WhatsApp

Blachy gastronomiczne do pizzy

Liczba produktów: 66

Podnieś jakość swoich wypieków na najwyższy poziom z naszymi profesjonalnymi blachami gastronomicznymi do pizzy! Wykonane z najwyższej jakości, niezwykle trwałych materiałów, nasze blachy gwarantują równomierne pieczenie i perfekcyjną chrupkość ciasta, której nie oprze się żaden smakosz. Odporne na wysokie temperatury i łatwe w czyszczeniu, nasze blachy to idealne rozwiązanie dla każdej pizzerii i restauracji, która pragnie oferować swoim klientom tylko to, co najlepsze. Wybierz nasze blachy gastronomiczne do pizzy i zaskocz swoich gości idealnie wypieczonymi pizzami za każdym razem!

Kategorie
Filtruj

Blacha do pizzy - ważne akcesorium 

Pizza to danie idealne na wiele okazji. Smaczną włoską potrawę można podać na obiad lub na kolację, na spotkanie w gronie rodzinnym lub wizytę znajomych. Oczywiście pizzę można również zjeść w pizzerii lub innym lokalu gastronomicznym. Dobrze wiedzieć o tym, że popularny włoski placek wcale nie jest tak prosty do przygotowania jak mogłoby się wydawać, ponieważ szczególne znaczenie ma dobór odpowiednich składników, a także posiadanie specjalnych akcesoriów w domu. Blacha do pizzy to jeden z podstawowych przyborów kuchennych, które przydadzą się w czasie przygotowywania tego dania. Wiele osób przygotowuje pizze w domu, ponieważ jest to rozwiązanie tańsze niż wizyta w restauracji, a dodatkowo można samodzielnie wybrać odpowiednie składniki i zadbać o to, aby danie było w miarę zdrowe. Blachy na pizzę są tym akcesorium, bez którego trudno przygotować włoską potrawę. Oczywiście włoski placek można również położyć na zwykłej blaszce do pieczenia, jednak ciepło nie będzie rozchodzić się równomiernie, a tym samym brzegi lub spód mogą być niedopieczone. Blacha do pieczenia pizzy jest więc potrzebna, ponieważ wpływa na smak i jakość dania. Do domu idealnie sprawdzi się blacha na pizzę dziurkowana, ponieważ odprowadza ona powietrze, a także sprawia, że ciasto jest pulchne i smaczne. 

Blachy gastronomiczne do pizzy - idealne do lokalu

Blachy gastronomiczne do pizzy są podstawą wyposażenia pizzerii i restauracji, w których serwowane jest to danie. Oczywiście rodzaj blachy na pizzę, a także jej wielkość, należy dopasować do kilku czynników. Spore znaczenie ma wielkość serwowanej pizzy. Niektóre restauracje podają ten przysmak tylko w jednej wielkości, na przykład 32 centymetrów. W takim wypadku dobrze kupić blachy do pizzy w zestawie, składającym się z 10 sztuk, ponieważ przyspieszy to pracę. Inne lokale serwują pizzę w dwóch lub trzech wielkościach, a także na kilku rodzajach ciasta. Blacha do pizzy może być więc w różnych rozmiarach, a także kształtach. Oczywiście najbardziej popularne są placki okrągłe, jednak w niektórych restauracjach lub barach szybkiej obsługi, podawane są pizze kwadratowe lub prostokątne. 

Blachy na pizzę - znajdziesz je w naszej ofercie

W naszym asortymencie sklepu internetowego znajdziesz szeroki wybór blach do pieczenia pizzy. Posiadamy szeroki wybór różnych wielkości. Przykładowa blacha na pizzę do domu powinna mieć od 20 do 40 centymetrów. Z kolei blacha do pizzy w lokalu gastronomicznym może mieć nawet 50 lub 60 centymetrów średnicy, zwłaszcza jeśli restauracja szczyci się ogromnymi pizzami, specjalnie dla rodzin lub paczki znajomych. W naszym sklepie znajdziesz blachy do pizzy takich marek jak Hendi, Bartscher, Stalgast i Redfox. Wszystkie te akcesoria wykonane zostały z wysokiej jakości materiałów. Popularne są blachy stalowe i aluminiowe, chociaż od pewnego czasu pizzę czasami piecze się również na kamieniu. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i wyboru najlepszych produktów do swojego domu lub lokalu gastronomicznego.