Warnik do wody z podwójną ścianką 19L Yato YG-04293
Warnik o podwójnej ściance przeznaczony do zaparzania dużej ilości wody. Wykonany jest ze stali nierdzewnej wypolerowanej na wysoki połysk, dzięki czemu elegancko prezentuje się w hotelach, salach konferencyjnych i restauracjach.
Grzałka o mocy 2900 W znajduje się pod dnem warnika. Brak kontaktu z wodą zabezpiecza grzałkę przed tworzeniem się na niej kamienia, który z czasem może doprowadzić do przegrzania i do awarii. Jednocześnie zbiornik jest łatwiejszy do czyszczenia. Zabezpieczenia przeciw przegrzaniu i pracą na sucho wydłużają żywotność urządzenia.
Warnik posiada regulację zakresu pracy w przedziale 30~110°C. Lampki kontrolne sygnalizują grzanie i podtrzymywanie temperatury. Na zewnątrz warnika znajduje się wskaźnik poziomu wody ze skalą w litrach. Po obu stronach warnika są mocne, nienagrzewające się uchwyty do przenoszenia. System TWIST LOCK szczelnie zamyka pokrywkę. Plastikowy kranik zapobiega kapaniu.
Specyfikacja warnika podwójnego
- pojemność: 19,1 l
- moc grzałki: 2900 W
- średnica wewnętrzna zbiornika: 270 mm (rozmiar M)
- materiał:
- ścianka wewnętrzna: stal 304 S/S, grubość 0,5 mm
- ścianka zewnętrzna: stal 430 S/S, grubość 0,4 mm
- pokrywka: stal 304 S/S, grubość 0,4 mm
- polerowane wykończenie powierzchni
- zamknięcie twist
- nienagrzewające się, mocne uchwyty
- znacznik poziomu wody
- niekapiący plastikowy kran
- podwójne zabezpieczenie przed przegrzaniem
- termostat 94℃
- suche zabezpieczenie 130℃ (ręczny przycisk resetu)
- bezpiecznik 216℃
- odizolowana grzałka
- lampka grzanie i podtrzymania temperatury
- włącznik ON/OFF
- kabel zasilający: 1.5 m z wtyczką VDE
Masz pytanie?
Biuro: 12 307 06 04
WhatsApp: 533 245 566
E-mail: sklep@gastroprofit.pl
Pn-Pt 8:00-16:00Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Urządzenia grzewcze
- Ryzyko oparzenia.
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.
Urządzenia chłodnicze
- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych.
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Chemia gastronomiczna
- Ryzyko poparzenia.
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia mechaniczne
- Ryzyko zranienia.
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Meble nierdzewne
- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym.
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia elektryczne
- Ryzyko porażenia prądem.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia gazowe
- Ryzyko wybuchu.
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Akcesoria gastronomiczne
- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Wszystkie produkty
- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii.
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Dodatkowe uniwersalne zalecenia:
- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.
Dane producenta
YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland
71 32 46 330
sklep@yatogastro.com