WhatsApp
Brak w magazynie

HENDI | Kostkarka do lodu chłodzona powietrzem - seria E E 21 nano A

Kod: E21nanoA
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
54479.51
54479.51
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
  • Idealne do hoteli, restauracji, fast-foodów, barów, dyskotek
  • Kształt kostek zapewnia dużą powierzchnię chłodzącą napoju
  • Kostki przezroczyste, wytwarzane metodą "łopatkową"
  • skuteczność nawet przy twardej wodzie
  • Możliwość zmiany wielkości kostek (wyłącznie przez przeszkolony personel)
  • Sterowanie elektroniczne
  • Idealny stosunek wymiarów zewnętrznych do wydajności i zasobnika zapasu kostek
  • Wymagane podłączenie do wody oraz odpływu kanalizacyjnego
  • Wyposażone w przewód z wtyczką 230 V z uziemieniem
  • Elektroniczny panel sterowania z systemem powiadamiania o alarmach i stanie pracy urządzenia
  • Praktyczny uchwyt na szufelkę do lodu
  • Uszczelka w drzwiach dodatkowo zwiększa szczelność komory zapasu i zapobiega szybkiemu topnieniu kostek
  • Obudowa ze stali nierdzewnej z zaokrąglonymi narożnikami
  • Praktyczne zamknięcie zbiornika na lód, ułatwiające wyjmowanie kostek
  • Solidne zawiasy gwarantujące długie i bezproblemowe użytkowanie
  • Wyposażona w filtr pyłkowy, zwiększający wydajność kostkarki i chroniący parownik przed zakurzeniem
  • Powiększony o 40% zbiornik zapasu z odpływem odprowadzającym wodę bezpośrednio do kanalizacji
  • Czynnik chłodzący: R 134a
Parametry:
Wymiary (mm)::
340x545
Moc:
250 W
Wysokość.:
620
Ilość kostek na cykl:
15
Pojemnik zapasu (kg):
5
Wydajność (kg/ 24h):
do 21
Wydajność (il. kostek/ 24h):
1235
Pojemnik zapasu (ilość kostek):
294
Zużycie wody (l/godz.):
2,1
Zużycie prądu na 100 kg lodu (kWh/100 kg):
31,4

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Icematic
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: