• Kategorie
  • Parametry
  • Makaroniarki

Makaron w profesjonalnej kuchni

Wyróżnić można kilka podstawowych produktów, które obecne są w menu niemal każdej restauracji, niezależnie od profilu dań, w których dany lokal się specjalizuje. Bez wątpienia jednym z takich produktów kuchennych jest makaron. Dania makaronowe kojarzą się oczywiście przede wszystkim z kuchnią włoską, lecz obecne są też w innych, w tym w naszej, tradycyjnej, polskiej. W domowych warunkach przygotowanie makaronu do dania nie jest niczym trudnym. Sprawa, jak często bywa, ma się nieco inaczej w przypadku dużych kuchni gastronomicznych. Kilka garnków z makaronem na palnikach kuchenki w restauracji serwującej dania kuchni włoskiej to niezbyt dobry sposób na szybkie obsłużenie klientów i bycie zawsze gotowym na podanie wyśmienitych makaronów. Zaskoczeniem dla nikogo nie powinien być fakt, że lokale te korzystają z innych metod gotowania makaronu, a producenci urządzeń dla branży gastronomicznej są przygotowani, aby zaspokoić potrzeby tego rodzaju restauracji. Gdy chodzi o sprzęt gastronomiczny, to oczywiście do gry wkracza też nasz sklep internetowy, gdzie znajdziesz wszystko do swojego lokalu, niezależnie od tego, w jakich daniach się specjalizujesz. Jeżeli są to właśnie makarony, to potrzebujesz makaroniarek gastronomicznych, czyli profesjonalnych warników do makaronu. Sprawdź dostępne u nas modele tego niezwykle przydatnego urządzenia kuchennego.

Makaroniarki gastronomiczne

Makaroniarka gastronomiczna, czyli warnik do makaronu to profesjonalne wyposażenie dedykowane dla lokali, w których zachodzi konieczność przygotowywania dużych ilości makaronu jednocześnie. Dostępne są one w opcjach z różnymi pojemnościami, a także z różną liczbą koszy. Wykonuje się je ze stali nierdzewnej, a także wyposażone są one w wygodny system opróżniania zbiornika. Różne rodzaje makaronów mogą być przygotowywane w oddzielnych koszykach, dzięki czemu nie wymieszają się i możliwe będzie osiągnięcie idealnego stopnia ugotowania każdego z nich, niezależnie od pozostałych. Dzięki warnikowi do makaronu czas przygotowania makaronu skróci się w związku z tym do minimum. W urządzeniu tym można przygotowywać również inne produkty, jak np. jajka, czy pierogi. Wysokiej jakości sprzęty do gotowania makaronu są w stanie pracować nawet w bardzo intensywnych warunkach, czyli np. w restauracjach z daniami włoskimi. Za ich wytwarzanie odpowiadają tacy renomowani producenci sprzętu gastronomicznego, jak np. Hendi oraz Bartscher.

Idealne do włoskich restauracji

Nasze sprzęty takie, jak makaroniarki gastronomiczne wykorzystywane są w wielu profesjonalnych kuchniach. Jeśli specjalnością Twojej restauracji jest zatem makaron, to jest to opcja idealna również do Twojej kuchni gastronomicznej. Urządzenia te dadzą niezwykłą wygodę pracy Twojemu personelowi, a także skrócą czas oczekiwania Twoich klientów na każde danie – przekonaj się o tym w swojej restauracji. Zapraszamy na zakupy każdego właściciela profesjonalnej gastronomii.