• Kategorie
  • Parametry
  • Opiekacze i salamandry

Szybkie i skuteczne podgrzewanie

Nie we wszystkich miejscach i nie w każdej sytuacji odpowiednim urządzeniem do przygotowywania i podgrzewania potraw będzie duży piec kuchenny. W budce z zapiekankami lub sklepie spożywczym, w którym serwowane są też hot-dogi, nie ma potrzeby instalowania tak skomplikowanego urządzenia o tak dużej mocy. W wielu tego typu miejscach nie starczyłoby też przestrzeni, aby skorzystać z takiego rozwiązania. Czy oznacza to, że w sytuacji takiej nie masz możliwości skorzystania z profesjonalnego sprzętu gastronomicznego i Twoja praca będzie utrudniona? Oczywiście, że nie, ponieważ producenci urządzeń gastronomicznych przygotowali również coś na takie potrzeby. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą opiekaczy do zapiekanek i salamander elektrycznych.

Opiekacze gastronomiczne

Urządzeniami służącymi do przygotowywania hot-dogów, czy zapiekanek, stosowanymi w profesjonalnej gastronomii, są opiekacze gastronomiczne oraz salamandry elektryczne. To niewielkie urządzenia, które zastąpią piec tam, gdzie korzystanie z tak dużego i zaawansowanego technologicznie urządzenia nie jest potrzebne. Są to sprzęty polecane do niewielkich punktów gastronomicznych, budek i food trucków, na stacje benzynowe oraz do niewielkich sklepów spożywczych, w których coraz częściej oferuje się klientom możliwość spożycia ciepłej przekąski. Są w stanie zastąpić kuchenkę mikrofalową, grill lub toster, które w warunkach lokalu gastronomicznego mogłyby okazać się mało praktyczne. Mogą posiadać funkcje opiekania, zapiekania, grillowania, a nawet rozmrażania. Salamandry elektryczne pozwalają na łatwe, bezproblemowe, a także, co ważne w miejscach, gdzie się je stosuje, szybkie przygotowanie potrawy i wydanie jej klientowi. Dzięki takim urządzeniom mamy możliwość zjedzenia zapiekanki, czy hot-doga w wielu punktach gastronomicznych. Opiekacze do zapiekanek nie są sprzętem skomplikowanym w obsłudze, dzięki czemu pracować na nich może praktycznie każdy. Wyposażone są np. w wyłącznik czasowy, co sprawia, że dana potrawa będzie zawsze przygotowana w odpowiedni sposób. Przy zakupie warto zwrócić uwagę na moc urządzenia i ilość grzałek, aby dopasować je do swoich potrzeb i intensywności pracy, jaka będzie potrzebna w Twoim lokalu. Twój opiekacz gastronomiczny szybko nagrzeje się i pozwoli błyskawicznie podgrzać potrawę. Opiekacze są również łatwe w utrzymaniu w czystości, ponieważ wykonane są z przystosowanej do kontaktu z żywnością stali nierdzewnej, a ich konstrukcja pozwala na szybkie i łatwe dotarcie do zabrudzonych miejsc. Tak niewielki sprzęt, jak salamandry elektryczne, jest zatem w stanie sprawdzić się w wielu warunkach i pomóc Ci tam, gdzie potrzebna jest możliwość szybkiej i skutecznej pracy.

Wybierz salamander elektryczny do swojego lokalu

Zobacz dostępne w naszej ofercie modele opiekaczy gastronomicznych i wybierz taki, który najlepiej sprawdzi się w prowadzonym przez Ciebie lokalu. Skorzystaj z możliwości szybkiej i wydajnej pracy dzięki tym wysokiej jakości sprzętom, pochodzącym od najlepszych producentów akcesoriów dla profesjonalnej gastronomii.