• Kategorie
  • Parametry
  • Urządzenia do gotowania ryżu

Skuteczne przygotowywanie ryżu w restauracjach

Rodzaj kuchni serwowanej w danym lokalu gastronomicznym determinuje to, jakie produkty są koniecznością w zaopatrzeniu restauracji oraz królują w garnkach w kuchni, a potem na talerzach gości. Kuchnia  w naszym kraju obfituje chociażby w ziemniaki. Popisowe dania kuchni włoskiej przygotowywane są z kolei na bazie makaronu. Azjatycka część świata natomiast w znacznej mierze swoją kuchnię opiera na wszelkiego rodzaju gatunkach ryżu. Pozornie ugotowanie ryżu może wydawać się czymś banalnie prostym. Czym innym jest jednak przygotowanie woreczka ryżu w domowej kuchni, czym innym natomiast obsłużenie kilkudziesięciu gości restauracji, w której podstawą jest ryż jednocześnie. Tradycyjny sposób wymagałby użycia niezliczonej liczby garnków, a także palników kuchennych. Zwyczajne włożenie kilku woreczków z ryżem do garnka nie wchodzi zatem w grę, gdy w Twojej restauracji serwowane są dania z sushi lub inne azjatyckie specjały. Poza tym, ryż to przecież nie tylko domena Azji – nawet w polskich przysmakach nie brakuje przecież dań z ryżem. Jak sobie poradzić z obsłużeniem gości swojego lokalu w takiej sytuacji? Z pomocą przychodzą urządzenia gastronomiczne dostępne w ofercie sklepu internetowego Gastroprofit. Dostaniesz u nas specjalne garnki, a także maszyny do gotowania ryżu przystosowane do intensywnej pracy i masowej obsługi gości restauracyjnych. Sprawdź szczegóły i zaopatrz się we wszystko, czego potrzebujesz do swojej restauracji.

Urządzenia do gotowania ryżu

Oferujemy garnki do gotowania ryżu, a także specjalistyczne maszyny, które pomogą Ci w przygotowaniu tego składnika do serwowanych dań. Specjalne garnki elektryczne do ryżu pozwalają na przygotowanie jednocześnie kilku, a nawet kilkunastu porcji ryżu, który wykorzystasz w swoich daniach. Są one wyposażone m.in. w takie rozwiązania, jak specjalna nieprzywierająca powłoka, przystosowana do użycia z produktem, jakim jest ryż. Jeśli potrzebujesz bardziej wydajnego rozwiązania, możemy zaproponować Ci większe urządzenia do gotowania ryżu, dzięki którym będziesz w stanie obsłużyć nawet kilkadziesiąt osób na raz. Można w nich przygotowywać również inne potrawy metoda gotowania na parze, co oznacza, że mogą one sprawdzić się nie tylko w lokalach azjatyckich, ale też innych, serwujących dania o innym charakterze. Są to wydajne urządzenia ze stali nierdzewnej, wykorzystywane w profesjonalnych kuchniach. Jest to możliwe, gdyż za opracowanie tych rozwiązań odpowiadają najlepsi producenci w branży gastronomicznej, np. Bartscher, cookPRO, Hendi oraz Stalgast.

Najlepsze rozwiązania do każdej kuchni

Garnki elektryczne do ryżu, a także inne maszyny dostępne w naszej ofercie to idealne wyjście dla wszystkich lokali serwujących duże ilości ryżu. Wydobądź z tego składnika maksymalny aromat oraz smak, aby rozpieszczać podniebienia swoich gości. Dzięki takim sprzętom nigdy ich nie zawiedziesz i zawsze będziesz przygotowany do podania każdej ilości ryżu. Zobacz szczegóły techniczne oferowanych przez nas urządzeń.