WhatsApp
Infolinia 123070604
Zamówienia złożone i opłacone w 2024 roku będą zafakturowane z datą grudniową.

Piec piekarniczy modułowy 2-komorowy | elektryczny | 27,4 kW | 400V | 1660x1400x1930 | MD/1400/2 RQ

Kod: GP-MD/1400/2
Dostępność: mała ilość
68483.00
68483.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Opis urządzenia:

  • Elektryczne piece piekarnicze znajdujące zastosowanie w piekarniach, cukierniach, pizzeriach i sklepach
  • Możliwość piętrowania – pozwalająca na oszczędność miejsca w lokalu
  • Modułowa budowa pieców elektrycznych pozwala na ich dowolną konfigurację i wyposażenie
  • Wysoka 23 cm komora pozwalająca na wypiek pieczywa o większych gabarytach
  • Funkcja Turbo – pozwalająca na szybkie nagrzanie się komory przy uruchomieniu pieca
  • Precyzyjna kontrola ciepła
  • Dobrze wyizolowany elektroniczny panel sterowania, chłodzony przez specjalny system
  • Łatwa regulacja temperatury maksymalnie do 400 °C
  • Niezależne sterowanie przednich i tylnych grzałek
  • Grzałki kwarcowe zabudowane stalą nierdzewną
  • Górne elementy grzewcze posiadające ceramiczną izolację
  • Podwójne halogenowe podświetlenie wnętrza komory
  • Przeszklone okienko rewizyjne umożliwiające podgląd wypieku
  • Drzwi z dolnym otwieraniem
  • Spód komorowy wyłożony wysokiej jakości włoską płytą szamotową o grubości 90 mm
  • Wbudowany timer
  • Prosty i intuicyjny w użytkowaniu
  • Możliwość zamówienia pieca z funkcją naparowania komory – za dodatkową opłatą
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
  • Certyfikat CE

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1660x1400x1930
  • Wymiary wewnętrzne [mm]: 1240x920x230
  • Wysokość komory [mm]: 230
  • Pojemność komory: 4 blachy 400x600 mm, 3 blachy 400x800 mm, 6 blach 400x400 mm, 6 blach okrągłych Ø400 mm
  • Grubość dolnej płyty szamotowej [mm]: 90
  • Moc [kW]: 27,4 (2x 12,2 kW + 3 kW)
  • Moc wraz z funkcja naparowania komory [kW]: 36,4
  • Stopień ochrony szczelności: IP 20
  • Napięcie [V]: 400
  • Prąd znamionowy [A]: 89
  • Temperatura [°C]: 50-400
  • Oświetlenie – 4 lampy, 25 W
  • Izolacja: wełna skalna
  • Waga [kg]: 589
  • Waga urządzenia wraz z funkcją naparowania komory [kg]: 623

W zestawie: 

  • DVL/1400 – okap
    Wymiary zewnętrzne [mm]: 1660x1470x150, waga [kg]: 50
  • MK/1400/D - Komora wzrostowa 

Wyposażenie opcjonalne:

  • M1400-S - funkcja naparowania komory (cena dotyczy jednej komory)
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: