• Kategorie
  • Parametry
  • Kociołki do zup

Jak wygodnie przygotowywać zupy w lokalach gastronomicznych?

Stałym elementem menu wielu restauracji są różnego rodzaju dania w formie płynnej – zupy, gulasze. Stałym problemem lokali gastronomicznych jest natomiast to, jak rozwiązać kwestię przygotowania większej ilości danej potrawy. Nie można przecież oczekiwać, aby profesjonalni kucharze, którzy muszą obsłużyć dziesiątki klientów dziennie, przygotowywali zupy w taki sam sposób, jak robimy to dla potrzeb własnej rodziny w domu. Gotowanie zupy dla każdego klienta osobno byłoby przecież niemożliwe, natomiast ugotowanie większej ilości i utrzymywanie na gorącym palniku przez cały dzień mogłoby być niekorzystne dla smaku, a także generować po prostu duże koszty obsługi kuchenki. Producenci wyposażenia gastronomicznego stworzyli rozwiązanie, które jest w stanie pod tym względem pogodzić interes klientów lokali gastronomicznych z wygodą pracowników działających w kuchni. Jeżeli również Twój lokal potrzebuje wyposażenia, którym zażegnasz problem wydawania klientom zup zawsze na czas i zawsze w odpowiedniej temperaturze, zapoznaj się z naszą ofertą elektrycznych kociołków do zupy.

Kociołki gastronomiczne

Elektryczne kociołki do zupy to wyposażenie obowiązkowe dla wszystkich restauracji, w których serwowane są zupy, czy gulasze. Poleca się je również wówczas, gdy serwujesz klientom np. grzane wino. Sprzęt taki wyeliminuje konieczność utrzymywania zupy przez cały czas na kuchence lub przygotowywania jej na bieżąco w mniejszych ilościach. Jest to więc rozwiązanie, które nie tylko gwarantuje wygodę pracownikom kuchni, ale też zwolni dla Ciebie miejsce na kuchence i pozwoli na przygotowywanie innych potraw w czasie, gdy zupa będzie gotowa do wydania w dowolnym momencie. Dostępne są kociołki do zup o dużych pojemnościach, sięgających nawet ponad 10 litrów. Oznacza to, że możesz jednorazowo przygotować większą ilość dania i mieć je przez cały czas przygotowane do wydania w odpowiedniej temperaturze nawet dla dużej liczby gości w lokalu. Temperatura dania będzie utrzymana dzięki elektrycznemu zasilaniu Twojego urządzenia. Wyposażenie takie jest idealnym rozwiązaniem nie tylko dla restauracji. Z produktów z tej kategorii chętnie korzystają firmy cateringowe obsługujące imprezy okolicznościowe i wydarzenia w plenerze, czy też bufety i stołówki – również te szkolne, czy zakładowe. Kociołki gastronomiczne są więc stosunkowo nieskomplikowanym wyposażeniem, które znajduje zastosowanie w wielu gałęziach gastronomicznych i nie tylko.

Zobacz naszą ofertę kociołków

Specjalnie dla naszych klientów mamy zróżnicowane wyposażenie kociołków gastronomicznych, które sprawdza się w wielu miejscach. Jest to sprzęt takich producentów, jak np. REDFOX, Revolution, czy Hendi, w związku z czym niezależnie od wyboru konkretnego urządzenia, stawiasz na profesjonalne wyposażenie gastronomiczne najwyższej jakości. Zapoznaj się ze szczegółowymi opisami konkretnych modeli kociołków do zup i wybierz wyposażenie, które ułatwi Ci codzienną pracę w kuchni w Twoim lokalu lub obsługę cateringową dowolnej imprezy w dowolnym miejscu.