• Kategorie
  • Parametry
  • Szatkownice do sera

Urządzenie jakim jest szatkownica do sera bardzo upraszcza i przyspiesza pracę personelu gastronomicznego w takich obiektach jak restauracje, pizzerie, kuchnie hotelowe, stołówki czy zakłady przetwórcze. Wszędzie tam, gdzie produkcja wymaga krojenia dużych ilości sera, niezbędne są urządzenia elektryczne o wysokiej wydajności. Pośród elektrycznych szatkownic, wyróżniamy niewielkie urządzenia przeznaczone do krojenia wyłącznie twardych serów (można ich również używać do mielenia bułki tartej oraz orzechów) oraz maszyny do krojenia dużych ilości sera, które najczęściej są również stosowane do szatkowania warzyw, owoców, grzybów i innych produktów w profesjonalnej kuchni. Duże szatkownice gastronomiczne pozwalają na krojenie od 100 kg do nawet 1 tony produktów na godzinę. Do profesjonalnej szatkownicy gastronomicznej można stosować wymienne tarcze pozwalające na uzyskanie odpowiedniego rezultatu krojenia.