• Kategorie
  • Szukaj
  • Szatkownice do sera

SANTOS to francuski producent profesjonalnego sprzętu gastronomicznego. Ponad 60 lat doświadczenia w projektowaniu i produkcji specjalistycznych urządzeń wspomagają...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
--,--
--,--

Szatkownice do sera

Każdy punkt gastronomiczny, w którym przyrządzane są pełne posiłki, spotyka się z tym, że w pewnym momencie coraz ciężej mu z poszatkowaniem odpowiedniej ilości warzyw czy innych produktów. W takim momencie ratunkiem są szatkownice do sera, które ułatwiają przygotowywanie półproduktów. Na rynku dostępne są dwa rodzaje szatkownic do sera. Pierwsze z nich, mniejsze, charakteryzują się inną budową ostrzy, dzięki czemu idealnie nadają się do tarcia twardych serów, takich jak parmezan, ale także świetnie radzą sobie z orzechami, suszonymi owocami czy czekoladą. Wymienne ostrza o różnej grubości pozwalają na idealne dopasowanie tartych produktów do zapotrzebowania. Drugi typ szatkownic do sera ma zdecydowanie większe możliwości przerobowe. Dzięki temu dużo łatwiej w nim poszatkować nie tylko miękkie sery w dużej ilości, ale także twarde warzywa takie jak kapusta, marchew czy pietruszka. Takie szatkownice sprawdzą się więc w różnych zastosowaniach, zwłaszcza że możemy osiągnąć różnego rodzaju rozdrobnienie dzięki wymiennym ostrzom.

Urządzenia do tarcia sera

W naszej ofercie posiadamy urządzenia do tarcia sera zarówno dla małej, jak i dużej gastronomii. Każde z nich charakteryzuje się różnymi parametrami. Szatkownice o mniejszej wydajności w granicy 50 kg/h posiadają też mniejsze rozmiary, dzięki czemu nie zajmują one zbyt dużo miejsca. Jest to niezwykle cenne przy mniejszych punktach gastronomicznych. Natomiast szatkownice przeznaczone do dużych punktów gastronomicznych, dzięki większym rozmiarom i wydajniejszemu silnikowi są w stanie rozdrobnić do 1800 kg/h. Tak duże szatkownice będą idealnie się sprawdzać w zakładach produkujących surówki lub zapewniających katering pudełkowy. Niezależnie jednak od rozmiaru obsługa szatkownicy nie różni się zbytnio między poszczególnymi modelami. Każdy z nich posiada pojemnik, w którym układa się produkt do rozdrobnienia, a następnie dociska klapą. Urządzenie wprawie w ruch obrotowe tarcze, które szatkują. Rozdrobnione kawałki sera lub warzyw wysypywane są poniżej do pojemnika.