• Kategorie
  • Parametry
  • Nadziewarki do pączków

Pączek – przysmak, któremu nie można się oprzeć

Pączek to coś, bez czego nie może obyć się kuchnia w naszym kraju. Trudno znaleźć w Polsce osobę, która nie lubiłaby smaku pączków. Ten słodki przysmak znany jest w naszych rejonach już od setek lat. Początkowo nie był on jednak wcale słodkim przysmakiem, ponieważ jeszcze w czasach szlacheckich pączki nadziewane były np. słoniną. Z czasem tradycyjnym pączkiem stał się ten nadziewany konfiturą lub marmoladą, przeważnie o smaku różanym lub wieloowocowym. Obecnie jest to nieodłączny punkt menu w kawiarniach, cukierniach, a także na półkach piekarni. Znaleźć można pączki z nadzieniem czekoladowym, adwokatem, budyniem, posypane cukrem pudrem, lukrowane, czy też ze skórką pomarańczy. Dla wielu osób to najprzyjemniejszy przysmak, po jaki można sięgnąć np. do popołudniowej kawy lub spotkania w kawiarni ze znajomymi. Szczególną furorę pączki robią każdego roku z okazji Tłustego Czwartku. Przed cukiernikami stoi w związku z tym zadanie skutecznego przygotowania smakowitych pączków w niebagatelnych ilościach, nie tylko z okazji takich, jak właśnie Tłusty Czwartek, ale każdego dnia. Poza samym usmażeniem lub upieczeniem ciasta istotne jest też nadzianie naszego słodkiego przysmaku. Do wszelkich profesjonalnych punktów zajmujących się wypiekiem pączków polecamy automatyczne i ręczne nadziewarki do pączków, jakie można znaleźć w naszej ofercie.

Ręczne i automatyczne nadziewarki do pączków

Przedstawiamy szeroką ofertę profesjonalnych nadziewarek do pączków dedykowaną dla cukierni i innych miejsc, gdzie odbywa się codzienna produkcja tych słodkich wypieków. Oferujemy zarówno ręczne, jak i automatyczne modele tych urządzeń. Automatyczne nadziewarki do pączków polecamy do miejsc, gdzie zależy Ci na najwyższej intensywności i skuteczności pracy, ponieważ pozwolą one na maksymalnie zwiększenie prędkości przygotowywania wypieków. Czas nadziania jednego pączka w przypadku sprzętu automatycznego wynosi bowiem zaledwie 0,35 sekundy! Urządzenia te pozwalają również na nadziewanie rogali, więc tym bardziej jest to wyposażenie niezbędne dla punktów cukierniczych. Nadziewarki do pączków wykonywane są ze stali nierdzewnej, czyli z wytrzymałego, niezawodnego, ponadczasowego, estetycznego i łatwego w czyszczeniu materiału, będącego powszechnie wykorzystywanym w produktach o przeznaczeniu gastronomicznym. Dodatkowymi istotnymi parametrami nadziewarek dostępnych w naszej ofercie, o których warto wspomnieć, jest chociażby duża pojemność oraz funkcja cofania nadmiaru nadzienia, co dodatkowo zwiększa komfort i jakość pracy.

Urządzenia niezbędne do słodkich wypieków

W ofercie naszego sklepu internetowego znajdziesz urządzenia, które będą niezbędne nie tylko w restauracjach, ale też np. w piekarniach i cukierniach, a wśród nich ręczne i automatyczne nadziewarki do pączków. Zobacz dostępne u nas modele i wyposaż swój gastronomiczny biznes we wszystko, co jest Ci niezbędne do skutecznej i komfortowej pracy. Zachęcamy do zakupów i przygotowywania słodkich wypieków dzięki wyposażeniu z naszej oferty.