• Kategorie
  • Parametry
  • Bemary gastronomiczne

Jak skutecznie utrzymać temperaturę potraw?

O konieczności utrzymywania posiłków we właściwej do podania temperaturze w bufetach i wszelkiego rodzaju lokalach gastronomicznych mówimy na naszej stronie wielokrotnie, ponieważ jest to jedna z najistotniejszych kwestii w każdym biznesie gastronomicznym poza samym przygotowywaniem dań. Każdy preferuje pod tym względem innego rodzaju rozwiązanie i ma własne, wypracowane metody, jak radzić sobie z tym, aby nie serwować na talerzach klientom zimnych posiłków. Jednym z popularniejszych urządzeń, które są w tym zakresie wykorzystywane, są bemary gastronomiczne. Czym są te urządzenia i dlaczego warto wybrać je z naszej oferty profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego? Sprawdź już teraz?

Bemary grzewcze

Bemary bufetowe są prostymi urządzeniami, których wartość dla wielu punktów gastronomicznych jest jednak nie do przecenienia. To sprzęty wykorzystywane już niemal od początku XX wieku. Są to wózki na kółkach lub konstrukcje, na których stelażu umieszczone są pojemniki na potrawy z pokrywami. Zasilanie elektryczne lub gazowe pozwala utrzymywać temperaturę dań, a nawet je podgrzewać. Poszczególne modele bemarów cateringowych przystosowane są również do zamontowania na szafce lub w blacie. Mają też dodatkowe wyposażenie, jak szafki, czy miejsca na naczynia. Przez wielu klientów lokali gastronomicznych bemary bufetowe mogą być zatem kojarzone z pewnego rodzaju ladą, w której znajdują się potrawy nakładane przez obsługę lokalu lub też przeznaczone do samodzielnego nałożenia przez klienta. Wykorzystuje się je w bufetach, barach i innych, podobnych lokalach, gdzie wydaje się duże ilości potraw. Oprócz tego sprzęt ten znajduje jednak znacznie szersze zastosowanie. Bemar grzewczy po prostu musi znaleźć się na wyposażeniu firmy cateringowej obsługującej wesela, czy imprezy plenerowe. Szeroko korzysta się też z tego typu sprzętu w stołówkach szpitalnych obsługujących pacjentów. Jego wykorzystanie znacznie wykracza więc poza lokale typowo barowe i restauracyjne. 

Do wytwarzania bemarów grzewczych, tak jak w przypadku wielu innych sprzętów do profesjonalnej gastronomii, wykorzystuje się wysokiej jakości, certyfikowaną stal nierdzewną, dającą gwarancję bezpieczeństwa dla produktów spożywczych oraz gwarantującą możliwość wygodnej pracy obsłudze lokalu.

Profesjonalna oferta bemarów gastronomicznych

W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości bemary bufetowe o różnorodnych parametrach, dzięki czemu z łatwością odnajdziesz model, jaki sprawdzi się w Twojej restauracji, barze, firmie cateringowej lub stołówce. Oferujemy wyłącznie sprawdzony sprzęt renomowanych firm takich, jak Stalgast, Hendi oraz Royal Catering. Jeśli poszukujesz urządzeń, które pozwolą ci na wygodne wydawanie potraw dużej liczbie klientów w krótkim czasie, to jest to propozycja odpowiednia właśnie dla Ciebie. Zapoznaj się z naszymi produktami – zapraszamy każdego właściciela lokalu gastronomicznego i nie tylko!