WhatsApp

Wyparzarko-zmywarka gastronomiczna przemysłowa

Liczba produktów: 381

Szukasz niezawodnego rozwiązania do swojej kuchni? Nasze wyparzarko-zmywarki gastronomiczne przemysłowe to idealne urządzenia dla restauracji, hoteli i dużych kuchni. Wykonane z wysokiej jakości materiałów, zapewniają trwałość i efektywność mycia oraz wyparzania naczyń. Dzięki zaawansowanej technologii, nasze zmywarki oferują szybkie cykle mycia, oszczędność wody i energii, a także łatwość w obsłudze. Zainwestuj w nasze przemysłowe wyparzarko-zmywarki, aby zwiększyć higienę i wydajność w swojej kuchni, zapewniając czystość naczyń na najwyższym poziomie.

Kategorie
Filtruj

Zmywarka gastronomiczna

Każdy lokal gastronomiczny potrzebuje urządzenia do zmywania talerzy, szklanek lub sztućców, które nie tylko usprawni jego pracę, ale także spełni wymogi związane z dezynfekcją zastawy. W takim właśnie celu powstały zmywarki gastronomiczne, które oferują niezwykle krótki cykl zmywania, który trwa od 2 do 4 minut. Jednocześnie każdy cykl zużywa ledwie od 2 do 5 litrów wody, co jest dodatkową oszczędnością. Zmywarki przemysłowe występują w różnych typach. Wśród nich można znaleźć klasyczne zmywarki uniwersalne, zmywarki kapturowe, zmywarki tunelowe, zmywarki do garów oraz zmywarki do szkła. Każdy z tych rodzajów posiada inne zastosowanie. Zmywarki uniwersalne doskonale sprawdzają się w małych gastronomiach, gdzie wydajność w granicy 500 naczyń na godzinę będzie wystarczająca. Większe restauracje sięgnąć powinny po zmywarki kapturowe lub tunelowe z możliwością stworzenia dwustronnej stacji myjącej w połączeniu ze strefą spłukiwania oraz suszenia naczyń. Natomiast suszarki do szkła świetnie sprawdzą się w barach i knajpach, gdzie podawane są tylko napoje.

Zmywarko-wyparzarka gastronomiczna

Równie przydatnym urządzeniem, zwłaszcza dla małej gastronomii, jest zmywarko-wyparzarka gastronomiczna. Obecne przepisy sanitarne wymagają wyparzania naczyń w wysokiej temperaturze, tak aby je odpowiednio zdezynfekować. W przypadku mniejszego lokalu problemem może być ustawienie dwóch sprzętów – zmywarki oraz wyparzarki. Dlatego też równie popularne stają się zmywarko-wyparzarki gastronomiczne, które pozwalają w dwóch krótkich cyklach najpierw umyć naczynia w temperaturze do 60°C, a następnie wyparzyć je gorącą parą w temperaturze do 85°C. Także urządzenia nie tylko zaoszczędzają miejsce, ale także ułatwiają pracę, ponieważ nie wymagają przenoszenia koszy z naczyniami z jednego do drugiego urządzenia. Każda zmywarko-wyparzarka wyposażona jest w kosze do załadunku przystosowane do zmywania talerzy, sztućców, szkła, tac i pojemników. Dzięki czemu w komfortowy i łatwy sposób można umyć i wyparzyć cały sprzęt kuchenny. W dużych lokalach świetnie sprawdzi się także zmywarko-wyparzarka do garnków, która pozwoli na szybkie czyszczenie sprzętu kuchennego w dużych rozmiarach.

Wyparzarki gastronomiczne

W ostatnich latach coraz rzadziej można spotkać klasyczne wyparzarki gastronomiczne. Jeszcze do niedawna były one bardzo popularne. Jednakże wymagały one całkowitego umycia naczyń i sztućców przed ich wyparzeniem. Jest to bardzo nieekonomiczne rozwiązanie wymagające dużej ilości wody. Dlatego w ostatnim czasie są one coraz częściej zastępowane przez urządzenia wielofunkcyjne, takie jak zmywarko wyparzarki. Urządzenia te w pierwszym cyklu zmywają naczynia, a następnie wyparzają je za pomocą gorącej pary. Tak przygotowane talerze, szklanki i sztućce są gotowe do ponownego użycia w kilka chwil. Coraz więcej zmywarko-wyparzarek wyposażone jest także w dozowniki płynu myjącego i nabłyszczającego, co zdecydowanie ułatwia ich eksploatację, ponieważ urządzenie dobiera optymalną ilość płynu za każdym razem. Jako że cykl zmywania jest niebywale krótki, należy pamiętać, by stosować jedynie profesjonalne płyny do zmywarek gastronomicznych, które doskonale poradzą sobie w tak krótkim czasie z każdym zabrudzeniem.