Roboty wielofunkcyjne Sammic łączą w sobie zalety użytkowania szatkownic ze zmienna prędkością wraz z kutrami-emulgatorami.
1. BLOK Z SILNIKIEM (wspólny do wszystkich modeli maszyn wielofunkcyjnych)
- Blok silnika wykonany z wysokiej klasy stopu aluminium
- Przyjazny dla użytkownika elektroniczny, wodoszczelny panel sterujący z podświetleniem LED.
- Timer pozwalający na programowanie czasowe pracy w zakresie od 0 do 10 min ze skokiem co 0,5 minuty
- Przycisk trybu pracy pulsacyjnej (tylko dla wolnych obrotów)
- Wyświetlacz prędkości, czasu i kodów błędów
- Silnik chłodzony wentylatorem pozwalający na pracę ciągłą do 30 minut (potem przerwa około 10 minut)
- Mikrowyłącznik bezpieczeństwa blokujący obroty silnika gdy głowica szatkownicy lub zbiornik emulgatora nie są zamontowane, lub zamontowane są nieprawidłowo
- Łatwy w użytkowaniu i utrzymaniu w czystości
2. GŁOWICA SZATKOWNICY DO WARZYW
- Przeznaczona do rozdrabniania warzyw za pomocą szerokiej gamy tarcz i kratek dostępnych jako OPCJA możliwość uzyskania różnej grubości plastrów, wiórków, słupków, kostek oraz frytek
- Wykonana z odlewu aluminiowych, wyróżnia się wysoką wytrzymałością oraz przystosowaniem do intensywnej pracy
- Wyposażona w duży podajnik na warzywa: 136 cm2 lub aż 286 cm2 (w zależności od modelu)
- Boczny otwór wylotowy na gotowy produkt pozwalający na ustawienie maszyny na małej powierzchni roboczej
- Aż 5 prędkości cięcia od 365 do 1000 obr./min
- Profilowany dysk ewakuacyjny zwiększający wydajność urządzenia
- Wydajność: od 150 do aż 650 kg/godz. (w zależności od modelu)
- Konstrukcja dźwigni dociskowej z obrotową rączką minimalizuje obciążenie łokcia i nadgarstka
- Łatwo demontowana dźwignia i pokrywa ułatwiająca czyszczenie
- UWAGA: tarcze należy zamawiać osobno
3. ZBIORNIK KUTRA-EMULGATORA
- Przeznaczony do rozdrabniania, siekania, mielenia i mieszania wszelkich produktów, takich jak warzywa i zioła, mięsa surowe i gotowane, ryby, owoce, orzechy, kostki lodu oraz do zagniatania wszelkiego rodzaju ciast
- W szczególności przeznaczony do pracy z płynami
- 10 dostępnych prędkości od 365 do 3000 obr./min
- Zdejmowany zbiornik ze stali nierdzewnej 5,5L z pokrywą z poliwęglanu z otworem pozwalającym na dodawanie składników podczas pracy urządzenia
- W komplecie nóż ząbkowany
- Zgarniak służący do dodatkowego mieszania
PARAMETRY TECHNICZNE:
- ilość prędkości (szatkownica) 5
- zakres prędkości (szatkownica) regulowana od 300 do 1 000 obr./min
- ilość prędkości 10
- zakres prędkości (cutter) regulowana od 300 do 3 000 obr./min
- moc/napięcie 1500 W/230 V
- średnica tarczy (szatkownica) o205 mm
- poziom hałasu <70 dB
Masz pytanie?
Biuro: 12 307 06 04
WhatsApp: 533 245 566
E-mail: sklep@gastroprofit.pl
Pn-Pt 8:00-16:00Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Urządzenia grzewcze
- Ryzyko oparzenia.
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.
Urządzenia chłodnicze
- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych.
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Chemia gastronomiczna
- Ryzyko poparzenia.
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia mechaniczne
- Ryzyko zranienia.
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Meble nierdzewne
- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym.
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia elektryczne
- Ryzyko porażenia prądem.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia gazowe
- Ryzyko wybuchu.
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Akcesoria gastronomiczne
- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Wszystkie produkty
- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii.
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Dodatkowe uniwersalne zalecenia:
- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.
Dane producenta
Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland
61 658 70 00
witaj@hendi.com