• Kategorie
  • Parametry
  • Palniki do creme brulee

Profesjonalne, a zarazem łatwe w obsłudze i bezpieczne urządzenie Umożliwia przygotowanie pysznego deseru w szybki, łatwy i tani sposób Do wielokrotnego napełni...
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
130.00
urządzenie nie jest przystosowane do pracy ciągłej temperatura płomienia 1300°C regulowany płomień palnika blokada bezpieczeństwa (przed zapaleniem/utrzymanie ...
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
90.00
Wysokiej jakości palnik do przyrządzania wspaniałego deseru Creme Brulee. Prosta konstrukcja sprawia, że do jego obsługi nie jest wymagana wiedza profesjonalnego mi...
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
100.00
Do wielokrotnego napełniania Zapalanie automatyczne Nie zawiera wkładu z gazem Z podstawą
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
66.00
Czas pracy przy maksymalnym załadunku gazem do 90 min. Temperatura płomienia 1300°C Regulowany płomień palnika Bokada bezpieczeństwa (przed zapaleniem/utrzyman...
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
105.00
Palnik gazowy marki Hendi jest niezastąpiony przy przygotowywaniu deserów jak: crème brûlée, catalana, tarte tatin. Urządzenie jest proste w obsłudze i sprawdzi s...
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
80.00
zestaw 4 sztuk wkładów z gazem do palnika do creme brulee polecany do palnika gazowego Hendi 198216 kod produktu: 199039
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
34.00
Profesjonalne, a zarazem łatwe w obsłudze i bezpieczne urządzenie Umożliwia przygotowanie pysznego deseru w szybki, łatwy i tani sposób Do wielokrotnego napełni...
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
160.00
Bezpieczny, kompaktowy i szybki w użyciu kartusz gazowy jest przystosowany do kuchenki gazowej 1K220-T marki Bartscher. Informacje o produkcie: Pojemność: 227 g w...
Wysyłka 7-14 dni
Dostępność W sprzedaży
9.32
Profesjonalne, a zarazem łatwe w obsłudze i bezpieczne urządzenie Umożliwia przygotowanie pysznego deseru w szybki, łatwy i tani sposób Do wielokrotnego napełniania...
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
200.00
Palnik wytwarza równy płomień we wszystkich pozycjach roboczych, pod dowolnym kątem (również obrócony spodem do góry) Łatwa i bezpieczna instalacja palnika na wk...
Wysyłka 48h
Dostępność W sprzedaży
93.00
Palnik do niewielkiej gastronomii oraz dla pasjonatów gotowania Służy do wielokrotnego napełniania Zapalanie automatyczne W komplecie 4 wkłady z gazem Wypos...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
Nowoczesny palnik Szefa kuchni, wykonany w kolorze matowej czerni z zielonym akcentem oraz ergonomicznym uchwytem zapewniającym wygodną eksploatację. Palnik wytwarz...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny

Pyszne, słodkie desery w Twojej kuchni

W kuchniach całego świata występują miliony przepisów na różne słodkie desery i przekąski. Najkreatywniejsi kucharze nie znają pod tym względem żadnych granic i są w stanie przygotować słodką przekąskę nawet z najmniej kojarzących się nam ze słodyczami składników. Pomimo tego istnieje kilka żelaznych punktów deserowego menu, które znaleźć można w restauracjach w każdym zakątku świata. Są to klasyczne propozycje, które, często w niezmienionej formie, przetrwały dziesiątki, a niekiedy nawet setki lat. Do tej grupy należy deser o nazwie „crème brulee”. Prawdopodobnie genezy tego dania należy szukać we Francji w XVII wieku. Stał się on na tyle kultowy, że widzimy go po dziś dzień w kartach cukierni, kawiarni i restauracji nie tylko we Francji, lecz też w innych krajach i na innych kontynentach, w tym również w Polsce.

Co sprawia jednak, że crème brulee stał się tak ceniony i przetrwał zmieniające się przez setki lat gusta klientów? Czemu dla tysięcy ludzi jest on czymś tak wyjątkowym? Przygotowuje się go ze śmietanki, żółtek, cukru, a w niektórych wersjach też wanilii czy czekolady. Wieńczy go jednak warstwa skarmelizowanego cukru, skąd też nazwa całego deseru, ponieważ crème brulee w dosłownym tłumaczeniu oznacza przypaloną śmietankę. Cukier karmelizować można na wiele sposobów, również tych domowych, lecz w większości przypadków nie będą one najwygodniejsze i najskuteczniejsze, jak też nie zapewnią pożądanego, apetycznego wyglądu potrawy. Wyposażeniem używanym do wykonania tej czynności, są specjalne palniki do crème brulee. Palniki cukiernicze, które doskonale sprawdzą się w tej roli odnajdziesz w ofercie sklepu internetowego Gastroprofit.

Palniki do crème brulee

Przedstawiamy szeroką ofertę palników szefa kuchni, zarówno tego profesjonalnego, jak też domowego – idealne dla każdego, kto chce zaimponować gościom lokalu lub najbliższym w domu idealnie przygotowany deser crème brulee. Palniki gazowe do crème brulee, a także wkłady z gazem do nich to niezbędne wyposażenie, jeśli chcesz, aby deser ten zyskał najlepszy możliwy smak oraz wygląd. Jest to proste w obsłudze wyposażenie, które pozwoli Ci na uzyskanie płomienia o temperaturze nawet 1300 stopni Celsjusza, dzięki czemu szybko i estetycznie skarmelizujesz cukier na swój wyjątkowy deser. Płomień ten możesz wygodnie regulować, a także skorzystać z blokady, dzięki której utrzymasz stałe jego natężenie. Palniki cukiernicze to akcesoria bardzo poręczne i praktyczne, a ich zakup nie będzie też wydatkiem, który przekroczy możliwości budżetu nawet domowego kucharza – mistrzem w przygotowywaniu klasycznego crème brulee może stać się więc każdy, kto chce się podjąć tego zadania. Polecamy wybór tych produktów właśnie z naszej oferty, ponieważ znajdziesz u nas artykuły tak renomowanych i gwarantujących niezmiennie wysoką jakość producentów, jak np. Hendi oraz Stalgast. Palnik szefa kuchni po prostu musi znaleźć się więc na wyposażeniu restauracji posiadającej kartę z deserami, cukierni, kawiarni, a także domowego miłośnika słodkości!