-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Szafy do sezonowania mięsa
Liczba produktów: 5Sezonowanie mięsa – co to takiego?
Niektórym z naszych klientów zapewne termin „sezonowanie mięsa” mówi niewiele. Mimo wszystko jednak, świadomość wśród naszych odbiorców jest coraz większa, dlatego, jeśli jeszcze nie wiesz, na czym owo sezonowanie polega, warto, abyś się tego dowiedział. Zjawisko to dotyczy głównie wołowiny, lecz sezonować można tak naprawdę każdy rodzaj mięsa. Poszczególne rodzaje mięsa zyskują bowiem na smaku po upłynięciu odpowiedniej ilości czasu, a ich włókna stają się miękkie i bardziej kruche. Jest to więc nic innego, jak dojrzewanie mięsa do spożycia. Przeczekanie zanim mięso będzie przeznaczone do spożycia, jest tym korzystniejsze, gdy chodzi o bardziej szlachetne rodzaje mięsa, np. antrykot, czy polędwicę na steki. W przypadku tego rodzaju produktów mówi się o konieczności sezonowania 10-14 dni w odpowiednich warunkach – m.in. temperatury ok. 4 stopni Celsjusza. Sezonowanie metodą na sucho pozwala na odparowanie wilgoci w szczególności z wierzchnich warstw mięsa, dzięki czemu to nie traci na wadze i objętości podczas przygotowywania do spożycia. Mięso sezonowane jest zarówno w profesjonalnych zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa, jak też coraz częściej w restauracjach specjalizujących się w serwowaniu steków i innych lokalach gastronomicznych. Odpowiednie warunki do dojrzewania mięsa możesz stworzyć nawet w swojej domowej kuchni, lecz chcąc przygotować w ten sposób większe jego ilości, np. na potrzeby restauracyjne, takie techniki nie będą oczywiście zbyt praktyczne. Polecamy w takim przypadku skorzystanie z profesjonalnych szaf do sezonowania wołowiny i innych rodzajów mięsa, które znajdziesz w ofercie sklepu internetowego Gastroprofit.
Komory do dojrzewania mięsa
Oferujemy profesjonalny sprzęt do dojrzewania mięsa, czyli szafy do sezonowania mięsa. To wyposażenie, które pozwoli Ci przechować mięso w odpowiednich warunkach przez pożądany okres, aby nabrało ono najlepszego smaku i właściwości. Dzięki takiemu wyposażeniu stworzysz perfekcyjny mikroklimat do dojrzewania wołowiny, czy takich produktów, jak szynki oraz kiełbasy. Będziesz mógł kontrolować zarówno temperaturę, jak też poziom wilgotności we wnętrzu sprzętu. Profesjonalne komory do dojrzewania mięsa posiadają m.in. automatyczny system odparowywania wody, system odszraniania, a także praktyczne dla użytkownika oświetlenie LED. Mięso przechowasz w praktyczny sposób na półkach oraz hakach. Dostępne są różne modele szaf, pozwalające na umieszczenie w nich nawet kilkuset kilogramów mięsa. Możesz w związku z tym wybrać sprzęt zarówno do niewielkiej restauracji, jak też dużego lokalu zajmującego się głównie serwowaniem steków i innego szlachetnego mięsa. Dostępne w naszej ofercie szafy do sezonowania wołowiny i innych mięs to sprzęty takich producentów, jak Resto Quality oraz Superdry – nie musisz martwić się więc o ich jakość, ponieważ jest to wyposażenie dedykowane stricte dla profesjonalnej gastronomii, gdzie nie ma miejsca na kompromisy, a potrzebny jest najwydajniejszy, najwyższej jakości sprzęt.