• Kategorie
  • Parametry
  • Suszarki do żywności

Wygodne suszenie produktów spożywczych

Któż z nas nie lubi smaku suszonych grzybów? Proces suszenia można przeprowadzić samodzielnie, nawet w domowym piekarniku. Przy mniejszej ilości produktów na domowe potrzeby nie sprawi to większych problemów. Inaczej sprawa ma się jednak w przypadku produktów wykorzystywanych w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych, gdzie ich ilości są znacznie większe. Ponadto suszenie w piekarniku byłoby niepraktyczne, gdyż urządzenia tego potrzebujemy do przygotowywania innych potraw. W dodatku suszyć można znacznie większą ilość składników, niż tylko najpopularniejsze grzyby, więc tym bardziej oznaczałoby to ciągłe zajmowanie piekarnika na proces suszenia. Profesjonalne kuchnie gastronomiczne muszą szukać innych rozwiązań, które sprostają profesjonalnym oczekiwaniom. Produktami, które sprawdzą się zarówno w zawodowych kuchniach, jak też zostaną docenione przez domowych kucharzy, są profesjonalne suszarki do żywności. Poznaj te urządzenia dzięki naszej ofercie i wybierz je również do swojej kuchni.

Suszarki do żywności

Oferujemy profesjonalne suszarki do grzybów, mięsa, a także suszarki do owoców i warzyw. Wiele z nich to niewielkich rozmiarów urządzenia, które mogą jednak znacząco poprawić komfort i szybkość pracy w kuchniach gastronomicznych, a także ułatwić domowe przygotowywanie potraw. Sprzęt, jaki proponujemy, to modele od tak znanych i cenionych w profesjonalnej gastronomii producentów, jak Hendi oraz Lund. Suszarka do żywności posłuży Ci do suszenia grzybów, owoców, warzyw, ziół, mięs, ryb, a nawet kwiatów! Popularnymi produktami przeznaczonymi do suszenia, są jabłka, gruszki, morele, śliwki, winogrona, pomarańcze, cytryny, pomidory, marchewka, czy cebula. Suszarki do owoców i warzyw składają się z kilku rusztów, na których wygodnie ułożysz wszystkie produkty spożywcze. Są one ogrzewane w sposób równomierny, dzięki czemu nie zachodzi konieczność przekładania bądź obracania rusztów. Regulacja temperatury w większości modeli pozwala na jej ustawienie w zakresie 35-70 stopni Celsjusza. Proces suszenia możesz obserwować przez szybę lub transparentną obudowę. Dostępne modele profesjonalnych suszarek do grzybów wykonane są ze stali nierdzewnej, która jest doskonale przystosowana do pracy w zawodowych kuchniach gastronomicznych. Oprócz tego producenci zastosowali szereg drobnych udogodnień, jak np. nóżki antypoślizgowe, które ułatwią wygodne ustawienie urządzenia w Twojej kuchni. Warunki panujące wewnątrz urządzenia pozwolą na zachowanie przez żywność wartości odżywczych i smakowych, a także zakonserwują je na okres nawet kilku miesięcy. Warte polecenia jest też suszenie kwiatów, które możesz wykorzystać np. do własnoręcznego tworzenia świec zapachowych na domowy użytek.

Profesjonalne produkty do Twojej kuchni

Gastroprofit zapewnia swoim klientom dostęp do profesjonalnego wyposażenia do kuchni gastronomicznych, a także przydatnych akcesoriów dla domowych miłośników gotowania. Zobacz, w jaki sposób możesz wykorzystać suszarkę do mięsa, grzybów, owoców, warzyw i innych produktów spożywczych w swojej kuchni.