• Kategorie
  • Parametry
  • Piły do kości

Piła do kości

W profesjonalnej gastronomii i sklepach mięsnych oraz rzeźniach, ważnym elementem wyposażenia są piły do kości. Są to najczęściej urządzenia elektryczne, wyposażone w długi, bardzo ostry nóż lub tarczę o dużej wytrzymałości. Dzięki nim, możliwe jest cięcie różnych rodzajów mięs, zanim zostaną poddane dalszej obróbce.

Poprawia wydajność pracy

Dzięki zastosowaniu profesjonalnej piły do kości, możliwe jest znaczne skrócenie czasu pracy personelu, przy jednoczesnym zwiększeniu wydajności. Większość pił do kości posiada duży wykonany ze stali nierdzewnej lub aluminiowy stół oraz metalową obudowę.

Bezpieczeństwo przede wszystkim

Profesjonalne piły do kości są urządzeniami, które wymagają szczególnej uwagi ze strony personelu obsługującego maszynę. Mimo stosowania wielu rozwiązań poprawiających bezpieczeństwo, należy zwracać szczególną uwagę na wszelkie czynności związane z obsługą sprzętu, nie tylko w trakcie eksploatacji, ale także na przykład przy myciu. Większość urządzeń  posiada bezpieczny włącznik/wyłącznik, a także przycisk awaryjnego zatrzymania. Napęd posiada zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe. Nic jednak nie zastąpi czujności pracownika w trakcie obsługi. Sercem urządzenia jest bardzo ostry nóż, który bez problemu przecina kości i mięso.

Jaka piła do kości

W zależności od zapotrzebowania, nasi doradcy pomogą dobrać odpowiednie urządzenie do Państwa potrzeb. W sklepie GastroProfit.pl znajdą Państwoszeroki wybór profesjonalnych elektrycznych pił do kości w atrakcyjnych cenach.