-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Cyrkulator sous vide
Liczba produktów: 31Cyrkulatory Sous-Vide - czym są?
Każdy kucharz na pewno nieraz w swojej karierze spotkał się z problemem niedogotowanej potrawy w jej wnętrzu przy jednoczesnym nadgotowaniu bądź przypaleniu się zewnętrznej warstwy. Chcąc przyspieszyć gotowanie, niejednokrotnie ustawiamy zbyt wysoką temperaturę, co sprawia, że poszczególne części dania gotują się nierównomiernie. Grozi to właśnie taką sytuacją, w której potrawę trzeba będzie już wyjąć z garnka, aby się nie przypaliła, lecz nie będzie ona odpowiednio ugotowana wewnątrz. Metodą gotowania, która nie niesie ze sobą takiego ryzyka, jest gotowanie Sous-Vide, czyli tzw. gotowanie próżniowe. Cyrkulator do gotowania ma za zadanie zapewnić optymalną i równomierną temperaturę w garnku. Taki cyrkulator do gotowania przyda się szczególnie w kuchniach profesjonalnych oraz w lokalach gastronomicznych.
Gotowanie metodą Sous-Vide - gotowanie próżniowe
W gotowaniu próżniowym potrawę zamyka się szczelnie w plastikowej torebce w sposób próżniowy. Następnie jest ona umieszczana w kąpieli wodnej lub parowej w niższej temperaturze niż w przypadku tradycyjnego gotowania. W większości przypadków są to temperatury ok. 60-70 stopni Celsjusza. Gotowanie próżniowe trwa kilka, a nawet kilkadziesiąt godzin. Warto jednak zdecydować się na taką metodę przygotowywania potraw ze względu na rezultat, jaki można osiągnąć. Potrawy gotowane próżniowo gotują się równomiernie, dzięki czemu nie istnieje ryzyko przegotowania lub niedogotowania poszczególnych części. Sous–vide urządzenie to nowoczesny produkt, dopasowany do różnorodnych potrzeb współczesnych klientów lokali gastronomicznych. W naszym asortymencie znajdziesz szeroki wybór cyrkulatorów.
Zalety gotowania w cyrkulatorze Sous Vide
Wszystkie składniki zachowują też swój aromat – są delikatne, soczyste i wilgotne. Nie może dziwić fakt, że wielu kucharzy, chcąc zaoferować gościom danego lokalu najlepszej jakości, aromatyczne potrawy często decydują się na gotowanie próżniowe Sous-Vide. Aby było to jednak możliwe, niezbędne są urządzenia do gotowania Sous-Vide, czyli cyrkulatory do gotowania. Cyrkulator do gotowania sous–vide niesie ze sobą wiele korzyści. Szczególne znaczenie ma możliwość nasycenia żywności naturalnym smakiem. Cyrkulator do gotowania sous vide zapewnia także zachowanie makro i mikroelementów w potrawach, co ma duże znaczenie zdrowotne. Urządzenie do sous vide ma dodatkową zaletę – potraw nie trzeba specjalnie przyprawiać, ponieważ naturalne smaki i aromaty zapewniają doskonałą jakość posiłku. Sous vide cyrkulator jest więc urządzeniem posiadającym wiele wspaniałych zalet, zarówno z punktu widzenia smaku, jak i zdrowia oraz jakości potraw. Każda maszyna do sous vide dostępna na naszej stronie została stworzona z myślą o zróżnicowanych potrzebach lokali gastronomicznych. Dbamy o to, aby szeroki wybór produktów umożliwiał właścicielom restauracji, pubów, stołówek i cateringów, dopasowanie do indywidualnego profilu działalności. Chcesz kupić urządzenie do sous vide? Odnajdziesz je w naszej ofercie.
Cyrkulatory do gotowania Sous Vide
Oferujemy cyrkulatory do gotowania i pakowarki próżniowe do gotowania Sous-Vide. Dzięki nim opakujesz potrawę w torebkę próżniową oraz wypróbujesz możliwości tego wysokojakościowego gotowania potraw. Urządzenia do gotowania Sous-Vide dają możliwość dokładnej regulacji temperatury i utrzymania jej na pożądanym poziomie, a także szczelnego zamknięcia gotującej się potrawy. Zachowasz w ten sposób stałą jakość przygotowywanych dań i będą one soczyste i pełne smaku jak nigdy dotąd. To rewolucyjna metoda, która pozwoli Ci jeszcze bardziej podnieść jakość i atrakcyjność menu swojego lokalu. Nie musisz obawiać się obsługi cyrkulatorów do gotowania i innych urządzeń do gotowania Sous-Vide, ponieważ są one sprzętem zaawansowanym technologicznie, posiadającym nawet możliwość sterowania nim przy pomocy telefonu komórkowego. Gotowanie próżniowe to zatem nowoczesność, którą już teraz możesz wprowadzić również do swojej restauracji.
Wypróbuj nowoczesne metody gotowania
Przekonaj się, że warto zastosować gotowanie próżniowe również w swojej restauracji. Urozmaicisz swoje menu i zapewnisz gościom najlepszej jakości potrawy, dzięki którym z pewnością zdecydują się oni na powrót do Twojego lokalu. Twoja restauracja może być nowoczesna i podążać za najnowszymi trendami światowych kuchni dzięki ofercie sklepu internetowego Gastroprofit.pl