• Kategorie
  • Parametry
  • Kotleciarki gastronomiczne

Maszynki do rozbijania kotletów schabowych – profesjonalne urządzenia dla gastronomii

Jeszcze do niedawna popularne drewniane tłuczki w całości lub z elementem metalu służyły w każdej kuchni. Były standardem w jej wyposażeniu. Dziś o tych ręcznych przyrządach już powoli się zapomina. Jak to możliwe? Czy ludzie po prostu przestali jeść schabowe? Zdecydowanie nie o to chodzi. Zwykłe, prostej konstrukcji tłuczki są dziś zastępowane profesjonalnymi urządzeniami stosowanymi w lokalach gastronomicznych i czasem także w domowych kuchniach. Chodzi tu o kotleciarki do mięsa. To wysokiej klasy urządzenia, które zastępują siłę kucharza i w dodatku gwarantują zawsze równomiernie roztłuczony kotlet. Dzięki wyjątkowej technologii mięso zachowuje smak i soczystość. Choć najczęściej kupowane są głównie do restauracji i sklepów, które dziś oferują usługę rozbijania kotletów, czasem nabywane są z myślą o domowym użytku. U nas każdy może kupić kotleciarkę, która będzie służyła mu przez wiele lat. 

Elektryczne kotleciarki – czym różnią się te urządzenia?

Standardowe tłuczki są w zasadzie takie same. Mają ten sam mechanizm działania, tę samą konstrukcję. Profesjonalne maszynki do rozbijania kotletów schabowych są urządzeniami bardziej zróżnicowanymi. Teraz można kupić kotleciarkę ręczną, z korbką, która kosztuje lekko ponad tysiąc złotych. Istnieje również możliwość zakupu kotleciarki elektrycznej. Stąd mówi się, że ze względu na moc urządzenie jest bardziej lub mniej profesjonalne. Dla porównania warto też dodać, że niektóre kotleciarki są w stanie roztłuc około 500 kotletów, a inne na przykład 800 sztuk. Urządzenia te różnią się więc możliwościami, intensywnością oraz jakością pracy. Wiadomo też, że różny sprzęt to różne ceny. Tak jest i w tym przypadku. Proste maszynki do kotletów są tańsze, a te funkcjonalniejsze i dobrze wykonane, droższe. My możemy jednak śmiało stwierdzić, że kotleciarki, które znajdują się w naszej ofercie, to urządzenia, które są mocno zróżnicowane. Także cenowo. Każdy więc znajdzie dla siebie odpowiednią maszynkę, która nie tylko będzie służyła przez długi czas, ale też przyspieszała i poprawiała komfort pracy. 

Kotleciarki do mięsa z dostawą pod wskazany adres

Elektryczna kotleciarka przeznaczona do różnych gatunków mięs jest urządzeniem wręcz niezastąpionym w lokalu gastronomicznym, bistro, sklepie mięsnym czy zakładzie garmażeryjnym. Na uwagę zasługują nawet te modele z rączką, do ręcznej obsługi. Nasze, że kotleciarki do mięsa staramy się dostarczać tak szybko, jak tylko jest to możliwe. Choć prowadzimy sprzedaż wysyłkową, każdy zamawiający może liczyć na szybką wysyłkę i automatycznie równie szybką dostawę. Doradzamy klientom, prezentujemy nasz asortyment. Pomagamy po prostu w wyborze. A wybór jest spory, gdyż niektóre z tych urządzeń zdecydowanie bardziej nadają się do użytku domowego, a inne na znacznie większą skalę, we wspomnianych lokalach i sklepach. W nas można kupić urządzenie do rozbijania kotletów, które będzie nadawało się do zastosowania w każdym z tych miejsc. Pragniemy również podkreślić, że wszystkie nasze kotleciarki, podobnie zresztą jak pozostały sprzęt kuchenny jest objęty gwarancją.