WhatsApp

Frytownice gastronomiczne

Liczba produktów: 316

Usprawnij przygotowanie smażonych potraw z naszymi profesjonalnymi frytownicami gastronomicznymi! Te urządzenia, wykonane z najwyższej jakości materiałów, zapewniają szybkie i równomierne smażenie, gwarantując doskonałe rezultaty. Dostępne w różnych pojemnościach i z wieloma funkcjami, jak regulacja temperatury czy systemy odprowadzania oleju, nasze frytownice są łatwe do czyszczenia i obsługi. Idealne dla restauracji, barów i stołówek, frytownice te są niezawodne, trwałe i efektywne. Podnieś standard swojej kuchni z naszymi profesjonalnymi frytownicami!

Kategorie
Filtruj

Frytownice gastronomiczne - najważniejsze informacje

Frytownica gastronomiczna to jedno z podstawowych urządzeń na wyposażeniu wielu lokali. Praca na profesjonalnej frytownicy do gastronomii jest szybka i wydajna. W naszej ofercie dostępne są urządzenia jednokomorowe i dwukomorowe, elektryczne i gazowe. Są one wyposażone w przydatną funkcję tzw. „zimna strefa”, która uniemożliwia przypalanie się resztek żywności. Coraz większą popularność zdobywają frytownice indukcyjne do gastronomii, dzięki którym masz możliwość precyzyjnego zarządzania temperaturą. Frytkownica gastronomiczna to urządzenie, które może być przydatne w wielu różnych lokalach gastronomicznych. W końcu frytki zamawiane są przez klientów w wielu sytuacjach i cieszą się sporym zainteresowaniem. 

Popularność frytek w gastronomii

Frytki, należą do najczęściej wybieranych dań w prawie każdej gastronomii. Podaje się je w większości barów i fast-foodów, a także w restauracjach, pubach czy podczas festynów. Frytownica gastronomiczna to urządzenie, które spotkamy praktycznie wszędzie. Od dobrej jakości sprzętu zależy szybkość przygotowania, smak potrawy, a co równie istotne, obniżenie kosztów. Frytkownica gastronomiczna pozwala na stworzenie smacznej potrawy, która zachwyci nawet najbardziej wymagających klientów. Na takie proste danie często decydują się rodziny z dziećmi, nastolatkowie oraz inne grupy osób, odwiedzających lokale gastronomiczne.

Jaką wybrać frytownicę do gastronomii?

Profesjonalne frytownice gastronomiczne mają dużą wydajność i zwiększoną wytrzymałość w porównaniu do sprzętów gospodarstwa domowego. Można w nich przygotować: frytki, ryby, mięsa, warzywa. W Gastroprofit dostępne są frytownice z długim koszem do ryb.

Zimna Strefa - co to jest?

Jakość i smak jedzenia przygotowywanego w gastronomicznej frytownicy zależy między innymi od  systemu „zimnej strefy”. Frytownice gastronomiczne wyposażone w to rozwiązanie są zabezpieczone przez przypalaniem się resztek żywności. Każda frytownica gastronomiczna na naszej stronie została wybrana z troską o najwyższą jakość urządzenia. Właśnie dlatego możesz mieć pewność, że dostępne u nas frytownice gastronomiczne spełnią oczekiwania twoich klientów, a także pomogą w stworzeniu smacznych dań, odpowiednich dla całych rodzin. Frytownica gastronomiczna to sprzęt wyjątkowo praktyczny, a jednocześnie bardzo uniwersalny i potrzebny w prawie każdym lokalu gastronomicznym.

Bezpieczeństwo podczas korzystania z frytownicy

Gorący olej jest bardzo niebezpieczny, dlatego kluczowe są odpowiednie rozwiązania, takie jak  przewody odporne na tłuszcz, termostat bezpieczeństwa chroniący przed przegrzaniem czy zastosowanie nienagrzewających się uchwytów.

Zalety urządzeń do przygotowywania frytek

Dobra frytownica gastronomiczna to podstawa w prawie każdej gastronomii. Kupując dobry sprzęt z naszej oferty zyskujesz szansę na przyciągnięcie klientów do swojego lokalu.

Wygodne przygotowywanie frytek

Frytki są jednym z podstawowych elementów karty dań wielu lokali gastronomicznych, nie tylko fast-foodów! W Fast-foodach funkcjonują one jako jedno z głównych dań, w restauracjach często są np. dodatkiem do dania z mięsem i surówką. Oprócz ziemniaków „tłuczonych” w formie klasycznego puree, to jeden z częściej spotykanych warzywnych elementów dań. Jak przeważnie bywa w przypadku profesjonalnej gastronomii, domowe sposoby przygotowywania frytek na tak dużą skalę nie sprawdziłyby się. Konieczne jest w związku z tym odnalezienie sposobu na szybszą i intensywniejszą pracę przy większej liczbie gości. Z odpowiedzią na takie dylematy, również jak zawsze, przychodzi nasz sklep internetowy, w którym odnajdziesz urządzenia do frytek dedykowane dla profesjonalnej gastronomii.

Urządzenia do frytek

Urządzenia do frytek nazywane są frytownicami. Dzięki nim możliwe jest smażenie potraw na tzw. głębokim oleju, czyli zanurzonych całkowicie w oleju. Frytownica ma więc niejako formę misy, do której wlewa się olej i spuszcza go przy pomocy znajdującego się przy zbiorniku kranika. Zbiorniki najbardziej wydajnych frytownic dwukomorowych olejowych mają pojemność nawet kilkunastu litrów, co daje możliwość przygotowywania potraw w naprawdę dużej ilości – stąd też ich zastosowanie w profesjonalnych punktach gastronomicznych. Frytownice elektryczne to sprzęt pozwalający na przygotowanie nie tylko samych frytek. Są one też stałym punktem wyposażenia restauracji, gdzie w karcie dań obecne są ryby, kotlety, krewetki, a także słodkie pączki i racuchy. Wyposażenie swojego lokalu w takie urządzenie nie musi oznaczać zatem od razu, że zamierzasz serwować niezbyt zdrową żywność typu fast-food. Frytownica przemysłowa kojarzy się co prawda z pożywieniem o wysokiej kaloryczności, jednak ma także pewne zalety. Przede wszystkim dobra frytkownica przemysłowa sprawia, że jedzenie ma znacznie lepszy smak i jest usmażone równomiernie (zarówno w środku, jak i na zewnątrz). Dodatkowo frytkownica przemysłowa zapewnia doskonałą chrupkość dań oraz pozwala na przyspieszenie pracy w kuchni, co ma szczególne znaczenie w czasie przetwarzania wielu zamówień na raz. U nas znajdziesz odpowiednią frytkownicę do twojego lokalu, dlatego nie wahaj się i zamów urządzenie dopasowane do twoich potrzeb.

Wybierz najwygodniejszą frytownicę do gastronomii

Frytownice olejowe to urządzenia do frytek różniące się chociażby mocą lub wielkością misy. Zachęcamy do zapoznawania się ze szczegółami konkretnych modeli, aby poznać ich specyfikację techniczną przed zakupem. Oferujemy maszyny od najbardziej znanych, renomowanych producentów sprzętów gastronomicznych, jak np. Hendi oraz YATO. Oprócz samych frytownic oferujemy również inne narzędzia i urządzenia do frytek, jakie możesz wykorzystać w swojej restauracji lub barze. Znajdziesz u nas m.in. filtry i kosze do frytownicy, szufelki do nakładania frytek, a także papier do ich serwowania. Jeśli w menu Twojego lokalu są zatem frytki lub inne dania przygotowywane za pomocą frytownicy, to możesz kompleksowo wyposażyć się u nas we wszystko, co pozwoli Ci na wygodne ich podawanie gościom. Jaka powinna być dobra frytkownica? Gastronomia to szczególna dziedzina, w której największe znaczenie ma spełnienie preferencji klientów. Właśnie dlatego frytkownica powinna być wykonana ze stali nierdzewnej, odpornej na działanie wysokich temperatur. Frytkownica gastronomia musi być również dopasowana rozmiarem do potrzeb w danym lokalu gastronomicznym.

Wyposażenie gastronomii - oferta frytownic od Gastroprofit

Frytkownice gastronomiczne to naprawdę przydatne urządzenia, dlatego znajdziesz je w naszym asortymencie. Na pewno przynajmniej jeden model przypadnie ci do gustu i będzie pasował do twojego lokalu. Sprawdź naszą ofertę, wybierz odpowiadający Ci model urządzenia do frytek i przekonaj się, jak praktycznym elementem w Twoim lokalu może się ono stać. Zobacz, o ile przyjemniejsza jest praca w kuchni, gdy masz do dyspozycji profesjonalne akcesoria i narzędzia umożliwiające przygotowywanie różnorodnych potraw. Jeśli nie wiesz, jaki sprzęt powinieneś wybrać, skontaktuj się z nami, a nasi specjaliści chętnie doradzą i pomogą podjąć odpowiednią decyzję. Zapraszamy. Gastroprofit to Twój zaufany partner w wyposażeniu Twojego lokalu gastronomicznego.