• Kategorie
  • Parametry
  • Blachy do pizzy

Najpopularniejsze na rynku blachy do pizzy są wykonane ze stali pokrytej tlenkiem metalu, który tworzy się na powierzchni podczas procesu elektrolizy. Powstały w ten sposób tlenek chroni głębsze warstwy metalu przed korozją, czyli utlenianiem się stali, zapewniając zachowanie parametrów wyrobu. Nie jest to jednak powłoka trwała. Podczas normalnego użytkowania ściera się ona, co jest naturalnym procesem. Zachodzi on w wyniku parowania, powodując skrystalizowanie się środków ochronnych będących na powierzchni blach do pizzy.

Stalowe blachy do pizzy

Coraz popularniejsze stają się blachy ze stali węglowej pokryte warstwą aluminium. Blachy do pizzy są dostępne w rozmiarach od 14 cm do 60 cm. Ich wysokość waha się od 2,5 cm do 3,8 cm, w zależności od producenta i średnicy wyrobu. Wszystkie produkty w naszej ofercie posiadają  atest dopuszczający je do kontaktu z żywnością, gwarantując tym samym bezpieczeństwo zarówno dla gości lokalu jak i obsługi.