• Kategorie
  • Parametry
  • Opiekacze gazowe

Opiekacz gazowy do kebaba

Jednym z podstawowych urządzeń niezbędnych do lokalu serwującego niezwykle popularnego w naszym kraju kebaba jest gazowy opiekacz do kebaba. Czym należy kierować się przy wyborze odpowiedniego urządzenia do swoich potrzeb? Na wstępie należy określić jaką wydajność dobową powinno mieć urządzenie. Dzięki temu dobierzemy sprzęt z odpowiednią ilością stref grzewczych i długością sztycy (miecza), na który nabija się mięso. Spośród urządzeń dostępnych w naszej ofercie można wybrać opiekacze z wsadem od kilku do nawet 90-100 kg mięsa jednorazowo. W zależności od wymagań nabywcy w naszej ofercie znajdują się grille do kebaba zasilane gazem butlowym lub gazem z sieci. Zdecydowanie najpopularniejszym rodzajem opiekaczy do kebaba są te na gaz butlowy. Kiedy dopasujemy odpowiednie parametry urządzenia, należy wybrać rodzaj napędu. Wyróżniamy opiekacze do kebaba z napędem górnym oraz napędem dolnym. Zarówno jedno jak i drugie rozwiązanie mają swoich zwolenników i przeciwników. Urządzenia do kebaba z napędem górnym, charakteryzują się bardzo prostą konstrukcją i tym samym łatwością w serwisowaniu. Cena zakupu opiekacza do kebaba z napędem górnym jest też niższa niż w przypadku opiekaczy do kebaba z napędem dolnym. W przypadku drugiej grupy produktów, napęd dolny ma zaletę w postaci większego odizolowania go od źródła wysokiej temperatury, co sprawia że napęd z reguły jest trochę bardziej trwały. Konstrukcja jest jednak bardziej skomplikowana.
W najpopularniejszych urządzeniach, które są dostępne w naszej ofercie jest możliwość montażu dodatkowych osłon bocznych koncentrujących ciepło na opiekanym produkcie. Pozwala to na znaczne oszczędności oraz szybsze opiekanie mięsa. Najpopularniejsze na rynku kebaby gazowe takich firm jak Potis, Hendi, Roller Grill, RM Gastro czy Meltem znajdują się w naszej ofercie.