Szpatułka kuchenna - prosty sprzęt wielofunkcyjny
Szpatułka, nazywana także łopatką, to sprzęt wyjątkowo ceniony w codziennej pracy w kuchni. Taki uniwersalny i wielofunkcyjny gadżet przydaje się do przewracania naleśników i tortilli z jednej strony na drugą, do mieszania na patelni, do obracania mięsa lub wegańskich składników. Szpatułka kuchenna znajduje także zastosowanie w cukiernictwie, ponieważ umożliwia smarowanie tortów i ciastek kremem, a także mieszanie poszczególnych składników (szpatułka cukiernicza). Przykładowo przy pomocy takiej łopatki cukierniczej można w delikatny sposób pomieszać krem lub bitą śmietanę, bez obaw o to, że składniki się zważą. Szpatułki kuchenne są więc nieocenionym akcesorium w każdym domu. Właśnie dlatego dobrze mieć w swojej szufladzie przynajmniej kilka szpatułek, wykonanych z różnych materiałów i dopasowanych do indywidualnych potrzeb. Takie szpatuły przydadzą się nie tylko w domach prywatnych, ale także w lokalach gastronomicznych, a więc w restauracjach, barach, cukierniach i kawiarniach. Przy pomocy szpatułki można szybko przewrócić mięso lub naleśnika z jednej strony na drugiej, przenieść ciasto na talerzyk, a także posmarować tort kremem. Akcesoria te są więc wielofunkcyjne i uniwersalne, a tym samym przydają się w wielu różnych sytuacjach.
Rodzaje szpatułek kuchennych w naszej ofercie
Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów szpatułek kuchennych. Niektóre z nich są przeznaczone do przygotowywania produktów słodkich, a inne słonych. W naszym asortymencie znajdziesz następujące modele:
- szpatułka do kremu - przeznaczona do wyrównywania kremu na tortach i innych ciastach, a także do smarowania wypieków bitą śmietaną, serkiem mascarpone, czy też kremem holenderskim;
- szpatułka do ciasta - umożliwia szybkie i proste wymieszanie składników, a następnie posmarowanie ciasta kremem, czekoladą lub nałożenie pokruszonych orzeszków;
- szpatuła cukiernicza - wielofunkcyjne akcesorium, służące do smarowania ciast i tortów, zbierania nadmiaru kremu, mieszania składników;
- szpatułka do naleśników - pozwala na przewrócenie naleśnika z jednej strony na drugą w szybki i prosty sposób;
- szpatułka do smażenia - idealna do przewracania mięs z jednego boku na drugi, a także do mieszania ryżu, makaronu i kaszy na patelni.
W naszym asortymencie znajdziesz akcesoria kuchenne, wykonane z różnych materiałów. Szpatułka do kremu może być wyprodukowana z tworzyw sztucznych lub stali, a także ze stali nierdzewnej. Rodzaj materiału wpływa na cenę produktu. Profesjonalna szpatuła cukiernicza lub do smażenia powinna mieć wysokiej jakości uchwyt, niepodatny na wysokie temperatury. W naszej ofercie dostępne są tylko produkty najwyższej jakości, dopasowane do potrzeb wymagających klientów. Sprawdź nasz asortyment już teraz.