• Kategorie
  • Parametry
  • Stoły mroźnicze

Proponujemy dwukomorowe stoły mroźnicze, które idealnie sprawdzą się w lokalach gastronomicznych, a także kuchniach szkolnych czy szpitalnych, w których konieczne jest trzymanie żywności w ujemnych temperaturach. Nadają się do mrożenia artykułów spożywczych i przechowywania ich w optymalnych, higienicznych warunkach. Wysoką jakość potwierdza wykonanie ze stali nierdzewnej oraz wygodne, cyfrowe sterowanie zwiększające komfort użytkowania produktu. Atutem jest też gładka powierzchnia ułatwiająca czyszczenie. Podział na dwie komory sprawia, że korzystanie ze stołów mroźniczych jest bardzo proste – wystarczy wysunąć jedną część, aby jej zawartość była doskonale widoczna. Ten sprzęt jest kompatybilny z pojemnikami gastronomicznymi GN 1/1.

Jak wygospodarować miejsce na zamrażanie w restauracji?

Jedną z najpopularniejszych metod konserwacji oraz przechowywania składników spożywczych, a nawet gotowych dań, jest ich zamrażanie. Komora zamrażarki w lodówce lub nawet osobna, wolnostojąca zamrażarka to standard dla wyposażenia każdej domowej kuchni. Tym większe potrzeby takiego sposobu konserwacji produktów zachodzą w lokalach gastronomicznych i zakładach zbiorowego żywienia, czyli tam, gdzie intensywność przygotowywania dań jest znacznie wyższa niż w naszych domach. Wygospodarowanie miejsca na sprzęt, który umożliwi mrożenie produktów, może być problematyczne, szczególnie, gdy kuchnia nie jest zbyt wielka. W profesjonalnych kuchniach mamy też przecież znacznie więcej profesjonalnego wyposażenia do samego przygotowywania potraw niż w domach, więc i miejsce na tak podstawowe sprzęty, jak meble mroźnicze, może być ograniczone. Bardzo praktycznym rozwiązaniem, dzięki któremu zaoszczędzisz wiele miejsca, a także zyskasz możliwość wygodnej pracy, mogą być stoły mroźnicze z szufladami i szafkami. Gdzie je odnaleźć? Odwiedź sklep internetowy Gastroprofit.

Stoły mroźnicze z szufladami i szafkami

Stoły mroźnicze są dość prostymi meblami do przechowywania produktów w warunkach mroźniczych, które dają jednak użytkownikom naprawdę dużo możliwości i mogą stać się wielofunkcyjnym, nieodłącznym wyposażeniem każdej kuchni. Szuflady i szafki do przechowywania dań są tutaj połączone z wygodnym blatem, na którym możesz wykonywać codzienną kuchenną pracę i przygotowywać potrawy dla gości. W tak prosty sposób możesz rozwiązać problem z brakiem miejsca na Twoim zapleczu kuchennym. Dostępne są stoły mroźnicze z szufladami i szafkami w różnych konfiguracjach oraz o różnych wielkościach. Będzie to zatem sprzęt odpowiedni nie tylko do naprawdę dużych kuchni restauracyjnych, lecz też np. niewielkich barów. Powierzchnia tego rodzaju mebli wykonana jest ze stali nierdzewnej, czyli podstawowego materiału, z którego wykonuje się bezpieczne, dopuszczone do kontaktu z żywnością, atestowane wyposażenie kuchenne. Artykuły spożywcze będą za sprawą takiego wyposażenia przechowywane w optymalnych i higienicznych warunkach, a Ty zachowasz ich właściwości oraz smak. Oprócz tego będziesz mógł cieszyć się wygodą pracy na blacie, gdzie ustawisz wszelkie niezbędne sprzęty potrzebne Ci podczas przygotowywania potraw. Z rozwiązań takich korzystają nie tylko restauracje, ale też fast-foody, bary, pizzerie, kebaby, a także kuchnie szkolne, czy też szpitalne.

Jakość i higiena mrożenia

Za jakość stołów mroźniczych dostępnych w naszej ofercie odpowiadają najlepsi producenci z branży wyposażenia gastronomicznego. Posiadamy modele stołów m.in. takich marek, jak Redfox, RM Gastro oraz YATO. Wyposażenie to nie zawiedzie Cię podczas codziennej, nawet najintensywniejszej pracy, podczas której Twój lokal będzie obsługiwał setki odwiedzających Cię gości. Zobacz proponowane przez nas rozwiązania i wybierz takie stoły mroźnicze, które sprostają indywidualnemu zapotrzebowaniu Twojej firmy!