-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Wyposażenie kuchni gastronomicznej
Do podstawowych akcesoriów takich jak noże, deski do krojenia, poprzez naczynia, garnki, patelnie, rondle i inne sprzęty, bez których podstawowa praca w profesjonalnej kuchni byłaby niemożliwa. Kolejną grupę wyposażenia kuchni w gastronomii stanowią urządzenia wspomagające pracę personelu. Możemy je podzielić na urządzenia ręczne, takie jak szatkownice do warzyw, tarki, krajalnice do ziemniaków i pomidorów oraz na urządzenia elektryczne, które stanowią bardzo szeroką grupę wyposażenia kuchni gastronomicznej.
Podstawowe wyposażenie kuchni
Do podstawowych urządzeń elektrycznych składających się na niezbędne wyposażenie obiektu gastronomicznego zaliczamy miksery ręczne, miksery planetarne, mieszalniki do ciast ciężkich, obieraczki do ziemniaków, wilki do mięsa, szatkownice elektryczne do warzyw, frytownice oraz wiele innych urządzeń, dzięki którym praca w profesjonalnej kuchni staje się łatwiejsza, szybsza i bardziej wydajna.
Sprzęt ciężki w wyposażeniu
Końcową grupę urządzeń niezbędnych do wyposażenia kuchni w restauracji stanowi tak zwany sprzęt ciężki, do którego zaliczamy przede wszystkim kuchnie gazowe i elektryczne z piekarnikiem lub na podstawie otwartej, piece konwekcyjno-parowe, które są sercem każdej profesjonalnej kuchni gastronomicznej, patelnie uchylne o dużej wydajności oraz sprzęt, który pomoże w sprzątaniu bałaganu powstającego w miejscach gdzie praca jest intensywna, czyli zmywarki gastronomiczne do szkła, naczyń oraz garnków i tac.
Meble gastronomiczne
W każdej profesjonalnej kuchni niezbędnym wyposażeniem są meble gastronomiczne nierdzewne. W naszej ofercie znajdą Państwo meble nierdzewne wykonane z atestowanej stali, posiadające deklarację zgodności, dzięki której są one dopuszczone do kontaktu z żywnością. Zaplecze profesjonalnej kuchni musi być wyposażone w meble gastronomiczne, które porządkują i upraszczają pracę personelu, a także sprawiają, że praca jest bardziej wydajna. Dzięki współpracy z jednym z największych producentów mebli ze stali nierdzewnej w Polsce, możemy wykonać dla Państwa meble nierdzewne w dowolnym wymiarze, dostosowując je do nawet najbardziej nietypowych wymagań oraz parametrów lokalu.
W ofercie sklepu internetowego GastroProfit.pl znajdą Państwo meble gastronomiczne takie jak stoły do pracy, meble do zmywalni gastronomicznej, szafy magazynowe ze stali nierdzewnej, szafy przelotowe, szafki wiszące, półki 1-poziomowe, półki 2-poziomowe, półki nierdzewne 3-poziomowe, a także regały magazynowe i regały ociekowe, nadstawki na stoły gastronomiczne oraz wiele innych wyrobów, które produkujemy na indywidualne zamówienie klientów. Nasze meble gastronomiczne wykonujemy z atestowanej stali nierdzewnej AISI 430 lub AISI 304 w przypadku komór zlewów mebli przeznaczonych do zmywalni. Istnieje również możliwość wykonania całego mebla ze stali nierdzewnej o podwyższonej odporności na korozję AISI 304. Meble nierdzewne do gastronomii z oferty GastroProfit.pl posiadają 12-miesięczną gwarancję, a w przypadku mebli przeznaczonych do zmywalni gastronomicznej, standardowa gwarancja wynosi 24 miesiące.
Najwyższa jakość
Nasze stoły nierdzewne wykonujemy na dowolny wymiar A (szerokość) oraz wymiar B (głębokość). Standardowa wysokość stołów nierdzewnych do gastronomii to 850 mm. Dzięki regulowanym stopkom w zakresie +/- 15 mm, istnieje możliwość wypoziomowania mebli na dowolnej powierzchni. Nowością w ofercie mebli gastronomicznych w GastroProfit.pl są meble nierdzewne wiszące. To nowatorskie rozwiązanie zapewnia znaczą oszczędność miejsca w lokalach o małej powierzchni, a także możliwość dopasowania wysokości wyrobu do wzrostu osoby pracującej na danym stanowisku. Dzięki zawieszeniu stołu na ścianie, istnieje możliwość zagospodarowania przestrzeni poniżej mebla.
Większość mebli wykonujemy w wersji spawanej, dzięki czemu możemy zagwarantować najwyższą jakość, stabilność oraz wytrzymałość wyrobów, sięgającą standardowo nawet 70 kg na metr kwadratowy półki. Na życzenie wykonujemy również meble nierdzewne w wersji skręcanej, które sprawdzają się idealnie w lokalach, w których nie ma możliwości wniesienia dużych mebli spawanych. Są one również zdecydowanie tańsze w transporcie, dzięki płaskiemu opakowaniu. Wszystkie śruby potrzebne do montażu mebli gastronomicznych skręcanych są dołączone do zestawu.
Szeroki wybór mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej, wykonanych zgodnie z wymaganiami sanepidu, znajdą Państwo w ofercie GastroProfit.pl oraz Meble-Gastro.pl. Nasi doradcy pomogą dopasować odpowiednie meble gastronomiczne do Państwa zapotrzebowania. Gwarantujemy najwyższą jakość wykonania, szybką realizację zleceń, indywidualne podeście do każdego klienta, tani i bezpieczny transport oraz bardzo atrakcyjne ceny.
Doświadczenie w wyposażeniu kuchni gastronomicznych
Dzięki dużemu doświadczeniu, nasi doradcy pomogą Państwu dobrać odpowiednie wyposażenie kuchni gastronomicznej, uwzględniając przy tym specyfikę lokalu oraz preferencje inwestora. Staramy się doradzić sprzęt, który charakteryzuje się optymalnym stosunkiem ceny do jakości oraz ma dobre zaplecze serwisowe w Polsce, ponieważ zdajemy sobie sprawę, że kluczową kwestią w gastronomii jest pewność, że sprzęt nie zawiedzie, a dzięki temu zagwarantują Państwo swoim gościom najlepszą jakość i powtarzalność potraw. Już na etapie pierwszego kontaktu, staramy się zebrać maksymalnie dużo informacji dotyczących zapotrzebowania na wyposażenie kuchni gastronomicznej, uwzględniając przy ofercie kwestię ekologii, którą rozumiemy między innymi poprzez minimalizowanie zużycia energii, co przekłada się w wymierny sposób na oszczędności związane z eksploatacją. Nie bez znaczenia pozostaje również wygoda personelu gastronomicznego, ponieważ nikt nie chce pracować na wyposażeniu kuchni gastronomicznej, które jest niepraktyczne i trudne w obsłudze.