WhatsApp

Pokrywka do GN 1/6 Stal Nierdzewna Yato YG-00374

Kod: YG-00374
Dostępność: mała ilość
12.06
12.06
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
15
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • ORLEN Paczka 15
  • Kurier 20
  • Paczkomat 20
  • Poczta Polska, Żabka 20
  • Kurier pobranie 30
Pokrywka do pojemnika GN marki YATO ze stali nierdzewnej o wymiarach 1/6.

Pokrywka przeznaczona jest do linii pojemników gastronomicznych marki YATO Proffesional Kitchen Equipment, zgodnych ze standaryzacją GASTRO NORM PN-EN 631-1:1996. Pokrywki wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej typu 201, o matowej i gładkiej powierzchni.

Pokrywki do pojemników GN YATO przeznaczone są do profesjonalnego wykorzystania w placówkach żywienia zbiorowego. Służą do przechowywania żywności w warunkach chłodniczych jak i mroźniczych do -40°C. Pojemniki idealnie nadają się również do pracy w zakresie wyższych temperatur do -300°C. Dzięki temu nadają się do pracy w technologii pieców konwekcyjno-parowych.

Pokrywki do pojemników GN YATO wyprodukowano przy użyciu najnowocześniejszych technologii. Dzięki temu osiągnięta została najwyższa jakość wykonania. Szczególną uwagę przyłożono do detali, takich jak zaokrąglone naroża czy gładkie ranty, które zapewniają wysoki poziom bezpieczeństwa oraz higieny użytkowania. Dodatkowe przetłocznie na obwodzie każdej pokrywki wzmacnia jej konstrukcję, zabezpieczając je przed zagnieceniami powstałymi podczas eksploatacji. Gwarantuje to wieloletnie użytkowanie w każdych warunkach.

Gładka powierzchnia oraz możliwość mycia w zmywarkach dodatkowo ułatwia utrzymanie ich w czystości.


Przeznaczenie / zastosowanie
Pokrywki do pojemników GN YATO przeznaczone są do profesjonalnego wykorzystania w placówkach żywienia zbiorowego. Służą do przechowywania żywności w warunkach chłodniczych jak i mroźniczych do -40°C. Pojemniki idealnie nadają się również do pracy w zakresie wyższych temperatur do 300°C. Dzięki temu nadają się do pracy w technologii pieców konwekcyjno-parowych.
Parametry:
Zdjęcie:
Katalogowe uniwersalne dla wszystkich rozmiarów
Norma gastronomiczna [GN]:
1/6

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: