liczba produktów: 36

Zwiększ wydajność swojej kuchni dzięki naszej maszynie do naleśników! Wykonana z wysokiej jakości materiałów, zapewnia trwałość i niezawodność w intensywnym użytkowaniu. Maszyna umożliwia szybkie i równomierne przygotowanie naleśników o idealnej grubości i konsystencji. Dzięki precyzyjnym ustawieniom temperatury i łatwej obsłudze, jest idealna do profesjonalnych kuchni, restauracji i stoisk z naleśnikami. Ergonomiczny design i łatwość czyszczenia sprawiają, że nasze maszyny do naleśników są praktycznym i efektywnym rozwiązaniem dla każdego lokalu gastronomicznego. Zapraszamy do naszego sklepu internetowego, aby poznać ceny i szczegóły oferty!

Kategorie
Filtruj
540,65 zł netto 569,11 zł 665,00 zł brutto
665,00 zł brutto 700,00 zł
4 959,35 zł netto 6 100,00 zł brutto
4 756,10 zł netto 5 850,00 zł brutto
2 845,53 zł netto 3 500,00 zł brutto
3 130,08 zł netto 3 850,00 zł brutto
Naleśnikarka Elektryczna Gredil Ø40 cm Stalgast 772281
Naleśnikarka Elektryczna Gredil Ø40 cm Stalgast 772281
Produkt niedostępny
 
Profesjonalna Naleśnikarka Elektryczna Podwójna Cookpro 591000002
Profesjonalna Naleśnikarka Elektryczna Podwójna Cookpro 591000002
Produkt niedostępny
 
Szpatułka do naleśników, wałek, patyczek, łopatka - 1 sztuka
Produkt niedostępny
 
Profesjonalna Naleśnikarka Elektryczna 2x Ø35 Cm Redfox
Produkt niedostępny
 
3 279,47 zł netto 4 033,75 zł brutto
Profesjonalna Naleśnikarka Elektryczna Pojedyncza Ø35 Cm Redfox
Produkt niedostępny
 
Profesjonalna Naleśnikarka Gastronomiczna śr. 2x40mm Bartscher 1043623
Profesjonalna Naleśnikarka Gastronomiczna śr. 2x40mm Bartscher 1043623
Produkt niedostępny
 

Naleśnikarka — co to jest? 

Naleśnikarka to specjalistyczny sprzęt, służący do smażenia naleśników, który przydaje się w lokalach gastronomicznych. Z naleśnikarek można również korzystać w domu, w którym jest wielu miłośników pysznych naleśników. Ta potrawa jest bardzo lubiana i popularna w Polsce, a także w innych krajach. Naleśniki są często podawane w restauracjach i kawiarniach, a także w wyspecjalizowanych lokalach, nazywanych po prostu naleśnikarniami. W takich miejscach szczególne znaczenie ma jakość naleśników, ich smak, a także sposób podania. Naleśnikarka to sprzęt, który umożliwia przygotowanie wyjątkowych naleśników, wytrawnych lub słodkich, w zależności od upodobań. Naleśnikarka to niewielkie urządzenie AGD, o okrągłym kształcie i wysokiej jakości powłoce, do której placki nie przywierają. Przy pomocy naleśnikarki można smażyć nie tylko naleśniki, ale także omlety i inne tego typu dania. Naleśnikarka gastronomiczna przeznaczona jest przede wszystkim do lokali, w których serwowane są różnego rodzaju placki. Taki sprzęt jest większy i bardziej wydajny niż domowy. Do najważniejszych zalet naleśnikarek można zakwalifikować:

  • możliwość smażenia naleśników, omletów i placków w różnych rozmiarach
  • szybki proces smażenia
  • wysoka jakość naleśników
  • stworzenie idealnie okrągłego naleśnika, co świetnie prezentuje się dla klientów
  • bardzo niewielkie ryzyko przywierania ciasta, dzięki odpowiedniej powłoce
  • proste i szybkie utrzymanie sprzętu w czystości.

Naleśnikarka gastronomiczna to świetne urządzenie do wielu lokali, w których serwowane są naleśniki na słodko i słono, a także różne omlety oraz placki. Taki sprzęt jest odpowiedni nie tylko dla restauracji, ale także kawiarni i barów śniadaniowych. Dobrej jakości naleśnikarka sprawia, że klienci chętniej wracają do lokalu, a także cieszą się doskonałym smakiem zamówionych naleśników. Naleśnikarki gastronomiczne można wybrać do wielu różnych lokali, a także do domów, w których często przygotowywane są naleśniki (na przykład na śniadanie w formie na słodko, czy też na obiad w stylu bardziej wytrawnym). Profesjonalne urządzenie do naleśników zapewnia wysoką jakość potraw, a także świetny smak i piękny wygląd naleśników. Do lokali najlepiej sprawdzą się naleśnikarki podwójne, na których można przygotować dwa naleśniki w krótkim czasie. Płyta do naleśników może być gazowa lub elektryczna, a wybór konkretnego modelu zależy od potrzeb użytkownika (a więc właściciela lokalu lub kucharza).

Naleśnikarka gastronomiczna — rodzaje 

Naleśnikarki gastronomiczne różnią się pod względem sposobu zasilania, ponieważ na rynku dostępne są urządzenia elektryczne i gazowe. Naleśnikarka elektryczna zasilana jest prądem i wybierana zarówno przez właścicieli lokali gastronomicznych, jak i użytkowników prywatnych. Taka naleśnikarka elektryczna nie zajmuje wiele miejsca, a jednocześnie jest bardzo wydajna. Z kolei naleśnikarka gazowa często wybierana jest do restauracji, a do jej zasilania potrzebna jest tylko butla gazowa. Często polecanym rodzajem sprzętu jest naleśnikarka obrotowa, która idealnie sprawdza się do lokali gastronomicznych. Właściciele restauracji mogą kupić również sprzęt dwustanowiskowy, a więc taki, na którym w jednym czasie można smażyć dwa naleśniki. Takie rozwiązanie sprawdza się idealnie, gdy w lokalu jest spory ruch, na przykład podczas serwowanych śniadań. Na rynku można znaleźć także sprzęt o nazwie naleśnikarka przemysłowa, jednak zwykle wykorzystywany jest on w bardzo dużych zakładach produkcyjnych lub lokalach, gdzie konieczne jest usmażenie sporej ilości naleśników w krótkim czasie. Sprzęt ten zajmuje dużo miejsca i nie jest odpowiedni do zwykłych kuchni w lokalach. Dobra naleśnikarka gastronomiczna powinna zapewniać wysoką jakość oraz doskonały smak, a do tego powinna cechować ją wydajność i funkcjonalność. 

Naleśnikarki gastronomiczne znajdziesz w naszym asortymencie 

Naleśnikarka przemysłowa to produkt, który na pewno sprawdzi się w wielu lokalach gastronomicznych, a szczególnie cukierniach i kawiarniach. W końcu naleśniki są bardzo lubiane i popularne. Naleśnikarki gastronomiczne kupisz w naszym sklepie internetowym. Posiadamy szeroki wybór tego typu urządzeń, odpowiednich do restauracji, kawiarni, a nawet do domu. Mamy w swoim asortymencie naleśnikarki wielu różnych marek takich jak Bartscher, Hendi, Stalgast, Redfox, Yato i Revolution. Przykładowo naleśnikarka Hendi - podwójna i elektryczna - może idealnie sprawdzić się do śniadaniowej restauracji lub kawiarni. Z kolei naleśnikarka gastronomiczna gazowa Revolution będzie odpowiednia do mniejszych lokali, w których naleśniki serwowane są w porze śniadaniowej lub obiadowej. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i wyboru najlepszego sprzętu do swojej kuchni.