Kloce masarskie gastronomiczne
Liczba produktów: 39Gastroprofit.pl oferuje wysokiej jakości kloce masarskie, które są niezbędnym elementem wyposażenia w każdym zakładzie masarskim, rzeźni oraz w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych. Kloce masarskie to solidne i wytrzymałe blaty, które służą jako powierzchnia robocza do cięcia, rozbioru mięsa oraz innych prac rzeźniczych. Dzięki swojej stabilności i odporności na uszkodzenia, nasze kloce zapewniają komfortową i bezpieczną pracę w intensywnie użytkowanych warunkach.
Kloce do mięsa – drewniane i z tworzywa sztucznego
Trudno jest wyobrazić sobie rzeźnię, sklep mięsny czy nawet profesjonalny lokal gastronomiczny bez profesjonalnego i tym samym podstawowego wyposażenia, na które składają się między innymi kloce masarskie z polietylenu lub z drewna. Zanim przejdziemy do krótkiej prezentacji naszych produktów, musimy koniecznie wyjaśnić, czym w ogóle są wspomniane kloce. Otóż taki kloc to pewnego rodzaju stołek, a przynajmniej przypomina go swoim wyglądem. Może być wykonany z drewna lub z tworzywa sztucznego. To na nim umieszcza się mięso przygotowane do rozbiórki. Jest z całym przekonaniem praktycznym urządzeniem, ponieważ ułatwia i usprawnia zarówno rozcinanie jak też rozbijanie wieprzowiny, wołowiny czy drobiu. Kloc jest zawsze stabilny, gdyż ma odpowiednią wagę, dzięki czemu nie rusza się, nie przesuwa, nie utrudnia pracy nad konkretną porcją mięsa. Jeśli więc ktoś otwiera własny lokal, gdzie zamierza zajmować się samodzielną obróbką mięsa albo sklep masarski czy inny punkt, w którym będzie wykonywał tego typu czynności, powinien koniecznie zwrócić uwagę na profesjonalne kloce. W naszej ofercie ich nie brakuje, ale przekonaj się o tym samodzielnie.
Kloce masarskie z polietylenu i drewna – duży wybór różne ceny
Mamy nie tylko drewniane kloce masarskie, ale też z polietylenu. Ponadto te różnią się wielkością, dzięki czemu każdy ma szansę znaleźć dla siebie odpowiedni. Niektóre posiadają podstawę, wysokie nóżki, dzięki czemu osoba, która przy takim pracuje, nie musi się schylać. Wybrane modele tej podstawy nie mają, ale dzięki solidnej konstrukcji też spełniają oczekiwania użytkowników i nadają się do szerokiego zastosowania. Wybór pomiędzy jednym a drugim powinien być uzasadniony tym, do czego i z jaką intensywnością będzie używany. Nasze kloce różnią się też rozmiarem. Mamy kloce masarskie mniejsze i większe. Rodzaj kloca, jego wielkość, materiał z którego został wykonany – to główne czynniki mające wpływ na cenę ostateczną produktu. Ponieważ różne są nasze kloce, różne są też ich ceny. U nas jednak można dostać naprawdę solidny produkt w rozsądnej cenie. Pragniemy jeszcze podkreślić, że kloce masarskie, które mamy w asortymencie, są tworzone między innymi z drewna bukowego, niezwykle wytrzymałego i wyjątkowo odpornego na odkształcanie czy zniszczenia. Taki kloc niewątpliwie posłuży przez wiele lat, niezależnie od intensywności go użytkowania.
Drewniane kloce masarskie do lokalu gastronomicznego i nie tylko
Jak już wspomnieliśmy, mamy profesjonalne kloce do mięsa. Dlatego nadają się do zastosowania w różnych miejscach. To dobry wybór do rzeźni, sklepu mięsnego, restauracji, czy nawet placówki zbiorowego żywienia. Jeśli ktoś zajmuje się obróbką mięs we własnym domu, taki kloc też może okazać się mu bardzo przydatny. Zachęcamy więc do zapoznania się z naszą ofertą i do kontaktu, podczas którego postaramy się pomóc w dokonaniu wyboru jednego z nich. Dobrze znamy swój asortyment i to, co oferujemy. Jesteśmy jednocześnie przekonani co do wysokiej jakości poszczególnych produktów, które oferujemy.