Telefon: 12 307 11 81 | e-mail: sklep@gastroprofit.pl

Wyposażenie kebaba

W co wyposażyć kebab?

Każdy lokal serwujący niezwykle popularnego i lubianego kebaba musi mieć w swoim wyposażeniu odpowiedni sprzęt, który pozwoli na przygotowanie tej potrawy w prosty sposób przy zachowaniu jej najwyższej jakości. Sercem zaplecza kuchennego jest opiekacz do kebaba. W zależności od możliwości technicznych i preferencji nabywcy opiekacze mogą być zasilane gazem (z butli lub instalacji gazowej) lub energią elektryczną z gniazdka 400 V lub 230 V. Dzięki temu istnieje możliwość dopasowania odpowiedniego urządzenia do potrzeb każdego lokalu bez względu na ograniczenia powstałe z powodu niedostępności któregoś ze źródeł zasilania. Kolejnym krokiem przy wyborze wyposażenia do kebaba jest jak najdokładniejsze określenie, ile kebabów będzie wydawanych dziennie. Pozwoli to na dobranie odpowiedniej wydajności urządzenia i tym samym dopasowanie ilości stref grzewczych i długości sztycy (miecza) do wsadu mięsa, który będzie jednorazowo grillowany. W naszej ofercie znajdują się opiekacze do kebaba, pozwalające na opiekanie od kilku do nawet kilkudziesięciu kilogramów mięsa jednocześnie.

W dalszej kolejności należy wybrać rodzaj napędu, w który będzie wyposażone urządzenie. Najpopularniejsze i jednocześnie najtańsze opiekacze posiadają napęd górny, który charakteryzuje się prostą konstrukcją i niską awaryjnością. Ewentualne czynności serwisowe są ułatwione, ponieważ dostęp do napędu jest bardzo łatwy. Inną grupą urządzeń tego typu są grille z napędem dolnym. Dzięki większemu niż w tych urządzeniach z napędem górnym odizolowaniu silnika od źródła ciepła jego trwałość jest na bardzo wysokim poziomie. Wadą tego rozwiązania jest jednak trudniejszy dostęp przy czynnościach serwisowych i wyższy koszt zakupu.

Opiekacz do kebaba i nóż

Jeśli chodzi o wyposażenie lokalu serwującego kebaby, oprócz opiekacza, niezbędny będzie także wysokiej jakości nóż. Wyróżniamy dwa rodzaje noży: ręczne i elektryczne. Ręczny nóż powinien mieć ostrze o długości około 35 cm. Spośród dostępnych na rynku produktów nie warto wybierać najtańszych modeli, które w praktyce mogą służyć wyłącznie jako noże pomocnicze. Są one bardzo awaryjne i mają niedużą wydajność. Zdecydowanie warto zainwestować w profesjonalny nóż elektryczny do kebaba takich marek jak Potis czy Hendi. Wyższy koszt zakupu zwróci się w postaci większej wydajności, szybszej pracy i bezawaryjnej pracy. Taki nóż pozwala na krojenie od 30 kg do nawet 200 kg mięsa na dobę.

Serdecznie zapraszamy do kontaktu: nasz dział handlowy służy poradą przy doborze odpowiedniego sprzętu.

Sortuj według:
Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni