WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Piły gastronomiczne do cięcia kości

Liczba produktów: 16

Gastroprofit.pl oferuje wysokiej jakości piły do cięcia mięsa i kości, które są niezastąpionym narzędziem w każdej rzeźni, zakładzie masarskim, a także w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych. Piły do cięcia mięsa i kości umożliwiają szybkie i precyzyjne cięcie zarówno mięsa, jak i kości, co znacząco usprawnia proces rozbioru i przygotowania surowców mięsnych. Dzięki mocnym silnikom, wytrzymałym ostrzom i nowoczesnym rozwiązaniom technologicznym, nasze piły gwarantują wysoką wydajność oraz długotrwałą trwałość.

Kategorie
Filtruj
Piła Masarska Do Kości Elektryczna Do Sklepu Gastronomii cookPRO 560030001
Piła Masarska Do Kości Elektryczna Do Sklepu Gastronomii cookPRO 560030001
Produkt niedostępny
 

Piły do cięcia mięsa i kości – do czego tak naprawdę służą te urządzenia?

Obróbka mięsa wieprzowego, wołowego czy drobiowego wymaga wiedzy, wprawy i ogromnego wysiłku. Zaopatrując się natomiast w odpowiednie urządzenia, wystarczy tak naprawdę nauczyć się tylko ich obsługi, by zdecydowanie sobie tę pracę ułatwić. Profesjonalne piły do cięcia mięsa i kości sprawdzą się w rzeźni, sklepie masarskim i restauracji. Jest to wysokiej klasy nowoczesne urządzenie, które posiada specjalny nóż lub tarczę. Element ten sprawia, że cięcie nawet najgrubszych kości przebiega błyskawicznie i bez zbędnego wysiłku. Z użyciem piły można przygotować do obróbki dosłownie różne rodzaje mięs i to przede wszystkim w bezpieczny oraz higieniczny sposób. Jak wykonane są te piły? Wspomniany nóż czy tarcza to nie wszystko. Piła składa się z dużej podstawki wykonanej ze stali nierdzewnej albo aluminiowej, a także metalowej obudowy, która nie powinna sprawiać problemów w czyszczeniu. Obsługując to urządzenie, należy zachować szczególną ostrożność. Każda tego rodzaju piła tworzona jest w taki sposób, aby zapewniała użytkownikom komfort pracy i bezpieczeństwo. Posiada szereg zabezpieczeń, które to zwiększają. Jednak to nie upoważnia do lekkomyślnego użytkowania tego sprzętu. 

Elektryczne piły masarskie oraz ich funkcje

Nawet najprostsze piły posiadają wiele funkcji i opcji, dzięki którym praca z mięsem i kośćmi staje się znacznie łatwiejsza, wygodniejsza i sprawniejsza. Nowoczesne elektryczne piły masarskie posiadają duży zakres regulacji przecinanego mięsa. Są idealne do cięcia świeżego, schłodzonego, a nawet zamrożonego mięsa wraz z kością, jak i bez kości. Niektóre mogą również posłużyć do cięcia drobiu i ryb. Profesjonalne modele posiadają również przycisk awaryjny, wyłącznik bezpieczeństwa oraz specjalny popychacz do ciętego produktu. Piły te są urządzeniami różnej wielkości. Każdy może dopasować jego wielkość do swoich potrzeb i zakresu wykonywanych nim czynności. Piły te są stabilne, opierają się na specjalnych nóżkach. Wystarczy zapewnić im równą powierzchnię, by mogły wykazać się poprawnym działaniem. Mając tę funkcjonalną piłę, praca z mięsem wydaje się dużo łatwiejsza i wygodniejsza. Każdy, kto potrzebuje tego urządzenia, znajdzie w naszym sklepie odpowiednie, a w razie niezdecydowania, zawsze służymy pomocą. 

Proste w obsłudze piły do cięcia mięsa i kości w atrakcyjnych cenach 

Wbrew pozorom piły do cięcia mięsa i kości, nawet te profesjonalne, są całkiem proste w obsłudze, a nauka stosowania poszczególnych funkcji wcale nie zajmuje dużo czasu. Wystarczy raz zapoznać się z instrukcją obsługi, przepatrzeć wszystkie opcje i funkcje urządzenia, by już po chwili móc rozpocząć pracę. Dostępne w naszym sklepie piły charakteryzują się nie tylko dobrym wykonaniem i funkcjonalnością, ale również atrakcyjnymi cenami. Proponujemy urządzenia tańsze, proste, mniejsze oraz droższe, ale w zamian znacznie większe, silniejsze, wyposażone w szereg dodatkowych funkcji. W dodatku dla zainteresowanych zapewniamy prezentację poszczególnych pił oraz pomoc w dokonaniu wyboru, choć tak naprawdę decyzja ostateczna należy do każdego z osobna.