WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604
Brak w magazynie

Piła Masarska Do Kości Elektryczna Do Sklepu Gastronomii cookPRO 560030001

Kod: 560030001
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
2626.07
2626.07
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Paczkomat 10
  • Kurier pobranie 30

Piła Masarska Do Kości Elektryczna Do Sklepu Gastronomii cookPRO 560030001

  • Solidna konstrukcja
  • Wymienne taśmy tnące
  • Maksymalna wysokość ciętego produktu to 200 mm
  • Wysokie bezpieczeństwo

Elektryczna piła do sklepu mięsnego

Cięcie kości i twardych mięs często przysparza wielu kłopotów. Bardzo dużym ułatwieniem niewątpliwie jest profesjonalna piła do kości. Urządzenia tego rodzaju muszą być bardzo wysokiej jakości i wydajności, gdyż często kości są wyjątkowo twarde. Nasza piła jest w stanie sprostać nawet tym najcięższym, najtwardszym!

Dzieje się tak dzięki wyjątkowej sile umieszczonego z boku urządzenia silnika - aż 0,85 kW odpowiada za duża prędkość poruszania się ostrza piły, co przekłada się na dokładne, precyzyjne i szybkie cięcia. Konstrukcja piły jest taka, że zapewnia duże bezpieczeństwo osoby użytkującej.

Dane techniczne:

  • Wymiary: 460x500x900 mm
  • Wymiary podstawy: 380x365 mm
  • Moc: 0.85 kW
  • Zasilanie: 230V
  • Materiał wykonania: stal nierdzewna
  • Grubość cięcia: 4 - 180 mm
  • Waga: 45 kg

Łatwa obsługa

Na górze maszyny umieszczono pokrętło służące do regulacji naciągu taśmy, dzięki czemu użytkownik może regulować siłę nacisku - w zależności od tego, czy cięciu poddawana jest kość, zamrożone mięso czy też inna twarda żywność, którą można bezpiecznie ciąć piłą tego rodzaju. Grubość cięcia jest regulowana w zakresie od 4 do 180 mm. Wartość ta ustawiana jest i blokowana, tak, aby ustalić odpowiednią porcję oddzielanego mięsa, kości itp. Skala do regulacji tej wartości umieszczona jest na podstawie roboczej urządzenia. Warto mieć na uwadze, że maksymalna wysokość ciętego produktu to aż 200 mm. Taśmy można wymieniać z niewielkim wysiłkiem dzięki temu, że obudowa łatwo się otwiera i jest doskonały dostęp do całego mechanizmu. Na uwagę zasługuje również fakt użycia do produkcji stali nierdzewnej, dzięki czemu urządzenie może mieć kontakt z żywnością, ponadto utrzymanie czystości piły jest bardzo ułatwione. Urządzenie jest stabilne i solidne, dzięki wysokiej wadze nie ma ryzyka przemieszczania się piły podczas pracy, co jest dodatkowym atutem przemawiającym za bezpieczeństwem tej maszyny.

Taśma tnąca

  • Długość 1700 mm
  • Szerokość (całkowita z zębami): 16,3 mm

Uwaga, brzeszczot jednolity, bez zaczepów, typowy do piły taśmowej.

Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: