• Kategorie
  • Parametry
  • Piły do kości

Piły do cięcia mięsa i kości – do czego tak naprawdę służą te urządzenia?

Obróbka mięsa wieprzowego, wołowego czy drobiowego wymaga wiedzy, wprawy i ogromnego wysiłku. Zaopatrując się natomiast w odpowiednie urządzenia, wystarczy tak naprawdę nauczyć się tylko ich obsługi, by zdecydowanie sobie tę pracę ułatwić. Profesjonalne piły do cięcia mięsa i kości sprawdzą się w rzeźni, sklepie masarskim i restauracji. Jest to wysokiej klasy nowoczesne urządzenie, które posiada specjalny nóż lub tarczę. Element ten sprawia, że cięcie nawet najgrubszych kości przebiega błyskawicznie i bez zbędnego wysiłku. Z użyciem piły można przygotować do obróbki dosłownie różne rodzaje mięs i to przede wszystkim w bezpieczny oraz higieniczny sposób. Jak wykonane są te piły? Wspomniany nóż czy tarcza to nie wszystko. Piła składa się z dużej podstawki wykonanej ze stali nierdzewnej albo aluminiowej, a także metalowej obudowy, która nie powinna sprawiać problemów w czyszczeniu. Obsługując to urządzenie, należy zachować szczególną ostrożność. Każda tego rodzaju piła tworzona jest w taki sposób, aby zapewniała użytkownikom komfort pracy i bezpieczeństwo. Posiada szereg zabezpieczeń, które to zwiększają. Jednak to nie upoważnia do lekkomyślnego użytkowania tego sprzętu. 

Elektryczne piły masarskie oraz ich funkcje

Nawet najprostsze piły posiadają wiele funkcji i opcji, dzięki którym praca z mięsem i kośćmi staje się znacznie łatwiejsza, wygodniejsza i sprawniejsza. Nowoczesne elektryczne piły masarskie posiadają duży zakres regulacji przecinanego mięsa. Są idealne do cięcia świeżego, schłodzonego, a nawet zamrożonego mięsa wraz z kością, jak i bez kości. Niektóre mogą również posłużyć do cięcia drobiu i ryb. Profesjonalne modele posiadają również przycisk awaryjny, wyłącznik bezpieczeństwa oraz specjalny popychacz do ciętego produktu. Piły te są urządzeniami różnej wielkości. Każdy może dopasować jego wielkość do swoich potrzeb i zakresu wykonywanych nim czynności. Piły te są stabilne, opierają się na specjalnych nóżkach. Wystarczy zapewnić im równą powierzchnię, by mogły wykazać się poprawnym działaniem. Mając tę funkcjonalną piłę, praca z mięsem wydaje się dużo łatwiejsza i wygodniejsza. Każdy, kto potrzebuje tego urządzenia, znajdzie w naszym sklepie odpowiednie, a w razie niezdecydowania, zawsze służymy pomocą. 

Proste w obsłudze piły do cięcia mięsa i kości w atrakcyjnych cenach 

Wbrew pozorom piły do cięcia mięsa i kości, nawet te profesjonalne, są całkiem proste w obsłudze, a nauka stosowania poszczególnych funkcji wcale nie zajmuje dużo czasu. Wystarczy raz zapoznać się z instrukcją obsługi, przepatrzeć wszystkie opcje i funkcje urządzenia, by już po chwili móc rozpocząć pracę. Dostępne w naszym sklepie piły charakteryzują się nie tylko dobrym wykonaniem i funkcjonalnością, ale również atrakcyjnymi cenami. Proponujemy urządzenia tańsze, proste, mniejsze oraz droższe, ale w zamian znacznie większe, silniejsze, wyposażone w szereg dodatkowych funkcji. W dodatku dla zainteresowanych zapewniamy prezentację poszczególnych pił oraz pomoc w dokonaniu wyboru, choć tak naprawdę decyzja ostateczna należy do każdego z osobna.