• Kategorie
  • Parametry
  • Grille wolnostojące

W profesjonalnej gastronomii często używanym urządzeniem jest grill wolnostojący. Taki rodzaj sprzętu sprawdza się szczególnie tam, gdzie jest możliwość ustawienia go na zewnątrz pomieszczenia, zwłaszcza jeśli goście lokalu mają mieć możliwość wyboru produktów, które będą dla nich przygotowywane. Wyróżniamy kilka rodzajów grilli wolnostojących. Większość z nich posiada konstrukcję podobną do znanych praktycznie każdemu popularnych grilli ogrodowych. To co odróżnia profesjonalne grille wolnostojace od urządzeń przeznaczonych do użytku domowego, to przede wszystkim wielkość (powierzchnia robocza). Wyróżniamy grille opalane węglem drzewnym, drewnem, gazowe oraz elektryczne. Coraz popularniejsze stają się również grille wodne, które dzięki parze wodnej, pozwalają na przygotowanie soczystych i kruchych potraw.
Szeroki wybór profesjonalnych grilli wolnostojących znajdą Państwo w GastroProfit.pl