Dlaczego gastroprofit.pl?

wygodne płatności


szybka wysyłka

WhatsApp
  • Kategorie
  • Szukaj
  • Cyrkulator sous vide

Cyrkulator Sous-Vide 1400W Stalgast 691100 Cyrkulator Sous-Vide 1400W Stalgast 691100 to doskonałe narzędzie do gotowania w kąpieli wodnej, umożliwiające precyzyjną...
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostępność Mała ilość
1181.00 -3% 1150.00
1181.00 -3% 1150.00
szt. Do schowka
Urządzenie do gotowania Sous Vide GN 1/1 Hendi 225448  Sposób przygotowywania posiłków, w którym jedzenie jest próżniowo pakowane w plastikowe worki i gotowa...
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostępność Duża ilość
1832.15
1832.15
szt. Do schowka
Urządzenie Do Gotowania Sous Vide Gn 2/3 Hendi 225264 Urządzenie służy do przygotowywania posiłków, w którym jedzenie jest próżniowo pakowane w plastikowe worki (...
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostępność Mała ilość
1376.34
1376.34
szt. Do schowka
Kompaktowa alternatywa dla tradycyjnego urządzenia do gotowania sous-vide - w towarzystwie pasujących garnków poręczny cyrkulator sous-vide może być z powodzeniem s...
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostępność Mała ilość
535.30
535.30
szt. Do schowka
Cyrkulatory SmartVide marki Sammic to innowacyjne urządzenia umożliwiające przygotowywanie żywności metodą sous vide Dzięki solidnej konstrukcji wykonanej ze sta...
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostępność Mała ilość
8729.51
8729.51
szt. Do schowka
Profesjonalne Urządzenie Do Gotowania Sous Vide 16l Bartscher 115131 Zachowując absolutną precyzję, wszelkie wartości odżywcze i pełnię prawdziwego smaku - dzięki m...
Przewidywana wysyłka 3 dni
Dostępność Wysyłka z Niemiec (dostawa 3-5 dni)
1998.50
1998.50
szt. Do schowka
1000x Kulki izolacyjne do bemarów, Sous Vide Hendi 1180080 Stosowane w celu ograniczenia parowania oraz rozpryskiwania się wody podczas gotowania Tworzą warstw...
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostępność Mała ilość
524.00 -13% 457.89
524.00 -13% 457.89
szt. Do schowka
BEZPIECZEŃSTWO HACCP łącze Bluetooth we wszystkich nowych modelach zapewnia maksymalną wygodę i komfort pracy efektywna kontrola HACCP procesu gotowania po zako...
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostępność Na zamówienie
5536.92
5536.92
szt. Do schowka
Cyrkulator Sous-Vide GN1/1, z kranem, Softcooker S R 1/1, Sirman
Przewidywana wysyłka 14 dni
Dostępność Mała ilość
3645.00
3645.00
szt. Do schowka
Cyrkulator Sous-Vide GN2/3 z kranem, Softcooker S R 2/3, Sirman
Przewidywana wysyłka 14 dni
Dostępność Mała ilość
3022.00
3022.00
szt. Do schowka
Cyrkulator sous-vide Sirman Wi-Food X NFC
Przewidywana wysyłka 14 dni
Dostępność Mała ilość
4540.00
4540.00
szt. Do schowka
Przewidywana wysyłka 21 dni
Dostępność Mała ilość
1397.00
1397.00
szt. Do schowka
Przewidywana wysyłka 21 dni
Dostępność Mała ilość
4763.00
4763.00
szt. Do schowka
Cyrkulator zanurzeniowy do Sous-Vide 2.0 WiFi Hendi 222645 Wodoodporna obudowa o współczynniku szczelności IPX7 System bezpieczeństwa automatycznie wyłączający...
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostępność Średnia ilość
759.18
759.18
szt. Do schowka
Przewidywana wysyłka 21 dni
Dostępność Mała ilość
5284.00
5284.00
szt. Do schowka
Przewidywana wysyłka 21 dni
Dostępność Mała ilość
5599.00
5599.00
szt. Do schowka
Podstawa pod pojemnik 2/1 do cyrkulatora
Przewidywana wysyłka na zamówienie
Dostępność Mała ilość
600.00
600.00
szt. Do schowka
Sonda NFC bezprzewodowa do cyrkulatora Sirman Wi-Food X NFC
Przewidywana wysyłka 14 dni
Dostępność Mała ilość
1484.00
1484.00
szt. Do schowka
Przewidywana wysyłka 2 dni
Dostępność Mała ilość
1148.90
1148.90
szt. Do schowka
Wysokiej jakości profesjonalne kulki izolacyjne do stosowania podczas gotowania metodą Sous Vide. Dzięki zastosowaniu kulek, zminimalizowane są straty ciepła oraz u...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
70.00
70.00
Wykonane z wielowarstwowej folii PA/PE Przeznaczone min. do przyrządzania potraw metodą Sous Vide Charakteryzują się wysoką transparentnością, odpornością na wy...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
136.72
136.72
zapewnia stabilność temperatury do 0,1°C przeznaczony do mocowania w pojemnikach i garnkach o pojemności do 30 l posiada regulację temperatury co 0,1°C wmontow...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
763.00
763.00
Bemar Sous-vide GN 1/1, dokładność 0,1°C Stalgast 691250 Bemar Sous-vide GN 1/1 to profesjonalne urządzenie kuchenne o precyzyjnej regulacji temperatury z dokładnoś...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
1803.49
1803.49
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
4010.00
4010.00

Cyrkulatory Sous-Vide - czym są?

Każdy kucharz na pewno nieraz w swojej karierze spotkał się z problemem niedogotowanej potrawy w jej wnętrzu przy jednoczesnym nadgotowaniu bądź przypaleniu się zewnętrznej warstwy. Chcąc przyspieszyć gotowanie, niejednokrotnie ustawiamy zbyt wysoką temperaturę, co sprawia, że poszczególne części dania gotują się nierównomiernie. Grozi to właśnie taką sytuacją, w której potrawę trzeba będzie już wyjąć z garnka, aby się nie przypaliła, lecz nie będzie ona odpowiednio ugotowana wewnątrz. Metodą gotowania, która nie niesie ze sobą takiego ryzyka, jest gotowanie Sous-Vide, czyli tzw. gotowanie próżniowe. Cyrkulator do gotowania ma za zadanie zapewnić optymalną i równomierną temperaturę w garnku. Taki cyrkulator do gotowania przyda się szczególnie w kuchniach profesjonalnych oraz w lokalach gastronomicznych.

Gotowanie metodą Sous-Vide - gotowanie próżniowe

W gotowaniu próżniowym potrawę zamyka się szczelnie w plastikowej torebce w sposób próżniowy. Następnie jest ona umieszczana w kąpieli wodnej lub parowej w niższej temperaturze niż w przypadku tradycyjnego gotowania. W większości przypadków są to temperatury ok. 60-70 stopni Celsjusza. Gotowanie próżniowe trwa kilka, a nawet kilkadziesiąt godzin. Warto jednak zdecydować się na taką metodę przygotowywania potraw ze względu na rezultat, jaki można osiągnąć. Potrawy gotowane próżniowo gotują się równomiernie, dzięki czemu nie istnieje ryzyko przegotowania lub niedogotowania poszczególnych części. Sous–vide urządzenie to nowoczesny produkt, dopasowany do różnorodnych potrzeb współczesnych klientów lokali gastronomicznych. W naszym asortymencie znajdziesz szeroki wybór cyrkulatorów. 

Zalety gotowania w cyrkulatorze Sous Vide

Wszystkie składniki zachowują też swój aromat – są delikatne, soczyste i wilgotne. Nie może dziwić fakt, że wielu kucharzy, chcąc zaoferować gościom danego lokalu najlepszej jakości, aromatyczne potrawy często decydują się na gotowanie próżniowe Sous-Vide. Aby było to jednak możliwe, niezbędne są urządzenia do gotowania Sous-Vide, czyli cyrkulatory do gotowania. Cyrkulator do gotowania sous–vide niesie ze sobą wiele korzyści. Szczególne znaczenie ma możliwość nasycenia żywności naturalnym smakiem. Cyrkulator do gotowania sous vide zapewnia także zachowanie makro i mikroelementów w potrawach, co ma duże znaczenie zdrowotne. Urządzenie do sous vide ma dodatkową zaletę – potraw nie trzeba specjalnie przyprawiać, ponieważ naturalne smaki i aromaty zapewniają doskonałą jakość posiłku. Sous vide cyrkulator jest więc urządzeniem posiadającym wiele wspaniałych zalet, zarówno z punktu widzenia smaku, jak i zdrowia oraz jakości potraw. Każda maszyna do sous vide dostępna na naszej stronie została stworzona z myślą o zróżnicowanych potrzebach lokali gastronomicznych. Dbamy o to, aby szeroki wybór produktów umożliwiał właścicielom restauracji, pubów, stołówek i cateringów, dopasowanie do indywidualnego profilu działalności. Chcesz kupić urządzenie do sous vide? Odnajdziesz je w naszej ofercie.

Cyrkulatory do gotowania Sous Vide

Oferujemy cyrkulatory do gotowania i pakowarki próżniowe do gotowania Sous-Vide. Dzięki nim opakujesz potrawę w torebkę próżniową oraz wypróbujesz możliwości tego wysokojakościowego gotowania potraw. Urządzenia do gotowania Sous-Vide dają możliwość dokładnej regulacji temperatury i utrzymania jej na pożądanym poziomie, a także szczelnego zamknięcia gotującej się potrawy. Zachowasz w ten sposób stałą jakość przygotowywanych dań i będą one soczyste i pełne smaku jak nigdy dotąd. To rewolucyjna metoda, która pozwoli Ci jeszcze bardziej podnieść jakość i atrakcyjność menu swojego lokalu. Nie musisz obawiać się obsługi cyrkulatorów do gotowania i innych urządzeń do gotowania Sous-Vide, ponieważ są one sprzętem zaawansowanym technologicznie, posiadającym nawet możliwość sterowania nim przy pomocy telefonu komórkowego. Gotowanie próżniowe to zatem nowoczesność, którą już teraz możesz wprowadzić również do swojej restauracji.

Wypróbuj nowoczesne metody gotowania

Przekonaj się, że warto zastosować gotowanie próżniowe również w swojej restauracji. Urozmaicisz swoje menu i zapewnisz gościom najlepszej jakości potrawy, dzięki którym z pewnością zdecydują się oni na powrót do Twojego lokalu. Twoja restauracja może być nowoczesna i podążać za najnowszymi trendami światowych kuchni dzięki ofercie sklepu internetowego Gastroprofit.pl