• Kategorie
  • Parametry
  • Podgrzewacze stołowe

Podgrzewanie dań wydanych gościom

Jedną z najbardziej problematycznych kwestii w gastronomii, z którą walczyć musi każdy właściciel lokalu lub firma cateringowa, jest utrzymanie właściwej do spożycia temperatury w podawanych potrawach. Zimne danie może być takim samym powodem do negatywnej oceny restauracji przez klienta, jak danie niesmaczne. Poza tym dużą część dań przygotowuje się w większych ilościach wcześniej – dotyczy to szczególnie firm cateringowych i innych np. obsługujących wydarzenia plenerowe. Potrawa na półmisku na stole lub w bufecie, z którego goście mają sobie samodzielnie nakładać jedzenie na talerz to również sytuacja, w której po chwili danie traci swoją temperaturę, co może oznaczać również utratę smaku i aromatu. Nawet podając dania na rodzinny obiad, wiesz przecież, że ewentualna dokładka najczęściej oznacza konieczność podgrzania potrawy lub nałożenia sobie potrawy zimnej – tym bardziej więc możesz wyobrazić sobie, jakim problemem jest to, gdy obsługujesz kilkadziesiąt, nie zaś kilka osób. Sposobów na zwalczenie tego problemu i urządzeń dedykowanych dla gastronomii pozwalających utrzymać potrawy w najkorzystniejszej do podania temperaturze jest mnóstwo. Jednym z nich są stołowe podgrzewacze do dań, które znajdziesz w ofercie naszego sklepu internetowego.

Podgrzewacze stołowe do dań

Podgrzewacze jedzenia na stół to urządzenia o wyjątkowo prostym mechanizmie, dzięki któremu mogą one jednak znacząco ułatwić wydawanie dań w restauracji lub przez firmę cateringową. Pod naczyniem, w którym umieszczona jest potrawa, znajduje się w nich element podgrzewający. Może to być np. specjalne paliwo, świeczka, czy napęd elektryczny. Naczynie, czyi nasz podgrzewacz stołowy, jest za sprawą swojej budowy równomiernie ogrzewane, w związku z czym przez cały czas utrzymywana jest temperatura we wnętrzu podgrzewacza. Dania nie tracą w ten sposób na temperaturze, smaku, czy zapachu – nie zachodzi też ryzyko przypalenia się potrawy, nie trzeba również mieszać zawartości. Podgrzewacze jedzenia można ustawić nawet na stole w restauracji lub bufecie, by goście mogli w każdej chwili sięgnąć po ciepłą dokładkę na swój talerz. Dostępne są naczynia w różnych kształtach i pojemnościach, dzięki czemu odnajdziesz taki podgrzewacz, który pasować będzie do wydawanych przez Ciebie potraw i który najlepiej rozwiąże Twój problem w restauracji lub firmie cateringowej. Polecamy również sięgnięcie po tego rodzaju podgrzewacze nawet do własnego domu – będą one niezmiernie przydatne nawet podczas rodzinnych obiadów dla kilku osób.

Najlepsza oferta podgrzewaczy jedzenia

Oferujemy najlepsze podgrzewacze do dań przeznaczone zarówno do profesjonalnej gastronomii, jak też do prywatnego użytku. Jest to wyposażenie takich marek, jak Stalgast, Bartscher, CookPRO, czy Hendi – wybierając naszą ofertę, masz zatem pewność, że sięgasz po najlepsze akcesoria dostępne na rynku. Wybierz oferowane przez nas podgrzewacze stołowe i skończ z problemem szybko stygnących dań wydawanych Twoim gościom!