• Kategorie
  • Parametry
  • Wyposażenie kebaba

Każdy lokal serwujący niezwykle popularnego i lubianego kebaba musi mieć w swoim wyposażeniu odpowiedni sprzęt, który pozwoli na przygotowanie tej potrawy w prosty sposób przy zachowaniu jej najwyższej jakości. Sercem zaplecza kuchennego jest opiekacz do kebaba. Kolejnym krokiem przy wyborze wyposażenia do kebaba jest jak najdokładniejsze określenie, ile kebabów będzie wydawanych dziennie. Pozwoli to na dobranie odpowiedniej wydajności urządzenia i tym samym dopasowanie ilości stref grzewczych i długości sztycy (miecza) do wsadu mięsa, który będzie jednorazowo grillowany. W naszej ofercie znajdują się opiekacze do kebaba, pozwalające na opiekanie od kilku do nawet kilkudziesięciu kilogramów mięsa jednocześnie.

Wyposażenie do kebaba - opiekacz i nóż

Jeśli chodzi o wyposażenie lokalu serwującego kebaby, oprócz opiekacza, niezbędny będzie także wysokiej jakości nóż. Wyróżniamy dwa rodzaje noży: ręczne i elektryczne. Ręczny nóż powinien mieć ostrze o długości około 35 cm. Spośród dostępnych na rynku produktów nie warto wybierać najtańszych modeli, które w praktyce mogą służyć wyłącznie jako noże pomocnicze. Są one bardzo awaryjne i mają niedużą wydajność. Zdecydowanie warto zainwestować w profesjonalny nóż elektryczny do kebaba takich marek jak Potis czy Hendi. Wyższy koszt zakupu zwróci się w postaci większej wydajności, szybszej pracy i bezawaryjnej pracy. Taki nóż pozwala na krojenie od 30 kg do nawet 200 kg mięsa na dobę.

Serdecznie zapraszamy do kontaktu: nasz dział handlowy służy poradą przy doborze odpowiedniego sprzętu.