-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Schładzarki szokowe
Liczba produktów: 40Jak skutecznie chłodzić i mrozić produkty?
Do tego, jak potrzebna jest w każdej kuchni możliwość chłodzenia i mrożenia produktów, nie musimy prawdopodobnie nikogo z naszych czytelników przekonywać. Konserwowane w ten sposób produkty dłużej zachowują swoje wartości i smak, a także nadają się do spożycia. Nie odbywa się to jednak całkowicie bez uszczerbku dla jakości składników żywieniowych. Zamrażając produkt, w rzeczywistości poddajemy go procesowi, w którym woda przemieszcza się w kierunku powierzchni artykułu. We wnętrzu powstają kryształki lodu, które nieznacznie uszkadzają strukturę produktu, a także wpływają negatywnie na jego walory smakowe. Zamrożony w tradycyjny, „domowy” sposób produkt spożywczy będzie nadawać się do spożycia, lecz zawsze, choćby w najmniejszym stopniu, odbędzie się to kosztem jego smaku i jakości. Podobnie sprawa ma się z chłodzeniem produktów, zbyt wolna zmiana temperatury również przedłuża ich żywotność, lecz w pewnym stopniu odbija się na ich walorach. Żadnym zdziwieniem nie będzie zatem fakt, że producenci wyposażenia gastronomicznego próbują wykorzystać nowoczesne technologie tak, aby uniknąć tego minimalnego, niekorzystnego wpływu powolnego procesu chłodzenia i mrożenia. W taki sposób powstało wyjątkowe wyposażenie, jakim są schładzarki szokowe, czyli tzw. szokówki. Dowiesz się o nich więcej i zakupisz je w sklepie internetowym Gastroprofit.
„Szokówki” – nowoczesne schładzarki szokowe
Schładzarki szokowe to nowoczesny, zaawansowany technologicznie sprzęt, który powstał specjalnie z myślą o osobach zajmujących się profesjonalną gastronomią. Dzięki niemu możesz skorzystać z wyjątkowej metody schładzania oraz mrożenia szokowego. Urządzenia te pozwalają na skrócenie do minimum czasu potrzebnego na właściwe schłodzenie, a nawet zamrożenie danego produktu lub potrawy. W ten sposób we wnętrzu artykułów, które chłodzimy lub zamrażamy powstaną jedynie mikrokryształki, które nie uszkodzą struktury produktu. Szokówka pozwoli Ci na osiągnięcie temperatury danego produktu od +70°C do +3°C w ciągu 90 minut. Materiałem, który wykorzystuje się do produkcji obudów schładzarek, jest niezwodna stal nierdzewna, czyli materiał wszechobecny w każdej profesjonalnej kuchni i sprzętach oraz narzędziach, które się w niej wykorzystuje. Będziesz mógł zatem przechowywać dania i artykuły spożywcze w odpowiednich warunkach bez utraty walorów smakowych oraz jakościowych. To wciąż stosunkowo mało znane rozwiązanie, które jednak zyskuje coraz większą popularność wśród restauratorów i właścicieli wszelkiego typu lokali gastronomicznych. Jeśli jeszcze nie miałeś styczności z tego rodzaju urządzeniem, polecamy rozważenie jego zakupu również ze względu na jakość, jaką zapewniają najlepsze marki sprzętów gastronomicznych, nieodłącznie obecne w naszej ofercie, jak np. Lainox, Hendi, czy Stalgast.
Nie wiedziałeś, że możesz chłodzić oraz mrozić szybciej i skuteczniej, a także korzystniej dla przechowywanych produktów? Koniecznie zapoznaj się z możliwościami schładzarek szokowych i wprowadź to urządzenie do wyposażenia swojej gastronomicznej kuchni.