• Kategorie
  • Parametry
  • Skubarki do drobiu

Przygotowanie drobiu do wykorzystania w potrawach

Drób jest nieodłącznym elementem menu restauracyjnych w naszej części świata. Mięso kacze, kurze, gęsie, czy indycze to przysmak obecny na naszych stołach od wielu pokoleń. Jest ono zarówno sposobem na urozmaicenie oferty restauracji i zaserwowanie gościom wykwintnych potraw, jak też możliwością szybkiego przygotowania domowego, mięsnego obiadu. Pierwszą czynnością, którą musimy wykonać na etapie przygotowywania kurczaka lub innego drobiu do użycia w naszej potrawie, jest jego oskubanie, czyli oczyszczenie z piór. Na to metod jest co najmniej kilka i można robić to oczywiście w ręczny sposób. Sprawdzi się to, gdy kurczaka przygotowujemy okazyjnie, z własnej hodowli liczącej kilka sztuk drobiu i wyłącznie na domowe potrzeby. Gdy chodzi natomiast o szersze wykorzystanie mięsa drobiowego, należy przygotować się do szybszej i skuteczniejszej pracy. Ręczne oczyszczanie mięsa z piór w dużym gospodarstwie rolnym, grill barze, czy przemyśle masarskim nie ma najmniejszej racji bytu. Jak poradzić sobie zatem z większymi ilościami drobiu, który należy przygotować do wykorzystania w potrawach? Polecamy profesjonalne skubarki do drobiu, które możesz odnaleźć w ofercie naszego sklepu internetowego.

Profesjonalne skubarki do drobiu

Oferujemy profesjonalne skubarki do drobiu marki cookPRO, czyli znanego i renomowanego producenta akcesoriów i sprzętów gastronomicznych, którego produkty są szeroko dostępne w naszym sklepie internetowym. Jest to urządzenie, jakie z powodzeniem znajdzie zastosowanie w niewielkich zakładach przemysłowych, gospodarstwach rolnych, zakładach masarniczych, czy też barach oferujących dania z rożna. Bęben urządzenia pracuje z prędkością 1400 obrotów na minutę. Pod względem prędkości pracy daje to rezultat w postaci oskubania nawet 270 kg kurczaków na godzinę, czyli 3-4 sztuk na minutę. Skubarka do drobiu poradzi sobie z obrobieniem 98% powierzchni drobiu. Jest to skuteczność, która gwarantuje możliwość szybkiej i wygodnej pracy. Metodami ręcznymi taka prędkość pracy byłaby niemożliwa do osiągnięcia. Wybór takiego sprzętu to szansa na szybszą obsługę większej liczby klientów lub profesjonalne wykorzystanie np. w zakładach zajmujących się obróbką mięsa drobiowego. Skuteczne oskubanie drobiu to pierwszy, niezbędny krok do tego, aby móc uzyskać na talerzu pyszne, pożywne drobiowe mięso, które jest tak uwielbiane przez gości restauracyjnych w naszym kraju.

Sprzęt do profesjonalnego wykorzystania na wyciągnięcie ręki

W ofercie naszego sklepu internetowego odnajdziesz urządzenia przystosowane do profesjonalnego wykorzystania i pracy z wysoką wydajnością. Jednym z nich są właśnie profesjonalne skubarki do drobiu, które odnajdziesz w tej kategorii produktów. Jeżeli potrzebujesz urządzenia, które ułatwi Ci obróbkę drobiu i jego przygotowanie do dalszego wykorzystania i ostatecznego podania na talerzu, to trafiłeś w odpowiednie miejsce – zobacz oferowane przez nas sprzęty.