WhatsApp

Piec konwekcyjno parowy

Liczba produktów: 372
Kategorie
Filtruj

Piece konwekcyjno-parowe

W każdej profesjonalnej kuchni jednym z podstawowych urządzeń jest piec gastronomiczny. Szeroki wybór tego typu urządzeń, sprawia, że podjęcie właściwej decyzji o zakupie nie zawsze jest łatwe. Rozbudowana oferta naszej firmy pozwala na dopasowanie właściwego urządzenia do każdego rodzaju lokalu. W zależności od potrzeb należy dobrać odpowiedni piec tak, aby był on w pełni funkcjonalny i pozwalał na wykorzystanie całego potencjału lokalu gastronomicznego. Czym więc kierować się przy wyborze odpowiedniego urządzenia? Co będzie lepsze dla kucharza i prostsze w obsłudze: piece konwekcyjno-parowe gazowe czy elektryczne? W pierwszej kolejności musimy sobie odpowiedzieć na pytanie, jakie będzie przeznaczenie naszego sprzętu. Dla lokali, w których serwuje się zapiekanki lub mrożoną pizzę, w zupełności wystarczy piecyk konwekcyjny. Jeśli jednak w naszej kuchni przygotowujemy potrawy o większym stopniu skomplikowania, to warto rozważyć piec konwekcyjno-parowy. To urządzenie, które w rękach profesjonalnego kucharza oferuje praktycznie nieograniczone możliwości przygotowywania potraw, które zachwycą każdego klienta.

Piec konwekcyjno-parowy pozwala na bardzo precyzyjne ustalenie parametrów takich, jak temperatura, czas, a co szczególnie ważne: stopień naparowania komory. Dzięki takim ustawieniom przygotowanie smacznych i zdrowych potraw z mięs, ryb czy delikatnych warzyw jest dużo prostsze i szybsze. Profesjonalny kucharz również z łatwością upiecze w piecu konwekcyjno-parowym pyszne ciasto lub pieczywo. Jak widać, zastosowanie tego urządzenia jest bardzo szerokie i w dużej mierze ograniczone wyłącznie umiejętnościami kucharza.

Duży wybór urządzeń dostępnych w naszej firmie pozwoli na dobranie odpowiedniego modelu w zależności od ilości wydawanych posiłków, zaawansowania personelu obsługującego piec, a przede wszystkim możliwości finansowych. U nas znajdziesz piec konwekcyjno-parowy gazowy i elektryczny. Kolejnym parametrem, który musimy wziąć pod uwagę, jest wielkość komory, wyrażana w ilości pojemników lub tac piekarniczych, które można w niej zmieścić. Oprócz tego te urządzenia dzielimy na sterowane ręcznie i cyfrowo. Te pierwsze charakteryzują się przede wszystkim prostą konstrukcją i podstawową funkcjonalnością. Piece cyfrowe to natomiast urządzenia o wielu dodatkowych funkcjonalnościach i praktycznych opcjach, które z pewnością przydadzą się każdemu kucharzowi.

Najlepszy wybór pieców do każdego lokalu

W naszej ofercie znajdziesz najlepsze jakościowo piece konwekcyjno-parowe, które bez obaw polecić możemy do każdego lokalu gastronomicznego. Są to urządzenia sprawdzonych, renomowanych marek. Oferujemy m.in. piece Bartscher, czy Hendi. Dostępne u nas są również akcesoria, które wykorzystasz do pracy ze swoim piecem. Oferujemy kompleksowe wyposażenie, dlatego z naszej oferty korzystają setki lokali gastronomicznych. Również Ty możesz wyposażyć z nami swoje zaplecze kuchenne – sprawdź naszą ofertę pieców konwekcyjno-parowych i zaufaj najlepszej, specjalistycznej hurtowni gastronomicznej.

Piece do gastronomii

Centrum pracy w każdej kuchni, czy to profesjonalnej, czy też domowej, oprócz samej kuchenki, jest piec. To w piecu przygotowujemy aromatyczne mięsne potrawy, frytki lub też pyszne słodkie ciasta. Jeśli potrzebujemy takiego urządzenia nawet w domowej kuchni, tym bardziej potrzebne jest ono w kuchni gastronomicznej. Logicznym jest jednak, że z pewnością w lokalach gastronomicznych używa się nieco innego rodzaju pieców niż te, z którymi mamy do czynienia na co dzień w naszych domach. Musi być to sprzęt wydajniejszy i umożliwiający znacznie bardziej skomplikowane prace niż tylko podstawowe pieczenie. Jeśli chcesz wyposażyć kuchnię swojego lokalu gastronomicznego w profesjonalne piece do gastronomii, to zachęcamy do zapoznawania się ze szczegółami oferty naszego sklepu internetowego.

Piece piekarniczo-cukiernicze, piece konwekcyjne

Najczęściej stosowane w profesjonalnych kuchniach duże oraz małe piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe umożliwiają skuteczną, wydajną pracę w kuchni obsługującej nawet dziesiątki gości jednocześnie. Profesjonalny piec umożliwi przygotowywanie wielu potraw jednocześnie, eliminując potrzebę korzystania z wielu innych urządzeń kuchennych. Piece do gastronomii dają możliwość nie tylko pieczenia, ale też blanszowania, gotowania, suszenia, pasteryzowania, czy też rozmrażania. Sprzęt taki może być prawdziwym centrum Twojej kuchni gastronomicznej, w którym powstawać będzie znacząca część oferowanych przez Twój lokal dań. Ponadto oferujemy specjalne piece piekarniczo-cukiernicze, w których powstanie świeże pieczywo lub słodkie bułeczki. Wszystkie dostępne u nas piece gastronomiczne są urządzeniami o zróżnicowanych możliwościach. Te największe i przystosowane do najbardziej intensywnej pracy to urządzenia o dużych wymiarach i osiągające wagę nawet kilkuset kilogramów. Wszystkie nasze produkty wykonane są ze stali nierdzewnej oraz innych materiałów, gwarantujących solidność oraz dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Posiadają niezbędne certyfikaty bezpieczeństwa i atesty. Poszczególne programy i funkcje pieców pozwalają na precyzyjne ustawienie parametrów w taki sposób, aby można było pozostawić piec z przygotowującą się potrawą bez opieki. Dzięki tak dużej różnorodności dostępnych produktów, odpowiedni sprzęt znajdzie u nas zarówno doświadczony profesjonalista, jak i osoba kupująca swój pierwszy piec gastronomiczny. 

Kup piec do swojego lokalu gastronomicznego

Z naszej oferty możesz skorzystać niezależnie od tego, czy potrzebujesz małego pieca konwekcyjnego, czy też profesjonalnego pieca piekarniczo-cukierniczego. Posiadamy piece gastronomiczne o różnorodnej charakterystyce – z pewnością znajdziesz model, który spełni Twoje oczekiwania i zaspokoi potrzeby kuchni w Twoim lokalu gastronomicznym. Zapoznaj się ze szczegółami dostępnych u nas produktów i zaopatrz swoją kuchnię w profesjonalny piec. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej lub interesującej Cię informacji nie ma w opisie danego produktu, prosimy o kontakt, a chętnie wytłumaczymy Ci wszystko i przybliżymy produkt przed dokonaniem zakupu.

Piec konwekcyjno-parowy, czyli urządzenie przydatne w gastronomii

Kategorie pieców konwekcyjno-parowych to jedne z najważniejszych urządzeń kuchennych w gastronomii. Te innowacyjne sprzęty łączą w sobie funkcje piekarnika konwekcyjnego i parowego, co pozwala na przyrządzanie szerokiej gamy potraw z zachowaniem ich naturalnego smaku i wartości odżywczych. Piec konwekcyjno parowy to idealne rozwiązanie dla restauracji, kawiarni, cukierni, a także domowych kucharzy, którzy chcą uzyskać perfekcyjne efekty w przygotowaniu dań. Dzięki równomiernemu rozprowadzeniu ciepła i wilgoci, piec konwekcyjno-parowy pozwala na szybkie i skuteczne gotowanie, pieczenie, smażenie, duszenie i grillowanie potraw. W naszej ofercie pieców konwekcyjno-parowych można znaleźć wiele różnych modeli i rodzajów urządzeń, takich jak piec konwekcyjno-parowy z funkcją mikrofalową, piec komorowy z systemem nawilżania, piec z funkcją termoobiegu oraz wiele innych.

Piec konwekcyjny parowy - najważniejsze zalety

Oprócz funkcjonalności, piec konwekcyjno parowy cechuje się także prostotą obsługi i konserwacji. W większości modeli wystarczy jedynie wypełnić zbiornik na wodę, ustawić temperaturę i czas pieczenia, a resztą zajmie się urządzenie. Piec konwekcyjno-parowy to także idealne rozwiązanie dla osób, które chcą przygotować zdrowe i dietetyczne potrawy. Dzięki możliwości regulacji temperatury i wilgotności, piec konwekcyjny parowy pozwala na przygotowanie dań bez użycia tłuszczu, co wpływa korzystnie na nasze zdrowie. Takie urządzenia są idealne do wielu restauracji, serwujących bardziej dietetyczne dania, a także dla tych, które często podgrzewają swoje posiłki. Pełny zakres obróbki termicznej, wysoki poziom funkcjonalności oraz niska awaryjność to najważniejsze zalety tego typu urządzeń. Dodatkowo takie piece pozwalają na oszczędność energii, co jest szczególnie istotne we współczesnych lokalach gastronomicznych.

Piec konwekcyjno parowy znajdziesz w naszym asortymencie

W naszym sklepie internetowym dostępne są różne rodzaje pieców konwekcyjno-parowych takich marek jak Bartscher, Eloma, FM Industrial, Revolution, P21, Stalgast, Unox i wielu innych. Możesz znaleźć u nas piece otwierane na prawo i na lewo, a także modele z różną ilością rusztów, a także szerokim wyborem mocy. Sprawdź naszą ofertę, a na pewno znajdziesz piece konwekcyjno-parowe dopasowane do potrzeb twojego lokalu gastronomicznego oraz zatrudnionego tam personelu.