• Kategorie
  • Parametry
  • Kawa i czekolada

Najpopularniejszymi napojami, które pijemy poza domem, oprócz alkoholu, są kawa oraz czekolada. Miłośników kawy nie brakuje – każdego dnia duża część z nas wypija jej kilka filiżanek, a wyjście do kawiarni, czy cukierni, by się jej napić, jest formą spędzania wolnego czasu, celebracji chwil z bliskimi lub znajomymi. Nie inaczej sprawa ma się z czekoladą, po którą, w gorącym wydaniu, szczególnie chętnie sięgamy zimową porą, aby się rozgrzać. Jest to też jeden z ulubionych napojów każdego dziecka. Przygotowanie kawy lub czekolady do picia w podstawowej formie nie jest trudne. Im bardziej profesjonalnie będzie to jednak wykonane i im lepszych składników użyjemy, tym efekt będzie ciekawszy dla naszych kubków smakowych. Nic dziwnego, że w profesjonalnych lokalach gastronomicznych – kawiarniach, cukierniach, restauracjach oraz barach, kawy i czekolady nie przygotowuje się tak, jak robimy to najczęściej w domu. Również w tej kategorii można sięgnąć po profesjonalne urządzenia i akcesoria, które ułatwią przygotowanie takich napojów i wydobędą z nich jeszcze więcej smaku i aromatu. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą profesjonalnych ekspresów do kawy, maszyn do gorącej czekolady oraz innych urządzeń umożliwiających przygotowanie tych niezwykle aromatycznych napojów.

Profesjonalne ekspresy do kawy i maszyny do gorącej czekolady

Profesjonalne urządzenia do parzenia kawy oraz czekolady dają możliwość łatwego przygotowania aromatycznych napojów na bazie kawy oraz czekolady. Są to maszyny bardzo różnorodne, o różnorakim przeznaczeniu. Najpopularniejszym prawdopodobnie akcesorium, z którego korzystamy często również w domach, jest ekspres do kawy. Profesjonalne ekspresy do kawy, dedykowane do lokali gastronomicznych są jednak urządzeniami wydajniejszymi, większymi i posiadającymi znacznie więcej możliwości niż domowe ekspresy. Mogą przygotować nawet kilkaset filiżanek kawy w ciągu jednej godziny. Do czekolady stosuje się natomiast np. czekoladziarkę, która pozwala na łatwe i wygodne podawanie napojów w odpowiedniej temperaturze. Napój przygotowany w ten sposób nigdy nie będzie przypalony i będzie cechować się maksymalnym aromatem i pięknym zapachem. Urządzenia do parzenia kawy oraz przygotowywania czekolady wymagają też zastosowania drobnych akcesoriów takich, jak pędzle, które ułatwią czyszczenie ich poszczególnych części, aby zachować funkcjonalność urządzenia przez długi czas i zapobiec jego uszkodzeniu.

Wybierz najlepsze urządzenia

Posiadamy bogaty wybór profesjonalnych urządzeń do parzenia kawy i herbaty, przystosowanych do używania w profesjonalnych punktach gastronomicznych – barach, restauracjach, czy też kawiarniach. Profesjonalnie przygotowana kawa to punkt obowiązkowy praktycznie każdego lokalu gastronomicznego – warto zadbać o to, aby goście mogli cieszyć się takimi gorącymi, pełnymi aromatu napojami również w prowadzonym przez Ciebie punkcie. Zobacz naszą ofertę i wybierz wyposażenie do swojego lokalu. Jesteśmy przekonani, że znajdziesz u nas wszystko, czego potrzebujesz.