-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Piec konwekcyjno parowy
Liczba produktów: 372Piece konwekcyjno-parowe
W każdej profesjonalnej kuchni jednym z podstawowych urządzeń jest piec gastronomiczny. Szeroki wybór tego typu urządzeń, sprawia, że podjęcie właściwej decyzji o zakupie nie zawsze jest łatwe. Rozbudowana oferta naszej firmy pozwala na dopasowanie właściwego urządzenia do każdego rodzaju lokalu. W zależności od potrzeb należy dobrać odpowiedni piec tak, aby był on w pełni funkcjonalny i pozwalał na wykorzystanie całego potencjału lokalu gastronomicznego. Czym więc kierować się przy wyborze odpowiedniego urządzenia? Co będzie lepsze dla kucharza i prostsze w obsłudze: piece konwekcyjno-parowe gazowe czy elektryczne? W pierwszej kolejności musimy sobie odpowiedzieć na pytanie, jakie będzie przeznaczenie naszego sprzętu. Dla lokali, w których serwuje się zapiekanki lub mrożoną pizzę, w zupełności wystarczy piecyk konwekcyjny. Jeśli jednak w naszej kuchni przygotowujemy potrawy o większym stopniu skomplikowania, to warto rozważyć piec konwekcyjno-parowy. To urządzenie, które w rękach profesjonalnego kucharza oferuje praktycznie nieograniczone możliwości przygotowywania potraw, które zachwycą każdego klienta.
Piec konwekcyjno-parowy pozwala na bardzo precyzyjne ustalenie parametrów takich, jak temperatura, czas, a co szczególnie ważne: stopień naparowania komory. Dzięki takim ustawieniom przygotowanie smacznych i zdrowych potraw z mięs, ryb czy delikatnych warzyw jest dużo prostsze i szybsze. Profesjonalny kucharz również z łatwością upiecze w piecu konwekcyjno-parowym pyszne ciasto lub pieczywo. Jak widać, zastosowanie tego urządzenia jest bardzo szerokie i w dużej mierze ograniczone wyłącznie umiejętnościami kucharza.
Duży wybór urządzeń dostępnych w naszej firmie pozwoli na dobranie odpowiedniego modelu w zależności od ilości wydawanych posiłków, zaawansowania personelu obsługującego piec, a przede wszystkim możliwości finansowych. U nas znajdziesz piec konwekcyjno-parowy gazowy i elektryczny. Kolejnym parametrem, który musimy wziąć pod uwagę, jest wielkość komory, wyrażana w ilości pojemników lub tac piekarniczych, które można w niej zmieścić. Oprócz tego te urządzenia dzielimy na sterowane ręcznie i cyfrowo. Te pierwsze charakteryzują się przede wszystkim prostą konstrukcją i podstawową funkcjonalnością. Piece cyfrowe to natomiast urządzenia o wielu dodatkowych funkcjonalnościach i praktycznych opcjach, które z pewnością przydadzą się każdemu kucharzowi.
Najlepszy wybór pieców do każdego lokalu
W naszej ofercie znajdziesz najlepsze jakościowo piece konwekcyjno-parowe, które bez obaw polecić możemy do każdego lokalu gastronomicznego. Są to urządzenia sprawdzonych, renomowanych marek. Oferujemy m.in. piece Bartscher, czy Hendi. Dostępne u nas są również akcesoria, które wykorzystasz do pracy ze swoim piecem. Oferujemy kompleksowe wyposażenie, dlatego z naszej oferty korzystają setki lokali gastronomicznych. Również Ty możesz wyposażyć z nami swoje zaplecze kuchenne – sprawdź naszą ofertę pieców konwekcyjno-parowych i zaufaj najlepszej, specjalistycznej hurtowni gastronomicznej.
Piece do gastronomii
Centrum pracy w każdej kuchni, czy to profesjonalnej, czy też domowej, oprócz samej kuchenki, jest piec. To w piecu przygotowujemy aromatyczne mięsne potrawy, frytki lub też pyszne słodkie ciasta. Jeśli potrzebujemy takiego urządzenia nawet w domowej kuchni, tym bardziej potrzebne jest ono w kuchni gastronomicznej. Logicznym jest jednak, że z pewnością w lokalach gastronomicznych używa się nieco innego rodzaju pieców niż te, z którymi mamy do czynienia na co dzień w naszych domach. Musi być to sprzęt wydajniejszy i umożliwiający znacznie bardziej skomplikowane prace niż tylko podstawowe pieczenie. Jeśli chcesz wyposażyć kuchnię swojego lokalu gastronomicznego w profesjonalne piece do gastronomii, to zachęcamy do zapoznawania się ze szczegółami oferty naszego sklepu internetowego.
Piece piekarniczo-cukiernicze, piece konwekcyjne
Najczęściej stosowane w profesjonalnych kuchniach duże oraz małe piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe umożliwiają skuteczną, wydajną pracę w kuchni obsługującej nawet dziesiątki gości jednocześnie. Profesjonalny piec umożliwi przygotowywanie wielu potraw jednocześnie, eliminując potrzebę korzystania z wielu innych urządzeń kuchennych. Piece do gastronomii dają możliwość nie tylko pieczenia, ale też blanszowania, gotowania, suszenia, pasteryzowania, czy też rozmrażania. Sprzęt taki może być prawdziwym centrum Twojej kuchni gastronomicznej, w którym powstawać będzie znacząca część oferowanych przez Twój lokal dań. Ponadto oferujemy specjalne piece piekarniczo-cukiernicze, w których powstanie świeże pieczywo lub słodkie bułeczki. Wszystkie dostępne u nas piece gastronomiczne są urządzeniami o zróżnicowanych możliwościach. Te największe i przystosowane do najbardziej intensywnej pracy to urządzenia o dużych wymiarach i osiągające wagę nawet kilkuset kilogramów. Wszystkie nasze produkty wykonane są ze stali nierdzewnej oraz innych materiałów, gwarantujących solidność oraz dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Posiadają niezbędne certyfikaty bezpieczeństwa i atesty. Poszczególne programy i funkcje pieców pozwalają na precyzyjne ustawienie parametrów w taki sposób, aby można było pozostawić piec z przygotowującą się potrawą bez opieki. Dzięki tak dużej różnorodności dostępnych produktów, odpowiedni sprzęt znajdzie u nas zarówno doświadczony profesjonalista, jak i osoba kupująca swój pierwszy piec gastronomiczny.
Kup piec do swojego lokalu gastronomicznego
Z naszej oferty możesz skorzystać niezależnie od tego, czy potrzebujesz małego pieca konwekcyjnego, czy też profesjonalnego pieca piekarniczo-cukierniczego. Posiadamy piece gastronomiczne o różnorodnej charakterystyce – z pewnością znajdziesz model, który spełni Twoje oczekiwania i zaspokoi potrzeby kuchni w Twoim lokalu gastronomicznym. Zapoznaj się ze szczegółami dostępnych u nas produktów i zaopatrz swoją kuchnię w profesjonalny piec. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej lub interesującej Cię informacji nie ma w opisie danego produktu, prosimy o kontakt, a chętnie wytłumaczymy Ci wszystko i przybliżymy produkt przed dokonaniem zakupu.
Piec konwekcyjno-parowy, czyli urządzenie przydatne w gastronomii
Kategorie pieców konwekcyjno-parowych to jedne z najważniejszych urządzeń kuchennych w gastronomii. Te innowacyjne sprzęty łączą w sobie funkcje piekarnika konwekcyjnego i parowego, co pozwala na przyrządzanie szerokiej gamy potraw z zachowaniem ich naturalnego smaku i wartości odżywczych. Piec konwekcyjno parowy to idealne rozwiązanie dla restauracji, kawiarni, cukierni, a także domowych kucharzy, którzy chcą uzyskać perfekcyjne efekty w przygotowaniu dań. Dzięki równomiernemu rozprowadzeniu ciepła i wilgoci, piec konwekcyjno-parowy pozwala na szybkie i skuteczne gotowanie, pieczenie, smażenie, duszenie i grillowanie potraw. W naszej ofercie pieców konwekcyjno-parowych można znaleźć wiele różnych modeli i rodzajów urządzeń, takich jak piec konwekcyjno-parowy z funkcją mikrofalową, piec komorowy z systemem nawilżania, piec z funkcją termoobiegu oraz wiele innych.
Piec konwekcyjny parowy - najważniejsze zalety
Oprócz funkcjonalności, piec konwekcyjno parowy cechuje się także prostotą obsługi i konserwacji. W większości modeli wystarczy jedynie wypełnić zbiornik na wodę, ustawić temperaturę i czas pieczenia, a resztą zajmie się urządzenie. Piec konwekcyjno-parowy to także idealne rozwiązanie dla osób, które chcą przygotować zdrowe i dietetyczne potrawy. Dzięki możliwości regulacji temperatury i wilgotności, piec konwekcyjny parowy pozwala na przygotowanie dań bez użycia tłuszczu, co wpływa korzystnie na nasze zdrowie. Takie urządzenia są idealne do wielu restauracji, serwujących bardziej dietetyczne dania, a także dla tych, które często podgrzewają swoje posiłki. Pełny zakres obróbki termicznej, wysoki poziom funkcjonalności oraz niska awaryjność to najważniejsze zalety tego typu urządzeń. Dodatkowo takie piece pozwalają na oszczędność energii, co jest szczególnie istotne we współczesnych lokalach gastronomicznych.
Piec konwekcyjno parowy znajdziesz w naszym asortymencie
W naszym sklepie internetowym dostępne są różne rodzaje pieców konwekcyjno-parowych takich marek jak Bartscher, Eloma, FM Industrial, Revolution, P21, Stalgast, Unox i wielu innych. Możesz znaleźć u nas piece otwierane na prawo i na lewo, a także modele z różną ilością rusztów, a także szerokim wyborem mocy. Sprawdź naszą ofertę, a na pewno znajdziesz piece konwekcyjno-parowe dopasowane do potrzeb twojego lokalu gastronomicznego oraz zatrudnionego tam personelu.