• Kategorie
  • Parametry
  • Komory chłodnicze i mroźnicze

Jak przechowywać duże ilości produktów spożywczych w niskiej temperaturze?

Jeśli prowadzisz niewielką kawiarenkę lub restaurację, gdzie większość wykorzystywanych przez Ciebie produktów spożywczych jest zużywana na bieżąco, prawdopodobnie przechowywanie składników w warunkach chłodniczych i mroźniczych nie należy do Twoich największych problemów. Chłodziarek, czy zamrażarek o przeznaczeniu gastronomicznym nie brakuje – również w naszej ofercie. Kłopoty pod tym względem mogą dotyczyć większych lokali, czy miejsc takich, jak hotele, magazyny oraz hurtownie spożywcze. Zwykłe lodówki, nawet o bardziej profesjonalnym, gastronomicznym zastosowaniu w takich miejscach mogą nie wystarczyć, a zakup większej ilości mniejszych sprzętów nie będzie korzystny zarówno logistycznie, jak i ekonomicznie. Rozwiązaniem do zadań specjalnych i miejsc, gdzie ilości przechowywanych produktów spożywczych są naprawdę duże, są specjalne komory do przechowywania produktów w warunkach chłodniczych i mroźniczych, czyli po prostu komory chłodnicze i mroźnicze. Wyposażenie to dostaniesz w profesjonalnym sklepie internetowym dla gastronomii – Gastroprofit.

Komory chłodnicze i mroźnicze

Oferujemy profesjonalny sprzęt dedykowany zarówno dla gastronomii, jak też innych miejsc, gdzie konieczne jest przechowywanie dużych ilości żywności w odpowiednich warunkach pod względem temperatury. Są to wysokiej jakości, dostosowane do potrzeb klientów komory do przechowywania produktów w warunkach chłodniczych i mroźniczych. Dzięki tego typu produktom możemy zaoferować naszym klientom nie tylko niewielkie urządzenia chłodzące i mrożące, ale nawet półprzemysłowe panele do magazynów z żywnością. Komory budowane są z modułowych paneli, dzięki czemu dopasujemy sprzęt dokładnie do Twoich potrzeb. W wybranym przez Ciebie sprzęcie możemy wykorzystać panele o różnej długości i szerokości. Możliwe jest też wykorzystanie różnego rodzaju agregatów chłodniczych. Rozwiązania te dają więc szerokie możliwości personalizacji komory dla każdego z klientów. Materiały wykorzystywane do produkcji tego rodzaju komór, to m.in. blacha stalowa oraz stal nierdzewna, które są zarówno dostosowane do kontaktu z produktami żywnościowymi, jak też zapewniają sprzętowi odpowiednią wytrzymałość. Są też łatwe do zachowania w czystości. Polecamy wykorzystanie komór mroźniczych i chłodniczych nawet tam, gdzie zachodzą problemy z odpowiednią ilością miejsca, a pomieszczenia charakteryzują się np. wąskimi przejściami. Zastosowanie tego rodzaju sprzętu do przechowywania produktów spożywczych w warunkach chłodniczych pozwoli na maksymalnie efektywne wykorzystanie przestrzeni, jaką posiadasz w swoim lokalu. Nigdy nie zabraknie Ci dzięki temu miejsca na schowanie wykorzystywanych w kuchni produktów. Oferujemy również 12-miesięczną gwarancję na każdą zakupiona u nas komorę. Skorzystaj z możliwości tego wyjątkowego sprzętu, dopasuj go do swoich potrzeb i wykorzystasz w swojej działalności gastronomicznej – zachęcamy do zakupów już teraz. Wybierz sklep internetowy Gastroprofit!