• Kategorie
  • Parametry
  • Piece konwekcyjno-parowe

W każdej profesjonalnej kuchni jednym z podstawowych urządzeń jest piec gastronomiczny. Szeroki wybór tego typu urządzeń, sprawia że podjęcie właściwej decyzji o zakupie nie zawsze jest łatwe. Rozbudowana oferta naszej firmy pozwala na dopasowanie właściwego urządzenia do każdego rodzaju lokalu. W zależności od potrzeb należy dobrać odpowiedni piec tak, aby był on w pełni funkcjonalny i pozwalał na wykorzystanie całego potencjału lokalu gastronomicznego. Czym więc kierować się przy wyborze odpowiedniego urządzenia? Co będzie lepsze dla kucharza i prostsze w obsłudze: piece konwekcyjno-parowe gazowe czy elektryczne? W pierwszej kolejności musimy sobie odpowiedzieć na pytanie, jakie będzie przeznaczenie naszego sprzętu. Dla lokali, w których serwuje się zapiekanki lub mrożoną pizzę, w zupełności wystarczy piecyk konwekcyjny. Jeśli jednak w naszej kuchni przygotowujemy potrawy o większym stopniu skomplikowania, to warto rozważyć piec konwekcyjno-parowy. To urządzenie, które w rękach profesjonalnego kucharza oferuje praktycznie nieograniczone możliwości przygotowywania potraw, które zachwycą każdego klienta.

Pozwala on na bardzo precyzyjne ustalenie parametrów takich jak temperatura, czas, a co szczególnie ważne: stopień naparowania komory. Dzięki takim ustawieniom przygotowanie smacznych i zdrowych potraw z mięs, ryb czy delikatnych warzyw jest dużo prostsze i szybsze. Profesjonalny kucharz również z łatwością upiecze w piecu konwekcyjno-parowym pyszne ciasto lub pieczywo. Jak widać zastosowanie tego urządzenia jest bardzo szerokie i w dużej mierze ograniczone wyłącznie umiejętnościami kucharza. H2: Różne rodzaje piecyków konwekcyjno-parowych Duży wybór urządzeń dostępnych w naszej firmie pozwoli Państwu na dobranie odpowiedniego urządzenia w zależności od ilości wydawanych posiłków, zaawansowania personelu obsługującego piec, a przede wszystkim możliwości finansowych. U nas znajdą Państwo piec konwekcyjno-parowy gazowy i elektryczny. Kolejnym parametrem, który musimy wziąć pod uwagę jest wielkość komory, wyrażana w ilości pojemników lub tac piekarniczych, które można w niej zmieścić. Oprócz tego te urządzenia dzielimy na sterowane ręcznie i cyfrowo. Te pierwsze charakteryzują się przede wszystkim prostą konstrukcją i podstawową funkcjonalnością.