WhatsApp

Piec tunelowy elektryczny SET1600 | RQ

Kod: GP-SET1600
Dostępność: mała ilość
49063.00
49063.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Opis:

  • krótki czas pieczenia
  • proste odbieranie produktów z taśmociągu wykonanego z siatki
  • duże okienko umożliwia ciągłą kontrolę pieczenia
  • prosta obsługa dzięki możliwości programowania
  • równomierne rozprowadzanie ciepła w całej komorze
  • mikroprocesorowy panel kontrolny
  • możliwość pracy w niskiej temperaturze otoczenia
  • bardzo duża powtarzalność procesu pieczenia
  • niskie zużycie energii
  • piece w całości wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • ergonomiczny dotykowy wyświetlacz LCD
  • temperatura pracy od 90 do 300°C (modele SET1100/1500/1600/1700)
  • temperatura pracy od 90 do 315°C (model SET2000)
  • umożliwiają oszczędność czasu dzięki szybkiej i wydajnej pracy
  • długość cyklu pieczenia od 1 do 30 minut
  • podstawa jezdna 

 

Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 1120x1710x1070
  • wymiary komory pieczenia [mm]: 566x710x80
  • wysokość podstawy [mm]: 620
  • zużycie energii [kWh]: 7
  • moc [kW]: 15
  • zasilanie [V]: 400
  • szerokość taśmy [mm]: 535
  • waga [kg]: 180
  • wydajność ⌀30 [szt/h]: 57

 

Dlaczego warto wybrać piec tunelowy SET1600?:

  • sterowanie za pomocą panelu dotykowego z możliwością zapisu różnych parametrów pieczenia
  • duża powtarzalność wypieku
  • piec przeznaczony do dużych pizzerii oraz cukierni
  • ogrzewanie pieczonych produktów poprzez równomierny nadmuch gorącego powietrza
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: