Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Podsumowanie zamówienia
Suma netto 0,00 zł
Suma brutto 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Promocja trwa jeszcze przez 0000000
-
KATEGORIE
- Wyposażenie gastronomiczne
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki i chłodziarki farmaceutyczne
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy chłodnicze
- Szafy chłodnicze Yato
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Linia chłodnictwa Frost
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Ciągi kuchenne
- Meble do zmywalni
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Nadstawki gastronomiczne
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Okapy gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Polgast meble do gastronomii
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Półki gastronomiczne
- Regały magazynowe chromowane
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Separatory tłuszczu
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Umywalki gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
-
Obróbka mechaniczna
- Blendery gastronomiczne
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Maszyny do świeżego makaronu
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery spiralne
- Miksery uniwersalne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Piły do kości
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do wiórków
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
- Worki i rolki do pakowarek
- Zestawy tarcz do szatkownic
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Gofrownice Hendi
- Grille kontaktowe
- Grille ogrodowe
- Grille wolnostojące
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gastronomiczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchenki indukcyjne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Parowniki DIM SUM
- Pasty do podgrzewaczy
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece piekarskie
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piekarniki
- Płyty grillowe
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zaparzacze do kawy
- Grafen Perfecta
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
- Popularne marki
-
PRODUCENCI
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- AMT Gastroguss
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- BarFly
- Barmatic
- Bartscher
- BarUp
- Berto's
- Bisetti
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Chef&Sommelier
- Churchill
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Deglon
- Degrenne
- Devran
- EKA
- Elframo
- ELGAZ
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hasegawa
- Haspol
- Hendi
- Henkelman
- Hisar
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Inoxtrend
- InSink Erator
- iSi
- Islaverde
- Kaffee Klar
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- Kromet
- La Felsinea
- Lainox
- LAV
- LAVA
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga Bydgoszcz
- Magister
- Master Frost
- MBM
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mepra
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- Ove
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- Philips
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Porland
- Potis
- Prismafood
- Quamar
- Rational
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- RONA
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Steelite
- Stockel
- Sunnex
- Suzumo
- Szron
- Tecfrigo
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- OUTLET
- PROMOCJE
- PRZEDŁUŻ GWARANCJĘ
- RATY/LEASING
- PŁATNOŚCI
- NEGOCJUJ
- REGULAMIN
- KONTAKT
Lista 9 trendów gastronomicznych na 2018 rok
2018-01-23 13:32:00
Tegoroczne trendy gastronomiczne podyktowane są m.in. zmieniającą się świadomością społeczeństwa na temat żywności, konsumenci interesują się pochodzeniem produktów zwierzęcych i roślinnych oraz przykładają coraz większą wagę do zdrowego odżywiania.
Co jeszcze będzie istotne i na co warto zwrócić uwagę, by zaspokoić wymagania klientów?
TREND NR 1 Lokalne produkty i świadomość żywienia
Konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na pochodzenie produktów, co wynika z żywienia w stylu slow-food. Ludzie chcą też wracać do smaków znanych z dzieciństwa i próbować tradycyjnych potraw w nieco odświeżonym wydaniu. Może to umożliwić m.in. syfon do przygotowywania napojów sodowych, dzięki któremu przypomnimy sobie orzeźwiający smak wody z bąbelkami.
TREND NR 2 Pochodzenie produktów roślinnych
W ostatnich 10 latach znacznie wzrosło spożycie warzyw oraz owoców, co spowodowane jest zwiększającą się liczbą wegetarian oraz wegan. Wzrasta również świadomość tego, by zdrowo jeść i spożywać mniej produktów słabej jakości. Ludzie, którzy pragną odżywiać się zdrowo, w zgodzie z naturą, przykładają dużą wagę do pochodzenia produktów roślinnych oraz przekładają jakość nad cenę czy kraj pochodzenia żywności.
TREND NR 3 Personalizacja posiłków
Prowadząc aktywny tryb życia, w szybkim tempie, ludziom często brakuje czasu na samodzielne przygotowanie posiłków. Spożywamy coraz więcej posiłków poza domem, jednak w wielu restauracjach brak elastycznego menu, dzięki któremu konsument może sam dopasować składniki potrawy. Możliwość tworzenia personalizowanych dań przyciągnie wielu klientów i pozwoli wyróżnić się na tle konkurencji.
TREND NR 4 Jedzenie na telefon
Coraz częściej i chętniej konsumenci decydują się na zamawianie gotowych posiłków przez telefon. Powstają w tym celu również specjalne aplikacje oraz serwisy zrzeszające restauracje oferujące możliwość dowozu zamówienia do klienta.
TREND NR 5 Food waste
Jest to nowy trend, powiązany z nurtem zero waste. Ma on na celu przede wszystkim o ograniczenie odpadków spożywczych i wyrzucanie jedzenia. Taka postawa wynika ze wzrostu świadomości wśród konsumentów i świadomie podjętej decyzji o tym, by jeść świadomie i nie marnować żywności.
TREND NR 6 Rezygnacja z mięsa
Konsumenci zwracają coraz większą uwagę na pochodzenie produktów zwierzęcych oraz na sposób uboju spożywanych zwierząt. Mięso oraz podroby pozyskuje się często w sposób niehumanitarny, ponadto wzrasta wrażliwość na krzywdę, łamanie praw zwierząt oraz ubój przeprowadzony w sposób nieprawidłowy. W skutek tego wiele osób decyduje się na całkowitą rezygnację ze spożywania mięsa (wegetarianizm) oraz wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego (weganizm). Powstał również nurt zwany flexitarianizm, który opiera się na ograniczeniu jedzenia mięsa i stopniowym zmniejszaniu jego ilości w diecie. Do przygotowywania smacznych, roślinnych posiłków przyda się m.in. wyciskarka do warzyw i owoców, a także profesjonalny blender.
TREND NR 7 Street foods
Coraz bardziej modne stają się restauracje posiadające tzw. Foodtrucki, dzięki którym mogą oferować swoje potrawy podczas wydarzeń i imprez plenerowych. Ludzie chętnie korzystają z takiej możliwości, przy okazji próbując nowych potraw przygotowanych często w oparciu o nurt slow food. Warto również nie korzystać z gotowych półproduktów, a zadbać o ich samodzielne przygotowanie. Szczególną popularnością w ostatnim czasie cieszą się parowniki DIM SUM, które służą do przygotowywania zdrowych posiłków za pomocą mocnego strumienia pary. Jest to bardzo ekonomiczny sposób tworzenia potraw, które zachwycają naturalnym smakiem i zapachem przygotowywanego jedzenia.
TREND NR 8 Super foods
Przez określenie superfoods rozumie się produkty naturalne, nieprzetworzone, niskokaloryczne, o dużej zawartości witamin i minerałów. Do superfoods zalicza się m.in. algi morskie, trawę jęczmienną, aloes i orzechy.
TREND NR 9 Lody tajskie
Ta niezwykle popularna w ostatnich latach forma deseru przywędrowała do naszego kraju z Tajlandii. W odróżnieniu od innych rodzajów lodów, które cieszą tylko smakiem, sposób ich przygotowania przyciąga klientów, którzy chętnie przyglądają się całemu procesowi tworzenia deseru. Cała metoda polega na wyłożeniu mieszaki na chłodzoną płytę, a następnie dodaniu posiekanych składników nadających tajskim lodom głębię smaku. Tak przygotowana mieszanka formowana jest w rulony. Przewagą lodów tajskich nad gałkowanymi jest bardziej wyrazisty smak, atrakcyjny sposób ich przygotowania oraz możliwość tworzenia autorskich kompozycji, dzięki czemu klienci będą oblegać nasze stanowisko.






