WhatsApp

Bemar gastronomiczny

Liczba produktów: 147

Utrzymuj potrawy w idealnej temperaturze dzięki naszym bemarom gastronomicznym! Wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, te urządzenia zapewniają trwałość, higienę i łatwość czyszczenia. Bemary są idealne do bufetów, cateringu i profesjonalnych kuchni, gdzie wymagane jest długotrwałe podgrzewanie potraw. Wyposażone w precyzyjne regulacje temperatury, umożliwiają utrzymanie potraw w optymalnych warunkach serwowania. Dzięki solidnej konstrukcji i eleganckiemu designowi, nasze bemary gastronomiczne stanowią niezawodne i estetyczne rozwiązanie dla każdego lokalu gastronomicznego. Zapraszamy do naszego sklepu internetowego po szczegółowe informacje o cenach i dostępnych modelach!

Kategorie
Filtruj

Czym jest bemar gastronomiczny?

Bemary elektryczne i gazowe to akcesoria przydatne w wielu lokalach gastronomicznych. Bemar jest urządzeniem grzewczym, które wykonane jest ze stali, a jego nazwa pochodzi z języka francuskiego od terminu bain-marie, co w tłumaczeniu na język polski oznacza kąpiel wodną. W tym kontekście bemar na wodę jest tym najbardziej podstawowym, jednak obecnie w ofercie dostępne są również bemary elektryczne, bemary cateringowe i wózki bemarowe. W zbiorniku w bemarze znajdują się grzałki, dzięki którym możliwa jest regulacja temperatury i jej kontrola. Temperaturę można dopasować do konkretnej potrawy, co sprawia, że nie pojawia się ryzyko przypalenia dań, przygotowywanych w bemarach.

Bemar gastronomiczny – dlaczego przyda się w twoim lokalu?

Jednym z czynników, które mogą zniechęcić gości lokali gastronomicznych do ponownych odwiedzin, należą niewystarczająco ciepłe potrawy. Ma to szczególne znaczenie w przypadku takich restauracji, w których posiłki leżą przez wiele godzin i oczekują na klientów. Bemary grzewcze mają bardzo szerokie zastosowanie i przydają się w takich miejscach jak restauracje, punkty cateringowe, hotele, bary samoobsługowe. Dodatkowo bemary mogą sprawdzić się w miejscach, które od razu nie przychodzą na myśl w kontekście gastronomii. Chodzi tutaj o bufety, a także szpitale i inne placówki, w których wydawane są posiłki, na przykład w zakładach żywienia zbiorowego.

Bemary grzewcze – jaką temperaturę powinny trzymać?

Zgodnie z normami, dotyczącymi temperatur dań w restauracjach, zupy powinny być podawane klientom w temperaturze około 75 stopni Celsjusza, a dania główne w 63 stopniach Celsjusza. Z kolei napoje gorące powinny mieć temperaturę około 80 stopni Celsjusza. Jednocześnie zasady wskazują na to, że potrawy nie powinny być trzymane w bemarach przez czas dłuższy niż dwie godziny, a temperatura dań nie powinna być niższa niż 75 stopni Celsjusza. W ten sposób można zadbać o bezpieczeństwo wszystkich składników i to, aby klienci byli zadowoleni z ciepłoty potraw.

Wybierz bemary gastronomiczne z naszej oferty

W naszym asortymencie znajdziesz bemary elektryczne i gazowe, które na pewno przydadzą się w twoim lokalu gastronomicznym. Możesz kupić bemary wodne, cateringowe, patelnie wielofunkcyjne do podgrzewania dań, a także bemary jezdne z kilkoma komorami. Te ostatnie idealnie sprawdzą się do hoteli, a także stołówek oraz innych miejsc, w których podawane są różne potrawy. Zapewniony będzie bezproblemowy transport, a także utrzymanie odpowiedniej temperatury dań. Bemary gastronomiczne są jednymi z najbardziej potrzebnych urządzeń w wielu lokalach gastronomicznych, także w tych zlokalizowanych w galeriach handlowych oraz w czasie różnego rodzaju festiwali. Szczególnie bemary sprawdzają się w bufetach i stoiskach samoobsługowych, ponieważ tam potrawy narażone

Bemar gastronomiczny - jaki wybrać?

Aby skutecznie utrzymać temperaturę potraw, warto zaopatrzyć się w bemar. W naszej ofercie znajdziesz wiele popularnych marek. Szczególnie polecamy bemary Hendi, bemary Stalgast oraz bemary Bartscher.

Do czego potrzebny jest bemar?

O konieczności utrzymywania posiłków we właściwej do podania temperaturze w bufetach i wszelkiego rodzaju lokalach gastronomicznych mówimy na naszej stronie wielokrotnie, ponieważ jest to jedna z najistotniejszych kwestii w każdym biznesie gastronomicznym poza samym przygotowywaniem dań. Każdy preferuje pod tym względem innego rodzaju rozwiązanie i ma własne, wypracowane metody, jak radzić sobie z tym, aby nie serwować na talerzach klientom zimnych posiłków. Jednym z popularniejszych urządzeń, które są w tym zakresie wykorzystywane, są bemary gastronomiczne. Czym są te urządzenia i dlaczego warto wybrać je z naszej oferty profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego? Sprawdź już teraz?

Bemary grzewcze bufetowe

Bemary bufetowe są prostymi urządzeniami, których wartość dla wielu punktów gastronomicznych jest jednak nie do przecenienia. To sprzęty wykorzystywane już niemal od początku XX wieku. Są to wózki na kółkach lub konstrukcje, na których stelażu umieszczone są pojemniki na potrawy z pokrywami.

Bemar elektryczny czy bemar gazowy?

Zasilanie elektryczne lub gazowe pozwala utrzymywać temperaturę dań, a nawet je podgrzewać. Poszczególne modele bemarów cateringowych przystosowane są również do zamontowania na szafce lub w blacie. Mają też dodatkowe wyposażenie, jak szafki, czy miejsca na naczynia. Przez wielu klientów lokali gastronomicznych bemary bufetowe mogą być zatem kojarzone z pewnego rodzaju ladą, w której znajdują się potrawy nakładane przez obsługę lokalu lub też przeznaczone do samodzielnego nałożenia przez klienta. Wykorzystuje się je w bufetach, barach i innych, podobnych lokalach, gdzie wydaje się duże ilości potraw. Oprócz tego sprzęt ten znajduje jednak znacznie szersze zastosowanie. Bemar grzewczy po prostu musi znaleźć się na wyposażeniu firmy cateringowej obsługującej wesela, czy imprezy plenerowe. Szeroko korzysta się też z tego typu sprzętu w stołówkach szpitalnych obsługujących pacjentów. Jego wykorzystanie znacznie wykracza więc poza lokale typowo barowe i restauracyjne. 

Materiał z którego wykonany jest bemar gastronomiczny

Do wytwarzania bemarów grzewczych, tak jak w przypadku wielu innych sprzętów do profesjonalnej gastronomii, wykorzystuje się wysokiej jakości, certyfikowaną stal nierdzewną, dającą gwarancję bezpieczeństwa dla produktów spożywczych oraz gwarantującą możliwość wygodnej pracy obsłudze lokalu.

Profesjonalna oferta bemarów gastronomicznych

W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości bemary bufetowe o różnorodnych parametrach, dzięki czemu z łatwością odnajdziesz model, jaki sprawdzi się w Twojej restauracji, barze, firmie cateringowej lub stołówce. Oferujemy wyłącznie sprawdzony sprzęt renomowanych firm takich, jak Stalgast, Hendi. Jeśli poszukujesz urządzeń, które pozwolą ci na wygodne wydawanie potraw dużej liczbie klientów w krótkim czasie, to jest to propozycja odpowiednia właśnie dla Ciebie. Zapoznaj się z naszymi produktami – zapraszamy każdego właściciela lokalu gastronomicznego i nie tylko!