• Kategorie
  • Parametry
  • Chłodnictwo

W tej kategorii znajdą Państwo profesjonalne urządzenia chłodnicze do kuchni. Mają one zastosowanie w wielu gałęziach gastronomii i są niezastąpione w chłodzeniu napojów, potraw oraz półproduktów do ich przygotowywania. Wszystkie sprzęty zostały zaprojektowane i wyprodukowane przez renomowanych producentów. Sprzęt gastronomiczny na naszej stronie jest często wybierany przez właścicieli restauracji, barów, pubów oraz hoteli i przedsiębiorstw cateringowych. 

Jakie chłodziarki gastronomiczne mamy w swojej ofercie?

Posiadamy szeroki asortyment, który jest w stanie schłodzić dowolną ilość produktów spożywczych. Oferowane rozwiązania są estetycznie wykonane i zaprojektowane tak aby zapewnić najwyższą jakość i funkcjonalność. Są to m.in:

  • Klasyczne szafy chłodnicze - lodówki z zabudowanymi drzwiami. Urządzenia zapewniają wysoką klasę energetyczną i dobrze zaprojektowane półki i koszyki na żywność
  • Witryny chłodnicze - przeszklone, idealne do barów i restauracji lub też stołówek przechowujących zimne napoje, desery, galaretki czy też soki
  • Chłodziarki barowe o niezbyt dużej wysokości, które są niewidoczne za barem i umożliwiają barmanowi szybki dostęp oraz podanie napojów klientom
  • Profesjonalne stoły chłodnicze do pizzy umożliwiające szybką i sprawną pracę
  • Nadstawy chłodnicze, które są idealna do barów sałatkowych oraz surówek w jadłodajniach
  • Szafy mroźnicze zapewniające bardzo niską temperaturę i świeżość jedzenia przez długi czas
  • Mini lodówki na mleko, maszyny do lodów, do bitej śmietany 

Oraz wiele funkcjonalnych lodówek, witryn w eleganckich kształtach oraz innych urządzeń, które sprawdza się zarówno na zapleczu restauracji jak też na sali gdzie przebywają klienci. Sprzęt sprawdzi się w cateringach, hotelach, barach, pizzeriach oraz punktach garmażeryjnych czy też kuchniach zamkniętych, produkujących jedzenie do sklepów i innych punktów.

Co wziąć pod uwagę wyposażając restaurację w chłodziarki gastronomiczne?

Zwróćmy uwagę na to jak duży lokal posiadamy oraz jakie rodzaje i kształty urządzeń chłodniczych będą nam pomocne. Wyposażając kuchnię w restauracji warto podarować kucharzom profesjonalne stoły chłodnicze, które składają się z dolnej części z lodówką oraz górnego blatu do obróbki, krojenia oraz dekorowania potraw na talerzach. Takie rozwiązanie pozwoli zaoszczędzić czas i podczas serwisu nie biegać do spiżarni, a po prostu sięgnąć po produkt znajdujący się w zasięgu ręki i odpowiednio go przygotować.

W przypadku kawiarni czy też cukierni wybierzmy elegancką witrynę chłodniczą, która odpowiednio schłodzi oraz estetycznie zaprezentuje przygotowane wcześniej desery oraz ciasta i koktajle. Sprzęt chłodniczy powinien być funkcjonalny oraz energooszczędny. Taki  sprzęt zużywa o wiele mniej energii i pozytywnie wpływa na przychody każdej firmy.

Oferowane przez nas chłodziarki gastronomiczne spełniają najwyższe wymagania jakościowe i stanowią kompletne wyposażenie profesjonalnej kuchni. Urządzenia są funkcjonalne, estetyczne i sprawdza się w każdym lokalu!