WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Profesjonalna Frytownica Elektryczna Gastronomiczna 4L 3000W Hendi 205808

barcode Kod: 205808
Dostępność: duża
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
15,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Paczkomat 19,00 zł brutto
  • Kurier 22,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
  • Kurier pobranie 35,00 zł brutto
373,62 zł netto
459,55 zł brutto
366,15 zł netto 450,36 zł brutto cena z kodem: HENDI_KW
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Kolor/Wzór

Profesjonalna Frytownica Elektryczna Gastronomiczna 4L 3000W Hendi 205808

Frytownica Hendi 4L o numerze katalogowym 205808 to profesjonalne urządzenie do smażenia potraw. Jej obudowa została wykonana ze stali chromowej, a pojemnik na olej z stali nierdzewnej. Dodatkowo, demontowany element sterujący posiada zabezpieczenie, które automatycznie wyłącza frytownicę po jego zdjęciu.

Urządzenie wyposażone jest w lampkę kontrolną informującą o pracy, regulację temperatury do 190°C, termostat chroniący przed przegrzaniem oraz zabezpieczenie przed przegrzaniem z funkcją resetowania.

Zimna strefa frytownica Hendi

Frytownica posiada wyjmowany koszyk z długim izolowanym uchwytem, a system "zimnej strefy" oddziela pozostałości smażenia poniżej poziomu grzałek, zwiększając wydajność tłuszczu.

Dane techniczne

W zestawie znajduje się koszyk z długim izolowanym uchwytem oraz pokrywa. Wymiary kosza to 210x140x120 (h) mm, a wymiary zewnętrzne to 217x380x(H)300 mm. Pojemność frytownicy wynosi 4 l, a moc to 3 kW. Urządzenie zasilane jest napięciem 230 V i posiada atest.

Frytownica Hendi 4L to solidny produkt, który z pewnością spełni wymagania profesjonalnej kuchni. Kod produktu to 205808. Producentem jest marka Hendi.

Parametry:
Ilość w opakow.::
1
Moc wejściowa (W):
3000
Długość (mm):
217
Objętość użytkowa (L):
4
Panel sterowania:
Analogowy
Szerokość (mm):
380
Wysokość (mm):
300
Katalog:
Hendi
ProductMaterials:
18/0 Stainless steel
ProductTempRangeTo:
190

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×