Telefon: 12 307 11 81 | e-mail: sklep@gastroprofit.pl

Kloce masarskie

Kloc masarski - zastosowanie

Jednym z podstawowych elementów wyposażenia rzeźni, sklepu mięsnego i restauracji jest profesjonalny kloc masarski. Jest to gruby drewniany lub wykonany z polietylenu element służący do rozcinania lub rozbijania surowego mięsa.

Czy lepszy jest kloc masarski drewniany czy z tworzywa?

Na powyższe pytanie trudno udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Na pewno większą popularnością cieszą się kloce masarskie wykonane z drewna. Wynika to w dużej mierze z niższych cen takich wyrobów, ale także z bardziej stabilnej i solidnej konstrukcji, która lepiej pochłania drgania. Kloce masarskie wykonane z tworzywa sztucznego, najczęściej atestowanego polietylenu HDPE500, są z kolei łatwiejsze do utrzymania w czystości. W większości modeli część robocza może zostać zdemontowana i umyta na przykład w zmywarce.

Jaka podstawa do kloca masarskiego

W zależności od materiału wykonania kloca masarskiego przeznaczonego do gastronomii, podstawa może być drewniana (kloce masarskie drewniane) lub wykonana ze stali nierdzewnej (kloce masarskie z tworzyw sztucznych).

Jakie rozmiary kloców masarskich?

Obecnie najpopularniejszymi rozmiarami kloców masarskich na rynku są:

  • 40x40x15 cm
  • 50x40x20 cm
  • 40x40x11 cm

Szeroki wybór kloców masarskich zarówno drewnianych jak i wykonanych z polietylenu, z podstawą lub bez podstawy znajdą Państwo w ofercie sklepu GastroProfit.pl.

Sortuj według:

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Brak towaru

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni