• Kategorie
  • Parametry
  • Opiekacze gazowe

Jednym z podstawowych urządzeń niezbędnych do lokalu serwującego niezwykle popularnego w naszym kraju kebaba jest gazowy opiekacz do kebaba. Czym należy kierować się przy wyborze odpowiedniego urządzenia do swoich potrzeb? Na wstępie należy określić jaką wydajność dobową powinno mieć urządzenie. Dzięki temu dobierzemy sprzęt z odpowiednią ilością stref grzewczych i długością sztycy (miecza), na który nabija się mięso. Spośród urządzeń dostępnych w naszej ofercie można wybrać opiekacze z wsadem od kilku do nawet 90-100 kg mięsa jednorazowo. W zależności od wymagań nabywcy w naszej ofercie znajdują się grille do kebaba zasilane gazem butlowym lub gazem z sieci. Zdecydowanie najpopularniejszym rodzajem opiekaczy do kebaba są te na gaz butlowy. Kiedy dopasujemy odpowiednie parametry urządzenia, należy wybrać rodzaj napędu. Wyróżniamy opiekacze do kebaba z napędem górnym oraz napędem dolnym.