• Kategorie
  • Parametry
  • Miksery uniwersalne

Mikser gastronomiczny uniwersalny - pomocnik kucharza

W każdym profesjonalnym lokalu gastronomicznym liczy się szybkość i wydajność. Z pomocą przychodzi grupa urządzeń, popularnie nazywanych mikserami uniwersalnymi. Są togastronomiczne roboty, dzięki którym możliwe jest szybkie mieszanie ze sobą składników do różnych dań.

Czy mikser uniwersalny może być używany do każdego ciasta?

Większość mikserów uniwersalnych nadaje się do mieszania, ubijania, miksowania i rozdrabniania półproduktów oraz robienia wszelkiego rodzaju mas cukierniczych i ciast lekkich. Nieliczne urządzenia dostępne na rynku pozwalają na stosowanie ich również do przygotowywania ciast ciężkich, jednak miksery uniwersalne z założenia nie nadają się do takich zastosowań. Sprawdzają się co prawda w sporadycznych sytuacjach, gdy zachodzi taka konieczność, ale dla każdego kto poszukuje urządzenia do robienia ciast ciężkich, lepszym wyborem będą miksery spiralne dostępne w ofercie GastroProfit.pl. Szczegółowych informacji na ten temat udzielą Państwu nasi doradcy.

Jakie wyposażenie posiada mikser uniwersalny?

W zależności od producenta urządzenia oraz półki cenowej danego sprzętu, miksery posiadają jedną lub kilka wymiennych końcówek mieszających lub ubijających. Najczęściej spotykanym zestawem akcesoriów jest hak, mieszadło płaskie oraz rózga. Elementy te pozwalają na wykorzystanie urządzenia do bardzo wielu zastosowań w restauracji, barze, cukierni, kuchni cateringowej itp.

Szeroki wybór mikserów planetarnych z dodatkowym wyposażeniem znajdą Państwo w sklepie internetowym GastroProfit.pl. Nasi doradcy pomogą Państwu dobrać odpowiedni mikser uniwersalny do zapotrzebowania danej kuchni. Gwarantujemy atrakcyjne ceny, szybką realizację zamówienia oraz bezproblemowy serwis.